מי הזיז את הגבינה שלי?

10 0

שולחן החג בשבועות לכאורה הוא שולחן קל להכנה ופשוט. כמה גבינות, לחם כפרי ויין והרי לכם שולחן חג לאירוח. אך כיצד מגישים את הגבינות?, האם יש הבדלי הגשה בין גבינות קשות לרכות? מה הכרחי שיהיה על שולחן החג לצד הגבינות? האם להגיש את הגבינות ישירות מהמקרר או בטמפ' חדר? ואולי החשוב מכל כיצד מאחסנים ושומרים גבינות כל התשובות לפניכם.

 

איך מגישים גבינות ?

את סוגי הגבינות ניתן לחלק ל-3 קטגוריות ברורות: גבינות קשות, גבינות רכות וגבינות לבנות.

את הגבינות הקשות מגישים בטמפרטורת החדר. עדיף להוציאן מהמקרר כשעה לפני בואם של האורחים. את הגבינות הרכות יש להציע בסמוך לזמן ההגשה. גם הקשות וגם הרכות מוצעות לרוב במיכלים קשיחים המקלים על אחסון נוח וקל במקרר (קוטג', אורדה, מסקרפונה, מוצרלה, פילדלפיה ועוד). הבעיה מתעוררת כאשר רוכשים גבינה קשה/חצי קשה במשקל, הנארזת לרוב בנייר עטיפה ושקית ניילון.

קשה מאד לקלוע לטעמם של האורחים בגבינות, על כן עדיף תמיד לבחור על פי טעמכם האישי ולהגדיל את הנבחרת ב 2-3 גבינות נוספות. דאגו שהן יהיו שונות בצבען, במרקמן ואפילו בצורתן.

הגבינות הקשות נחלקות לשתיים. הקבוצה "הריחנית" שלא לומר המסריחה כגון :ברי, קמבבר, רוקפור, סנט מור ועוד לצד הגבינות הקשות הפחות ארומאטיות. רצוי בהגשה להפריד בניהן. הגבינות הריחניות משתלטות בארומה שלהן על כל גבינה שהיא לא.

 

נהוג להגיש גבינות קשות על מגש עץ, אבל כזה, המאפיין באופן מובהק את סגנון השולחן – כפרי. היום מקובל להגיש גבינות קשות גם על משטחי חיתוך נוספים המוצעים כגון זכוכית מחוסמת השומרים על קו עיצובי נקי.

את הגבינות הרכות יש להגיש בכלים, כל גבינה בהתאם ליציבות שלה. גבינות רכות מאד אשר מהן מכינים דיפים ניתן להגיש בקעריות עמוקות,  גבינות בשלות יש לשמור באריזתן המקורית עד לרגע האכילה. קוביות גבינה ניתן לפרוס בעיקר מגבינות קשות. יש להגיש בכלי שטוח ורחב עם "מזלגוניות" שנועדו להינעץ בקוביות הגבינה או לחלופין עם קיסמים.

 

מה מגישים לצד הגבינות?- ענבים (שני הצבעים) ופירות יבשים, יכולים להיות שילוב מנצח.

 

ישרקו משיקה גבינות צ'דר צילום אסף לוי

כיצד מאחסנים גבינות ?

כשהחגיגה נגמרת, יש לעשות שימוש מושכל כיצד לאחסן את הגבינות בעיקר משום שטכנולוגים בענף המזון טוענים כי שימור ואחסון מושכל של גבינות קשות או חצי קשות עשוי להאריך את חייהן ואפילו לשפר את טעמן.

 

דוד שאול – יבואן LOCK&LOCK, מותג קופסאות המזון הבינלאומי, ליקט בעבורנו את כל הטיפים החשובים לאחסון גבינות קשות.

 

ככלל, גבינות טריות יש לאחסן תמיד בכלי מכוסה, במקרר. גבינות בשלות רצוי לעטוף ביריעת ניילון ולאחסן בחלק הקר ביותר במקרר. גבינות בגוש נשמרות טוב יותר מגבינות פרוסות. גבינות גידים (כחולות) מאחסנים בכלי סגור, כשסביבן מעט אוויר. גבינות בעלות ריח עז יש לאחסן במקרר, במיכל אטום, כדי שריחן לא ידבק במוצרים אחרים. אפשר להקפיא גבינות קשות, אם כי הן מאבדות את מרקמן אחרי ההפשרה. גבינות שהופשרו מתאימות לגירור, לבישול ולתיבול.

 

  • הימנעו משימוש בעטיפת הגבינה הקשה בניילון נצמד, זה מעודד צמיחה של בקטריות על הגבינה.

 

  • גבינות קשות אוהבות סביבה יבשה ונטולת לחות.

 

  • מומלץ לעטוף גבינות קשות בנייר אפייה ולאחסן בקופסא אטומה, מחוץ למקרר. הימנעו מלאחסן אותן במקרר, שכן הקור עשוי להרוס להן את המרקם.

 

  • גבינות חצי קשות ניתן לשמור בקירור אך גם הן מעדיפות סביבה יבשה ונטולת לחות לכן מיכלי אחסון אטומים ייעשו את העבודה.

 

  • גבינות עובש קשות למחצה "ריחניות", במיוחד בעלות ארומה חריפה יותר מומלץ לשמור בקופסאות אטומות בכדי למנוע דליפת הריח אל חלל המקרר.

 

  • גבינות קשות באטימה הרמטית טובה ובאחסון טמפרטורה נכון יישמרו מספר חודשים. ככל שהגבינה הקשה בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר כך יכולתה להישמר לאורך זמן ארוך יותר.
  • אם אתם שייכים לסוג האנשים המקפיאים הכל, תוכלו להקפיא גבינות קשות וחצי קשות בהקפאה יבשה בקופסאות ייעודיות להקפאה ובעלות אטימה מוחלטת.
  • בגין שיטת הקירור היבש NO FROST הנפוצה היום במקררים, חשוב ביותר לאחסן גבינות יבשות במיכלים אטומים. אטימה מפני יובש וקור תשמור על יציבות הגבינה ותמנע מראה מצומק שלה.

 

Related Post

בט'ו בשבט תעופו על עצמכם

Posted by - 24 בינואר 2018 0
  הנכם מתבקשים להדק את חגורות הבטיחות, אנחנו ממריאים!  אורח מיוחד נוחת בקניון עיר ימים – מטוס  אמתי! ובמהלך ינואר…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות