הכוכבת של ארוחת שבועות: מתכון ללזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות

11 0

מחפשים מתכון לארוחת שבועות של מנה חלבית, קלה להכנה, טעימה במיוחד ויפה להגשה?  המותג הקולינרי מאסטר שף מציע מתכון להכנת לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות.

מרכיבים לתבנית מלבנית בינונית:

2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף

2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף

3 כפות רסק עגבניות

2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
200 גרם גבינת ריקוטה

250 גרם גבינת קשקבל מגורדת
10 עלי בזיליקום, קצוצים גס

2 ביצים

מלח ופלפל

אגוז מוסקט (אופציונלי)

לציפוי:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 ביצה

100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק

להגשה:

עלי בזיליקום

אופן הכנה:

  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות. מסננים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום קצוצים.
  • בקערה נפרדת מכינים את רוטב הגבינות: מערבבים קוטג', ריקוטה, קשקבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.
  • בקערה נפרדת מערבבים את השמנת מתוקה עם הביצה.
  • מרכיבים את הלזניה:
    • יוצקים לתחתית התבנית את 4 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד.
    • מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות (כ-1/3 מהאטריות המוכנות).
    • יוצקים מעל 1/3 מרוטב הגבינות ו-1/3 מרוטב העגבניות.
    • חוזרים על הסדר: אטריות, גבינות ועגבניות עוד פעמיים.
    • מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה יוצקים את השמנת המתוקה עם הביצה.
    • מפזרים בנדיבות את הפרמז'ן.
  • אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.
  • מפזרים מעל עלי הבזיליקום ומגישים מיד.

בתאבון 🙂

Related Post

כלי נגישות