למה דווקא מיקור חוץ בהודו?

5 0

בעולם היי – טק המילה מיקור הינה מוכרת וידועה מזה שנים רבות. התפתחות תעשיית ההיי – טק בעשורים האחרונים הביאה איתה לא מעט חידושים וצרכים שונים שגרמו לבעלי חברות ההיי – טק אז וגם היום לחשוב על דרכים שונות על מנת להוזיל את העלויות הרבות וכוח העבודה היקר, לייעל את העבודה ולהביא פתרונות טכנולוגיים איכותיים אך בעלויות זולות משמעותית.

מיקור חוץ הינו שירות המתקיים שנים רבות ואחד המוכרים והיעילים ביותר כלכלית לחברות ההיי – טק ברחבי העולם וגם בישראל הוא מיקור חוץ הודו. היכן ניתן למצוא עוד יעדי מיקור יעילים? עוד הרבה, סין, מזרח ארופה, פיליפינים ועוד. למה דווקא יעדים אלו? אלו מדינות מתפתחות שעולם ההיי – טק בהן התאוצה מהירה וניתן למצוא בהן כוח עבודה מוכשר, מיומן ובעלי מוסר עבודה גבוה. כך שחברות ישראליות וחברות היי – טק אחרות בעולם הבוחרות לעשות מיקור חוץ למדינות אלו מרוויחים משמעותית הן מעובדים מקצוענים ואיכותיים והן מעלויות זולות משמעותית.

ציטוט מויקיפדיה להגדרת מיקור חוץ היא: " שיטת ניהול מודרנית, שבבסיסה עומד הרעיון להוציא מהארגון את תפעול הפעילויות שאינן נמצאות בבסיסו ולהעבירן לקבלן, ולהותיר בתפעול ובניהול ישיר רק את פעילויות הליבה. שיטה זו מאפשרת לארגון להתמקד בתחום התמחותו, להשקיע את מרב המשאבים בכך, ולקיים מוטת שליטה יעילה על האגפים היצרניים בו."

למה חשוב להכיר את המושג?

מי שמבין את המוגש לעומק ויודע לנצל הזדמנויות חוסך לחברתו סכומי כסף רבים, משיג כוח עבודה איכותי ויעיל ומעניק ללקוחותיו בסופו של תהליך מוצר אופטימלי, חדשני ובמחיר אטרקטיבי יותר מאשר אם לא היה מבצע מיקור חוץ.

אם נסתכל מעט על סטטיסטיקות נגלה ש…

  • כ – 54% מכלל החברות ברחבי העולם משתמשות בצוותי תמיכה, קרי מיקור חוץ.
  • בשנת 2020 עסקים מכל רחבי העולם השקיעו 75.2 מיליארד דולרים על אבטחת מיקור חוץ.
  • ·         78% מהעסקים ברחבי העולם מרוצים מהשותפים שלהם במיקור חוץ.
  • בארצות הברית כ- 300,000 משרות עוברות מיקור חוץ מדי שנה.

מדינות מפותחות רבות משתמשות בשירותי מיקור חוץ בדרכים שונות על מנת לאפשר לחברה שלהן לצמוח, להתקדם טכנולוגית ולחסוך בעלויות גבוהות למדי וכך להוות גרעין קשה לפיצוח בתחרות כל כך מאסיבית בעולם העסקים בכלל ובהיי – טק בפרט. על מנת לעשות מיקור חוץ בצורה יעילה, טובה ומקדמת לחברה שלכם עליכם לבחון את האפשרויות השונות העומדות לפניכם, לחקור את הנושא לעומק, לבחון את תנאי המכרז בקפידה או תנאי השירותים ועוד פעולות חשובות על מנת לבצע את התהליך בהצלחה רבה.

למה דווקא מיקור חוץ ולמה דווקא בהודו?

אמנם הודו נחשבת למדינה מתפתחת ולמרות זאת ישנם אנשי מקצוע איכותיים ומקצועיים בדיוק כמו בכל מדינה מערבית מפותחת. בהודו מוסר העבודה גבוה והמשכילים בהודו יודעים היטב כי אם הם רוצים עבודה טובה לטווח ארוך עליהם להשקיע בעבודתם לכן כדי ליהנות מצוות איכותי ומקצועי ששם לנגד עיניו את ערך העבודה כערך עליון. מיקור חוץ הודו נמצא בשנים האחרונות בעליה חדה והסיבות לכך ברורות.

Related Post

תכירו את הדוגמנית יאנה רובינשטיין, מה עשו ג'ובאני רוסו ועומרי כוכבי על סט אחד וגם – שירי מימון, הראל סקעת, שלום חנוך ועוד על במה אחת

Posted by - 30 באוקטובר 2019 0
הדוגמנית יאנה רובינשטיין נבחרה להוביל את צילומי הקולקציה החדשה של המותג סטייל ריבר לאתר האופנה וואן פרוג'קט.  אז קצת על…

החורף בפתח…

Posted by - 1 בנובמבר 2018 0
הבית זקוק לאוורור? לא יודעים איך להיפטר מריחות לא נעימים בבית, בארון או במטבח? חברת אס. סי. ג'ונסון  מציעה טיפים…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות