כזאת עוד לא הייתה לנו: ארוחה מפסקת בטאץ' גורמה

6 0

אחרי שנים של מרק אטריות ועוף בתנור – עולה השאלה איזו ארוחה מפסקת תביא לצום שלאחריה חוויה שהיא מעבר למשביע? מנות בגוון קאריבי של אורז בחלב קוקוס ומנגו, גזרים בפסטו פיסטוק ועוגת לימון בחושה חמוצה-מתוקה יהפכו את הארוחה המפסקת – לארוחה מספקת

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה 

סטיקי רייס ומנגו


מרכיבים:

1 מנגו בשל חתוך לקוביות

1 מיכל חלב קוקוס

125 גרם אורז בסמטי או אורז לבן רגיל

3 כפות של ממתיק לבחירתך (סטיביה/ מי סוכר וכדומה)

קומץ מלח

שבבי קוקוס

שומשום

עלי נענע

הוראות הכנה:

לבשל את האורז עם קורט מלח במשך 20 דקות במים רותחים. לסנן ולהניח בצד.

יוצקים את החלב קוקוס לסיר יחד עם הממתיק שבחרנו מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב במשך 10 דקות, מורידים מן האש ומפרידים מעט רוטב בקערה על מנת לקשט בסיום.

מוסיפים לתוך הרוטב שבסיר את האורז המבושל, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

להגשה: מניחים את האורז בתוך קעריות עגולות והופכים על צלחת ליצירת גבעת אורז. מקשטים בקוביות מנגו, ברוטב שנותר, בשבבי קוקוס, שומשום ובעלי נענע.

גזר צלוי בפסטו פיסטוק


מרכיבים:

500 גרם גזר שלם – כולל עלים

2 כפות שמן זית כתית מעולה

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

לפסטו:

35 גרם פיסטוקים מומלחים (ללא הקליפה)

20 גרם עלי בזיליקום

35 מ"ל שמן זית כתית מעולה

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

להגשה:

עלי בזיליקום (לפי הטעם)

פיסטוקים מומלחים (לפי הטעם)

הוראות הכנה:

שוטפים את הגזרים היטב מסירים את העלים ושומרים לפסטו, וחותכים אותם לאורכם. מחממים מחבת על גריל, עם 2 כפות שמן זית, מניחים את הגזרים החתוכים ומפזרים קורט מלח ופלפל. מבשלים את הגזרים כ-5 דקות מכל צד, מסירים מהאש ומניחים בצד.

לפסטו: טוחנים את הפיסטוקים והשמן במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים את עלי הגזר והבזיליקום, טוחנים שוב, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים היטב, זולפים את הפסטו על הגזר החם ומגישים עם כמה עלי בזיליקום ופיסטוקים קצוצים לפי הטעם.


עוגת לימון בחושה

מצרכים

250 גר' קמח
100 גר' חמאה
כוס  סוכר
2 ביצים
גרידת 1 לימון

מיץ 1 לימון
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
200 מ"ל חלב

הוראות הכנה
מחממים מראש תנור ל-200ºC.
בקערה אחת מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
בקערה שניה מערבבים ביצים, גרידת ומיץ לימון. מוסיפים את תערובת החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח, סודה לאפייה ומלח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מוזגים חלב למיקסר ומערבבים שוב.
משמנים תבנית מאורכת ויוצקים את התערובת.
אופים למשך 45-50 דקות, דוקרים את העוגה באמצעות קיסם על מנת לבדוק אם העוגה מוכנה. מוצאים מהתנור.

צילום: Teka Studio

Related Post

טבית – חמין עיראקי

Posted by - 18 במרץ 2020 0
הטבית הוא אחד המאכלים המובהקים של המטבח העיראקי. הוא מסמל את המשפחתיות, את ה"ביחד" ואת הכנסת האורחים. לרוב מכינים אותו…

קפוסטה – מאכל עדות פולני

Posted by - 8 באוגוסט 2022 0
מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם מצרכים לסוטאז'׳ 28 ס״מ: 4 כפות שמן זית…

מתכוני קיץ

Posted by - 5 ביולי 2021 0
מתכוני אפרסק מקוריים בשנת 1982 קבעה הכרזה נשיאותית רשמית שהוציא הנשיא האמריקאי דאז רונלד רייגן כי מאחר ואפרסקים הם תוספת…
כלי נגישות