אבי סלמה מסכם את שנת תש"פ

6 0

אין ספק שלשנה המאתגרת שעברנו היו השלכות משמעותיות שלא פסחו על נתניה, ישבנו לראיון סיכום שנה עם אבי סלמה, כדי להבין קצת יותר מה היה בשנה החולפת ובעיקר מה יהיה בשנה הקרובה

סלמה, חבר מועצת העיר מטעם סיעתה של ראש העיר מרים פיירברג איכר- "נתניה אחת" – הוא משב מרענן בפוליטיקה המקומית – מי שלא הגיע דרך מפלגה גודלה או שם נוצץ או מוכר טרום הבחירות, הגיע מעולמות הניהול בתחום הבנקאות, הוא מתמיד לעשות דברים קצת אחרת.

ראש העיר מינתה אותו בתחילת הקדנציה על מספר תחומים ובראשם יו"ר דירקטוריון ח.ל.ת החברה הכלכלית, ממונה על מנהל הכספים העירוני וממונה על אגף קליטת העלייה (תפקידים שהוא עושה אגב ללא שכר ובהתנדבות מלאה). הוא היום אחד מחברי המועצה הבולטים בעשייה הציבורית.

אבי, אם לסכם את השנה שחלפה, מה היה המאורע המשמעותי בשנה החולפת?

ראשית תודה רבה על הבמה המכובדת בשבוע בנתניה, אני חושב שכולם מצפים שנדבר על קורונה, אבל מבחינתי האישית טרום הקורונה בתחילתה של תש"פ, הובלתי תחת הנהגתה של ראש העיר מרים פיירברג איכר את ניהול התקציב העירוני לשנת 2020. כמי שמגיע מעולם הבנקאות, אני חייב לומר שמדובר במלאכה מורכבת ביותר, שיחד עם צוות מקצועי יוצא מגדר הרגיל הצלחנו להכניס למסגרת תקציב את מדיניותה של ראש העיר מתוך אחריות לתקציב מאוזן מחד ומתן שירותים רבים מגוונים ואיכותיים לתושבי העיר שאנו כה אוהבים מאידך.

כשהגיעה הקורונה הבנו שאנו מחויבים לבצע התאמות רבות במגוון רחב של תחומים, אבל וזה אבל גדול, בעיר מרכזית כמו נתניה המשמעות של ראש עיר בעל ניסיון כמו מרים פיירברג איכר הוא דבר קריטי בשגרה ובעיקר ברגעי משבר, יכולות הניהול מחד, מיקוד השייח וההחלטות מאידך, הביא אותנו להיות בין הערים הראשונות בארץ, לא לקפוץ עם פתרון נקודתי אלא פתרונות רחבים ראליים וקונקרטיים לעסקים. היינו גם הראשונים בארץ להחזיר כבר ב- 15/03 את כספי ההורים שנגבו במרכזים הקהילתיים השונים לפעילות השונות (חוגים, צהרונים וכד'), ראש העיר הנחתה לא לזנוח את מצב הרוח של התושבים וארגנה גם את נתניה לייב (שידורים חיים בפייסבוק העירוני מלאים בתוכן עשיר) וגם את משאיות השמחה ברחבי העיר. כל זאת במקביל לניהול מערך משמעותי של מנהל הרווחה, הפיקוח העירוני והמוקד העירוני לאספקת מזון ותרופות למבודדים ולגיל השלישי.

להיות חלק מהנהלת העירייה המובילה את העיר בשעת משבר, תחת יד בוטחת של ראש עיר מלאת חדוות עשייה ובטחון, הממוקדת לא רק מה לעשות אלא גם איך לעשות, זו חוויה ומטען משמעותי לכל החיים.

כיו"ר דירקטוריון ח.ל.ת החברה הכלכלית, מה יש לך לספר לנו על השפעת הקורונה על החברה?

אני חייב להתחיל בתודה גדולה, לצוות העובדים המסור של חלת שהמשיך לעבוד ולתפקד באופן רגיל ובחלק מהמקרים אף מוגבר על אף שחלקם עבדו מהבית לאור ההנחיות. הרי שכל הפרויקטים שלנו התקדמו עלפי לוחות הזמנים המקוריים – ובכלל זאת כיכר האמונים בעיר ימים, פארק רוטשטיין במרכז העיר, סיום מרכז קהילתי סוקולוב בצפון העיר ופרויקטים רבים רבים, בימים אלו אנו מסיימים את הרמפה המערבית בגשר הארי לרווחת תושבי העיר היוצאים דרומה לכיוון תל אביב. כנתנייתי שורשי, להיות במרכז העשייה בתחומי הפיתוח של העיר זה דבר מרגש, לראות את מה שבילודתך היה נחשב "לסוף נתניה" הופך למרכז תוסס ושוקק הוא דבר יוצר מגדר הרגיל

ובכל זאת מה התפקשש בעקבות הקורונה?

פרויקט אחד ממש משמעותי שהיה אמור להיות בקרוב היה פרויקט תרבות שקידמנו יחד עם ראש העיר, מרים פיירברג איכר, התחלנו בהכנת תוכנית תרבות עשירה לכבוד סוכות יחד עם "זאפה" – במחיר מסוסבסד של 99 ₪ עם מיטב האומנים בישראל. לצערי הסגר הפך את הדבר לבלתי אפשרי.

בערב ראש השנה פרסת סרטון מיוחד שהכנת לתושבי העיר לאיחולי שנה טובה, בהחלט מחשבה מחוץ לקופסא.

החוכמה היא לא בהכרח לחשוב מחוץ לקופסא, החוכמה היא להסתכל לאתגרים בגובה העיניים ובפשטות, לפעמים מרוב "אקסלים" אנחנו כבר לא רואים מי עומד מאחורי המספרים, דבר היוצר ריחוק ואף ניכור. אנו חייבים להיות מחוברים לשטח, להיות קשובים לתושבים אבל גם להחליט החלטות לא תמיד פופולריות אבל נכונות וחכמות למען העיר שלנו.

מה אתה לוקח ממגפת הקורונה?

הקורונה לימדה אותנו שיעור ענק בצניעות, אין ימין ואין שמאל, אין דתי ואין חילוני, אין אשכנזי ואין ספרדי, יש רק בני אדם שווים האחד לשני שתלויים זה בזה. אף אחד לא יכול להיות חלק מהספינה הזו ולהגיד עזבו אותי אני רוצה לקדוח חור בחדר שלי כי התוצאה שכולנו נטבע.

ובמקביל ראינו במשבר הזה את עם ישראל בשיא תפארתו, את העזרה ההדדית, את היכולת האדירה להתאגד ולהתאחד כדי לחזק האחד את השני. ראינו את הערך החשוב של הקהילתיות מתוך עוצמה של אחריות חברתית.

מהן ההשלכות הכלכליות של המגפה?

יהיה בלתי אפשרי לסכם בכמה שורות או להתנבא על העתיד, הצעדים שהממשלה עושה וזריקת העידוד במליארדים לא יעזרו ללא משמעת ציבורית ושמירה על הכללים. יש משהו בסיסי שחייבים לשפר בהיבטי הסיוע למשק, להעביר את תשלומי החלת באמצעות המעסיקים כדי לעודד את העסקים, המעסיקים והמועסקים כאחד, כי ברגע שאתה נותן את הכסף למועסק ישירות יש לו אלטרנטיבה מלעבוד דבר שיכול ליצור לנו בעיה ענקית בתום רשת הבטחון שהוכרזה (יוני 2012).

דבר נוסף שמאוד מדאיג את כולם הוא נושא מקורות התקצוב של כל התוכניות הללו, אז גם פה יש מקום לאופטימיות רבה, יש מדד כלכלי חשוב הנקרא (יחס חוב לתוצר), יחס שבין יכולת הייצור של המשק אל מול החובות שיש לו. גם פה ישראל נכנסה למשבר בנתונים  מצוינים אם ב-2008, היינו כמעט ב-100% ביחס הנ"ל הרי שאנחנו בכ- 60%. אין ספק שהגיוס האחרון של כ-5 מיליארד דולר שבוצע באפריל 2020 מראה את בטחון השווקים הפיננסים בכלכלה הישראלית ויש לנו עוד יכולת משמעותית ואמיתית להזרמת כספים לתושבים ולמשק הישראלי, כדי לצאת מהמשבר בהקדם האפשרי.

נסיים עם יום הכיפורים.

אין ספק שיום הכיפורים תשפ"א עם בתי כנסת כמעט סגורים או סגורים לחלוטין, ועם סגר הוא זמן מצויין של חשבון נפש אישי ופרטי שעל כל אחד מאיתנו לעשות. סבי עליו השלום היה מחנך דגול והיה מלמד אותנו משפטי חוכמה הוא היה אומר (בערבית תוניסאית): סאפי קאלבק או סמאך כלומר "טהר ליבך וסלח".

טהרו את ליבכם וסלחו לרחוקים ולקרובים אליכם, אני רוצה לברך את תושבי נתניה ואת כל עם ישראל בשנה טובה ומבורכת מלאה בכל טוב ובעיקר בריאות ואושר לכולנו. כתיבה וחתימה טובה.

Related Post

קולנוע אסתר

Posted by - 12 במרץ 2024 0
החלו עבודות הקמת המבנה החדש שיחליף את קולנוע אסתר ההיסטורי. מדובר במגרש פרטי שהתוכנית להריסתו של המבנה התקבלה ואושרה בוועדה…

לקראת התפקיד הבא

Posted by - 24 בינואר 2023 0
מתחילים בקרוב תפקיד חדש ? מתכננים ? כדאי שתקראו את המאמר הבא מאת: עו"ד שרון הר זהב- מנהלת הדרכה ומפתחת מיזם דיגיטלי ללימוד ניהול, פרקטיקה ומיומנויות מבכירים במשק הישראלי. שינויים בעולם העבודה קיימים ועם פיתוח הטכנולוגיה ובין היתר בינה מלאכותית, הקדמה והחדשנות, העתיד של עולם העבודה אינו ידוע מראש ולוט בערפל. תפקידים ישנים מתייתרים, תפקידים חדשים נוצרים, חברות מתייעלות ומפטרות עובדים ועובדים פעילים לעיתים מרגישים שאין להם ביטחון תעסוקתי וזהו דבר שעשוי להוביל ללחצים מבית ומחוץ. לעיתים גם תהליך של חיפוש עבודה הוא מאתגר ודורש משאבים נפשיים. לפי מחקרים אנשים כיום מחליפים מספר תפקידים במהלך הקריירה שלהם. דני נוה- כיהן הן כשר הבריאות והוביל את הוביל את יציאת מערכת הבריאות ממשבר כלכלי קשה  והן כיו"ר דירקטוריון כלל החזקות עסקי ביטוח וחברת הבת שלה כלל ביטוח ופיננסים המנהלת כ-200 מיליארד שקל של נכסים פיננסים, כיום מכהן כנשיא ומנכ"ל הבונדס וגם מרצה במיזם הדיגיטלי ללימוד ניהול, פרקטיקה ומיומנויות מבכירים במשק. דני מספר בהרצאתו "משולחן הממשלה לשולחן הדירקטוריון" בין היתר על הכנה נכונה לתפקיד חדש. במסגרת ההכנה להרצאה ובמסגרת תפקידי כמפתחת המיזם הדיגיטלי ללימוד פרקטיקה מבכירים במשק, שאלתי את דני שאלה חשובה שוודאי תעניין רבים: "דני, אתה הגעת לטופ במגזר הציבורי בתפקיד שר הבריאות וגם הגעת לטופ במגזר העסקי  בתפקידך כיו"ר כלל החזקות עסקי ביטוח, אני בטוחה שזה לא במקרה וגם לא במזל, אולי קצת מזל, אבל לא הרבה מזל. כיום יש המון אנשים חכמים, מוכשרים, חרוצים, מוכוונים מטרות הארגון שהיו חולמים להגיע למשרות כאלה ולא תמיד מצליחים, ואף עצם היותם אנשי המקצוע החרוצים והטובים ביותר הם לא תמיד מתקדמים למשרות ניהול ולעיתים בארגונים מביאים מנהלים מבחוץ שלאו דווקא מקצועיים בתפקיד עצמו. אני בטוחה שעשית משהו שונה, לכן השאלה שלי הינה: "אם היית יכול לפגוש את עצמך לפני 30 שנה, ערב לפני כניסתך לארגון גדול לראשונה, מה היית מלמד את עצמך?"…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות