ריזוטו מפסטה קטנה עם ירקות ירוקים וגבינות

12 0

לקראת חג השבועות, הידוע גם כחג הפסטה הלא רשמי, מותג  ברילה מפנק במתכון של ריזוטו מפסטה קטנה עם ירקות ירוקים וגבינות שהכינה רחלי קרוט.

 

מצרכים ל-8 מנות :
1 בצל לבן, קלוף
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
2 זוקיני ירוקים או קישואים
3/4 כוס אפונה עדינה, מופשרת
1 ו-1/2 כוסות ברילה פסטה סטלינה (צורת כוכבים)
3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות רותח
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת דק
מלח ופלפל שחור

 

להגשה:

גבינת פרמזן מגורדת דק

 

אופן הכנה:

– קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
– חותכים את הקישואים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומוסיפים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
– מוסיפים פסטה כוכבים, אפונה עדינה וציר ירקות רותח/ מים רותחים ומערבבים.
– מבשלים על אש קטנה עד שהפתיתים רכים.
– מוסיפים 1/2 כוס גבינת פרמזן ומערבבים היטב עד שהיא נמסה.
– מעבירים לקערת הגשה, מגרדים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם.

 

 

Related Post

מכינים את שנת הלימודים הבאה

Posted by - 10 באוגוסט 2022 0
לקראת החזרה לבית הספר והגן, רבים משדרגים ומרעננים את חדרי הילדים. חדר הנחשב בבית כחלל צבעוני, מלא בפנטזיות ושילובים יוצאי דופן.…

לצאת החוצה ולהתרענן

Posted by - 18 ביולי 2023 0
נשמע מוזר להתרענן בחוץ, כבר שלמה הארצי האגדי קבע "חום יולי אוגוסט אז היה כבד מאד" ונראה שמאז שהשיר זה…

חוף נקי מאד

Posted by - 8 באוגוסט 2022 0
חופי נתניה דורגו מדד חוף נקי מאד על ידי המשרד להגנת הסביבה נתוני מדד "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה למחצית השנייה של…
כלי נגישות