מתכון חגיגי למנת פתיחה מפתיעה וטעימה המתאימה לכל ארוחה – קרפצ'יון חציל 

9 0

חודשי ספטמבר-אוקטובור עמוסים בארוחות משפחתיות חגיגיות.  אז למי  שמעוניין במנת פתיחה מפתיעה, טעימה וקלילה: קרפצ'יון חציל.

מאת:  ליאור חיליץ, שף ראשי מסעדת ביגה חושף לרגל חגי תשרי את המתכון של אחת  ממנות הדגל שלו.

מצרכים למנת קרפצ'יו חציל:

  • 1 חציל מקולף
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה

לחצות את החציל ולשמן אותו בעדינות, לתבל במלח ופלפל ולאפות אותו בחום של 175 מעלות ל 45 דקות.

להרכבת המנה

  • חציל קלוי לקוביות של 3-4 ס"מ
  • פטרוזילציה קצוצה בנדיבות
  • שן שום קצוצה
  • פלפל חריף (לפי הטעם )
  • טחינה לבנה

על מגש (עדיף בקוטר 30 ס"מ) להניח דף אפייה ומעליו את קוביות החציל בערימה, להניח מעל עוד דף אפייה ולשטח את החציל בעובי אחיד על כל המגש (ניתן להשתמש במגש נוסף או מחבת).

בקערה לערבב ביחד חופן פטרוזיליה, שום קצוץ, פלפל חריף.

לתבל שוב את החציל עם מעט מלח ומעל למרוח בנדיבות את תערובת הפטרוזיליה, ומעל להזליף טחינה לבנה.

צילום: יחצ ביגה

Related Post

אהבה ושוקולד…

Posted by - 7 בפברואר 2018 0
  לקראת הוולנטיין דיי חברת כרמית מנדבת מתכון שיגרום לכם להתאהב – כדורי שוקולד "פרועים" אתם עומדים להתאהב … לקראת…

יום ההמבורגר הבינלאומי

Posted by - 27 במאי 2019 0
לרגל יום ההמבורגר הבינלאומי, מתכון להמבורגר צמחוני. מרכיבים: 1 פטריית פורטבלו בקוטר 10 ס"מ ללא הרגל 1/2 כוס קמח חומוס…
כלי נגישות