לקראת חג השבועות, הידוע גם כחג הפסטה הלא רשמי, מותג ברילה מפנק במתכון של ריזוטו מפסטה קטנה עם ירקות ירוקים וגבינות שהכינה רחלי קרוט.
מצרכים ל-8 מנות :
1 בצל לבן, קלוף
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
2 זוקיני ירוקים או קישואים
3/4 כוס אפונה עדינה, מופשרת
1 ו-1/2 כוסות ברילה פסטה סטלינה (צורת כוכבים)
3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות רותח
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת דק
מלח ופלפל שחור
להגשה:
גבינת פרמזן מגורדת דק
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
– חותכים את הקישואים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומוסיפים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
– מוסיפים פסטה כוכבים, אפונה עדינה וציר ירקות רותח/ מים רותחים ומערבבים.
– מבשלים על אש קטנה עד שהפתיתים רכים.
– מוסיפים 1/2 כוס גבינת פרמזן ומערבבים היטב עד שהיא נמסה.
– מעבירים לקערת הגשה, מגרדים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם.