מתכון לחג הפסח: לינגוויני זוקיני ודג

14 0

 

אופן ההכנה:

מרכיבים:

4 כפות שמן זית

שן שום

100 גרם עגבניות קצוצות

50 מ"ל יין לבן

80 מ"ל ציר ירקות

2 קוביות חמאה

80 גרם רצועות זוקיני

פסטה לפסח (מקמח תירס\קמח תפו"א)

פילה דג לברק

הוראות הכנה:

  • על מחבת – לחמם את שמן הזית, להוסיף שן שום פרוסה ואת העגבניות הקצוצות. מתבלים במלח, פלפל לפי הטעם ומבשלים דקה
  • מוסיפים יין לבן, ומצמצמים כ2 דקות על האש
  • מוסיפים ציר ירקות,  מתקנים תיבול במלח פלפל
  • מוסיפים את קוביות החמאה ע"מ להסמיך את הרוטב
  • מוסיפים את רצועות הזוקיני
  • מבשלים את הפסטה (מקמח תירס/תפו"א) לפי הוראות היצרן
  • במקביל לשים פילה דג (קודם הצד של העור) על הפלנצ׳ה/ מחבת
  • מניחים את הפסטה על הצלחת ומעל מניחים את הדג

בתיאבון….

 

חג שמח!

 

 

 

Related Post

אכילה רגשית בתקופה של סטרס

Posted by - 23 באוקטובר 2023 0
אנו נמצאים בעיצומם של ימים קשים ורוויי סטרס. סטרס מפעיל שורה של שינויים פיזיולוגים וביוכימיים שהמרכזי שבהם הוא הפרשת הורמוני…
כלי נגישות