מחפשים מתכון לארוחת שבועות של מנה חלבית, קלה להכנה, טעימה במיוחד ויפה להגשה? המותג הקולינרי מאסטר שף מציע מתכון להכנת לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות.
מרכיבים לתבנית מלבנית בינונית:
2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
3 כפות רסק עגבניות
2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
200 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינת קשקבל מגורדת
10 עלי בזיליקום, קצוצים גס
2 ביצים
מלח ופלפל
אגוז מוסקט (אופציונלי)
לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק
להגשה:
עלי בזיליקום
אופן הכנה:
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות. מסננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום קצוצים.
- בקערה נפרדת מכינים את רוטב הגבינות: מערבבים קוטג', ריקוטה, קשקבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.
- בקערה נפרדת מערבבים את השמנת מתוקה עם הביצה.
- מרכיבים את הלזניה:
- יוצקים לתחתית התבנית את 4 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד.
- מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות (כ-1/3 מהאטריות המוכנות).
- יוצקים מעל 1/3 מרוטב הגבינות ו-1/3 מרוטב העגבניות.
- חוזרים על הסדר: אטריות, גבינות ועגבניות עוד פעמיים.
- מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה יוצקים את השמנת המתוקה עם הביצה.
- מפזרים בנדיבות את הפרמז'ן.
- אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.
- מפזרים מעל עלי הבזיליקום ומגישים מיד.
בתאבון 🙂