עם פתיחת עונת המנגל הרשמית: 3 מנות מקוריות ליד הבשרים

17 0

במרפסת, בפארק או על אי תנועה: ימי האביב מהווים את פתיחתה הרשמית של עונת המנגל שתימשך אל תוך יום העצמאות וחודשי הקיץ. למארחים שרוצים לגוון בתוספות מקוריות יותר מחומוס וסלט תפוחי האדמה, הצעה לשלוש מנות מקוריות ליד הבשרים: סלט חסה בוויניגרט קפה, רול אורז צלוי – במנה המתאימה גם כעיקרית עבור האורחים הצמחונים, וזיגוג תפוזים – אפרסקים שייתן טוויסט מקורי לסטייק הסינטה

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

סלט חסה עם גרגירי חומוס וויניגרט קפה

מרכיבים:

70 גר' עלי חסה

30 גר' עלי רוקט

200 גר' גרגירי חומוס מקופסת שימורים

1 יח' בטטה

6 עגבניות שרי

צ'ילי קצוץ

50 מ"ל אספרסו

20 גר' גבינת פרמז'ן טבעונית מגורדת

חומץ בן יין

מלח

פלפל

שמן זית

הכנה:

חממו את התנור ל200 מעלות.

שטפו את גרגירי החומוס והניחו בקערה. הוסיפו צ'ילי קצוץ, מלח, פלפל ושתי כפות שמן זית וערבבו היטב. לאחר מכן, הניחו במגש תנור מרופד בנייר אפיה.

קלפו וחתכו את הבטטה לפרוסות דקות והעבירו למגש המרופד. זגגו מעל המגש שמן זית ופזרו קמצוץ מלח ופלפל. אפו את הבטטות והחומוס בתנור למשך 30 דקות עד להזהבה.

להכנת הרוטב: ערבבו היטב בקערה את האספרסו יחד עם 4 כפות שמן זית, כפית חומץ בן יין ומעט מלח. בקערת הגשה הוסיפו עלי רוקט וחסה, הניחו מעליהם את החומוס, הבטטות ואת עגבניות השרי חתוכות לחצאים, הוסיפו את הרוטב מיד לפני ההגשה, ניתן לקשט בפרמז'ן טבעוני מעל.

רול אורז צלוי

מרכיבים:

2שיני שום

2 גבעולי בצל ירוק

100 גרם פטריות

1 גזר

1 כרוב ירוק

1 בטטה מגורדת

חצי גמבה אדומה

2 גרם ג'ינג'ר טרי

120 גרם אורז בסמטי מבושל

1 כף דבש

3 כפות רוטב סויה

שמן זית

שומשום צלוי קלות במחבת

לרוטב:

50 גרם רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות חומץ אורז

1 כף רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

הכנה:

קצצו שום, בצל ירוק, גמבה וג'ינג'ר וטגנו עם שמן זית במחבת ווק עמוקה, עד להזהבה. הוסיפו למחבת את האורז, הבטטה  המגורדת, הדבש ורוטב הסויה ואדו את הכל במשך כמה דקות תוך כדי ערבוב. 

בינתיים הביאו מים לרתיחה ובשלו את הכרוב במשך חמש דקות במים עד לריכוך. הוציאו את הכרוב לצינון.

סננו את עלי הכרוב והניחו אותם על קרש חיתוך. מלאו כל עלה בתערובת הירקות והאורז, קפלו את הצדדים וגלגלו לרול. חזרו על הפעולה עם כל עלי הכרוב.

על המנגל או במחבת עם שמן זית  – צלו את הרולים משני הצדדים.

הכנת הרוטב  והגשה:

ערבבו בקערה את כל מרכיבי הרוטב. הגישו עם הרולים, ופזרו מעליהם את השומשום.

סינטה בזיגוג אפרסק ותפוז

מרכיבים:

 1נתח סינטה

עירית טרייה

למרינדה:

2 כפות אבקת שום

1 כף אבקת מרק בצל

1 כף אבקת צ'ילי

1 כפית תימין יבש

1 כפית בזיליקום יבש

1 כפית אורגנו יבש

2 כפיות פפריקה מעושנת

2 כפיות מלח

1 כף סוכר חום

200 מל' שמן זית

לזיגוג:

80 גרם ריבת אפרסק

80 מל' מיץ תפוזים

1 כף רוטב סויה

חצי כף חרדל דיז'ון

חצי כף סוכר חום

1 כפית תערובת קייג'ון

הכנה:

ערבבו את כל התבלינים ושימו בצד 2 כפות מהתערובת עבור הזיגוג. הוסיפו לתערובת התבלינים שמן זית ומעט מהקייג'ון. הניחו את הסינטה בכלי עמוק וצר, ומזגו מעל את תערובת המרינדה.

צננו במקרר ל- 8 שעות לפחות לספיחת הטעמים. כעבור 8 שעות, צרבו בגריל בחום גבוה את הסינטה כ- 20 דקות או עד שמוכן לגמרי.

הכנת הזיגוג והגשה:

במחבת חממו ערבבו את חומרי הזיגוג והוסיפו את 2 כפות התערובת ששמרתם בצד, צמצמו את הרוטב, פרסו את נתח הסינטה והברישו מעל את הזיגוג. לפני ההגשה, פזרו עירית טרייה.

צילום: TEKA studio

Related Post

רביולי מפנק ועשיר בטעמים

Posted by - 10 ביוני 2020 0
מתכון מפנק – רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה טעמי האניס של השומר, המרירות העדינה של הארוגולה הטרייה והמתקתקות המעודנת של…

מתכונים כשרים לפסח

Posted by - 3 באפריל 2023 0
נשיקות כרובית לחג הפסח- ללא גלוטן, דלי פחמימה  באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן…

סלט כרוב ניצנים עם ויניגרט חם

Posted by - 31 באוגוסט 2021 0
גם אחרי שמסיימים עם הברכות ועוברים לאוכל אפשר להגיש בשולחן החג סלט ירוק בשילוב גרגירי רימון וקינוחים בשילוב תפוח– במנות…

טארט טאטן תפוחים

Posted by - 31 באוגוסט 2021 0
רכיבים 1 דף בצק עלים 5 סוגים שונים של תפוחים (בגיוון בין חמוץ למתוק) 100 גרם סוכר לבן 50 מ"ל…
כלי נגישות