מכבי חיפה רקדה מול נתניה ובסיום נתניה יצאה בזול עם 2:0 ירוק, ציון הסיבוב הראשון, בינוני ומטה, בשבוע הבא מתחיל הסיבוב השני ושוב שלושה משחקים – באר שבע בבית, ביום רביעי בסכנין ובשני הבא מכבי תל אביב בנתניה, בשבוע הבא יפתח חלון ההעברות חובה לחזק את ההגנה כדי לא להסתבך בתחתית
לראשונה העונה שני הפסדים רצופים
מכבי נתניה לבטח תרצה לשכוח את שלושת המחזורים האחרונים בהם צברה נקודה אחת מתוך תשע. תיקו מול בני יהודה, הפסד 1:2 לחדרה והפסד 2:0 מול מכבי חיפה. לראשונה העונה הקבוצה ספגה שני הפסדים רצופים. בסופו של דבר נתניה יצאה בזול מהמשחק מול המוליכה, שנעצרה לאחר חצי שעה במהלכה רקדה על הדשא. נתניה התאוששה מהלם הפתיחה ונכנסה למשחק אך בשום שלב לא נראתה טוב ולא סיכנה את הניצחון הירוק. חסרונו של אלמוג כהן הפצוע בלט במיוחד מול הירוקים וברור שהקבוצה חייבת להתחזק ובעיקר בקו האחורי.
ב״ש סכנין ומכבי תל אביב
הסיבוב השני יצא לדרך כשמכבי נתניה תארח את הפועל באר שבע, נתניה חייבת נקודות כדי לא להסתבך בחלק התחתון של הטבלה. זהו מסוג המשחקים שבהם צריך לקחת נקודות ולא משנה איך, פשוט לשחק על נקודות. ברביעי הבא נתניה בסכנין שלבטח תרצה לבוא חשבון עם נתניה על התבוסה 1:7 מהסיבוב הקודם. לאחר מכן, ביום שני מכבי נתניה תארח את מכבי תל אביב. בקיצור, שלושה משחקים ב-9 ימים, ולאחריהם נדע אם פני מכבי נתניה לחלק העליון או למרכז הטבלה ומטה. אם המטרות הן לחלק העליון, נתניה חייבת להשתפר ולצבור נקודות. בשלושת המשחקים האחרונים לא ראינו קבוצה שמסוגלת להתברג בחלק העליון.
סיכום הסיבוב הראשון – בינוני ומטה
הסיבוב הראשון הסתיים, ב-13 משחקים השיגה מכבי נתניה 17 נקודות מ-39 אפשריות כלומר 42% הצלחה בלבד והפרש שערים 18-22 (4+) והיא במקום השמיני בטבלה. לאחר 4 מחזורי הפתיחה בהם הקבוצה צברה 9 נקודות ועם הפרש שערים מצויין 2-14 כלומר 12+. הפסד לבאר שבע שלושה נצחונות (סכנין, כפר סבא, הפועל חיפה) כלומר 9 מ-12 נק' שהם 75% הצלחה. האופטימיות סיפקה אופוריה!!! ואז מכבי נתניה נעצרה. בתשעת המחזורים הבאים השיגה רק 8 נקודות מתוך 27 אפשריות כלומר 30% אחוזי הצלחה בלבד, 5 תיקו, 3 הפסדים וניצחון בודד על מכבי פתח תקווה 2:3 והפרש שערים שלילי 16-8 (-8). הסגל הקצר נראה עייף ומותש ועל ההגנה מיותר לדבר, מכבי נתניה ספגה 18 שערים למרות יכולתו המעולה של דני עמוס ובלעדיו הקבוצה היתה מתדרדרת לאזור הפחות נעים בטבלה. אז מה היה לנו בסיבוב הראשון? על פי הסטטיסטיקה והנתונים שהוצגו, מכבי נתניה הציגה קבוצה אחת שיכולה להאבק על מקומה בפלייאוף העליון זו הקבוצה של מחזורי הפתיחה וקבוצה שתאבק על מקומה בליגה זו של המחזורים האחרונים. אם בחלון ההעברות שיפתח בשבוע הבא למשך חודש לא יצורפו שחקנים ובעיקר להגנה, העומס יכריע את מכבי נתניה. לקבוצה סגל שחקנים קצר, העומס נופל על 12-13 השחקנים המובילים וכשאלה לא משחקים הקבוצה נחלשת מאד. חסרונו של אלמוג כהן הורגש מאד במשחקים האחרונים וזו דוגמא לסגל קצר, כששחקן מוביל לא משחק הקבוצה נפגעת מאד כי אין מחליף ברמתו. אם בנתניה רוצים לחלום על מקומות 9-5 יש לצרף לקבוצה 4-3 שחקנים וכאן הבעיה העיקרית, צירוף שחקנים פירושו כסף ולא מעט, הכדור עובר למגרשו או נכון יותר לכיסו של אייל סגל. כן, כסף הוא שם המשחק, 4 הגדולות מכבי חיפה, מכבי תל אביב, באר שבע ובית"ר ירושלים כבר מחפשות שחקני חיזוק ולמרות הפתיחה הצולעת של בית״ר, 4 המקומות הראשונים שמורים להן. הכסף יכריע את 2 המקומות הפנויים בפלייאוף העליון, מכבי נתניה לא תהיה שם בלי חיזוק ומנגד גם אתם תתחזק 2 הכרטיסים הנותרים אינו מובטחים. יחד עם זאת, חיזוק יבטיח שהקבוצה לא תסתבך במאבקי התחתית. מה צפוי בסיבוב השני? הטבלה תסתדר, בצמרת – 4 הגדולות. אחריהן: מכבי פתח תקווה, אשדוד, הפועל חיפה, נתניה ואולי קרית שמונה תאבקנה על מקומות 9-5 ושאר הקבוצות במלחמה נגד הירידה. מכבי נתניה המתחדשת תוכל לסמן את העונה כמוצלחת אם לא תסתבך בתחתית. פלייאוף עליון יהיה הישג ענק השווה לאליפות.