לפני שהילד שלכם הוזמן למבחן המחוננים הראשון שלו, בכלל לא ידעתם שיש למבחנים האלה מספר שלבים. אם כך, עכשיו, אחרי שהוא עבר כבר את השלב הראשון, אתם בוודאי מתחילים להבין שלא די בכך. עד שהילד יגיע לשלב שבו הוא יוכרז כמחונן, יהיה עליו להתמודד גם עם מבחן מחוננים שלב ב, ונשאלת השאלה: איך עושים את זה? אין ויכוח על כך שאתם יכולים לעזוב את הילד לנפשו, לשלוח אותו להיבחן בשלב השני ולראות מה יקרה, כי אם הילד מוכשר, זה בכל מקרה יבוא לידי ביטוי במבחן. מצד שני, אתם גם יכולים לעזור לו להתכונן לקראת האתגר הצפוי לו, ואין ספק שזו הדרך הנכונה. מבחן המחוננים, ובמיוחד בשלב ב, זה לא דבר פשוט וממש כפי שקורה לגבי הרבה אתגרים ומבחנים אחרים, ככל שנגיע מוכנים יותר, כך הסיכוי שלנו להצליח יגדל.
מבחן מחוננים שלב ב – כך מתכוננים לאתגר הזה
אם אתם תוהים כיצד אתם, כהורים, יכולים לסייע לילד להתמודד עם מבחן המחוננים שלב ב, כדאי שתדעו שאתם לא צריכים לעשות את זה לבד. ההכנה לקראת מבחן מחוננים שלב ב צריכה להיעשות בהתבסס על מבחנים קודמים שנעשו בשנים עברו, מה שמסביר מדוע אם תקנו לילד שלכם חוברת עם תרגילים, זו תהיה דרך נפלאה להתכונן לחוויה המיוחדת הזאת. תוכלו למצוא ערכות הכנה למבחן באתרים שונים כמו למשל באתר גולות המתמחה בתחום. בנוסף, חשוב שגם אתם, ההורים, תדעו ממה בדיוק מורכב השלב השני של המבחן, כי הוא כולל לא מעט נושאים ואתגרים שונים, כמו:
- בעיות מילוליות
- קשרים מילוליים
- רצפי סדרות
- ידע כללי
- סדרות מספרים
- השלמת משפטים
בהחלט יכול להיות שהבן שלכם יהיה טוב ומוצלח בחלק מהנושאים האלה באופן טבעי, אך דווקא בנושאים אחרים הוא עלולים להתקשות. לכן, אם תרכשו עבורו חוברת הכנה למבחן, זה יעזור לו להכין את עצמו טוב יותר למבחן עצמו.
כיצד ההורים יכולים לסייע?
מעבר לעובדה שתוכלו לרכוש בשביל הילד שלכם חוברת הכנה לקראת מבחן מחוננים שלב ב, כמובן שתוכלו גם לשבת איתו ולתרגל את הדברים. כך למשל, כדאי יהיה לנסות להגביל את הזמן שעומד לרשותו של הילד כדי לענות על כל שאלה ושאלה. בנוסף, כשאתם עוברים על התרגיל בפעם השנייה, כמובן שצריך לשים לב שאתם נותנים לילד פחות זמן לענות על כל שאלה. משמעות הדברים היא שהתפקיד שלכם, ההורים, הוא להיות עם היד על הדופק, לבדוק את הזמנים ולראות שהילד אכן מתרגל. חשוב גם ללמד את הילד טכניקות שונות כמו איך לא לבזבז זמן על שאלה שלא ממש יודעים עליה את התשובה וכדומה. כיצד, למשל, ניתן לבחור את התשובה הנכונה גם אם לא ממש בטוחים? הילד זקוק לעזרה בכל הדברים האלה ולכן, אם תלוו אותו באופן צמוד בתהליך, זה יגדיל את הסיכויים שלו להצליח במבחן.