יום כדור הארץ, יחול החודש ב-22 לאפריל ברחבי העולם. המטרה ? להעלות מודעות להגנה על איכות הסביבה ושמירה על כדור הארץ, ונראה אחרי משבר הקורונה שכולנו רוצים לשמור על העולם….
מאת יקיר מנשה בשיתוף מומחי חברת אורגניקזון,
"ישנה רשימת חששות אינסופית לגבי כדור הארץ היחיד שלנו – התחממות גלובלית, שינויי אקלים, מגוון ביולוגי, הררי זבל , זיהום הים , פלסטיק והיד נטויה.
השאלה הגדולה היא מה עליו לעשות קודם ? איך אנחנו יכולים להשפיע כדי לשמור על הכדור ?"
חלק מהנזקים תלוי בנו ולכן אנו ממליצים שכל אחד מאתנו יתחיל תהליך מתמשך של שינויים קטנים באורח החיים, כדי לתמוך בכדור הארץ ולא להרוס אותו". כך מוסרת שרונה רומנו לזר, מנכ"לית חברת אורגניקזון ל"השבוע בנתניה"
שאלתי את שרונה מה לדעתה אפשר לעשות ? ואיך להיות אנשים טובים יותר לעולם שאנחנו חיים בו ?
"כדאי להתחיל בהתעניינות!, ככל שנדע יותר על המוצרים שאנו קונים , נוכל לקבל החלטה מושכלת עד כמה המוצר מקדם אותנו בתהליך. התחילו עם המוצרים שאתם מרבים לצרוך כך ההשפעה של השינוי תהייה כמובן גדולה ומשמעותית יותר . תנו תשומת לב לרכיבים של המוצר- העדיפו רכיבים טבעיים ואורגניים , לתהליך שעבר – העדיפו מוצרים שלא עברו תהליכים מזהמי סביבה כמו הלבנה בכלור , לאריזה כמובן -עדיפות לאריזת נייר או ללא אריזה כלל. עשו שינוי אחד כל פעם כשתרגישו שהשינוי קל עבורכם והפך להרגל הוסיפו עוד שינוי . כך תאספו לכם שינוים קטנים שיהפכו לשינוי גדול יחד"
כמה עובדות אקולוגיות שכדאי לדעת –בבוקסה צבעונית
– פלסטיק מייצר טונות רבות של פחמן דו חמצני המייצר את אפקט החממה. רכשו בקבוקים העשויים מ100% פלסטיק ממוחזר ובזכותם נחסוך טונות רבות של פחמן דו חמצני בשנה.
– כל אדם משתמש בממוצע בכ-540 שקיות ניילון בשנה שיישארו בעולם שלנו מאות עד אלפי שנים. – השתמשו בשקיות ואריזות מנייר או אריזות רב פעמיות.
– טבעוני 1 מציל 4 דונם של יער המשתווים למיליוני דפי נייר.
– 12,000 יחידות היגיינה נשית נזרקות לפח בחייה הפוריים של אישה אחת. רובם עשויים מחומרים סינתטיים ולוקח להם שנים רבות להתכלות.
מה מומלץ לעשות כדי לשמור על הסביבה?
שינויים גדולים מתחילים בצעד קטן. לכן, ניתן לבחור פעולה סביבתית אחת ומוצר אקולוגי אחד כדי להתחיל את השינוי למען הסביבה, למען בעלי החיים ולמען הדורות הבאים.
- לקנות מקומי, עונתי, ישראלי ואיכותי
- להשתמש במוצרים רב פעמיים ככל הניתן או במוצרים חד פעמיים מתכלים
- לאמץ גישה טבעונית מלאה או חלקית כמו meatless Monday
- להתאהב מחדש באופניים או לנקות את הראש בהליכה ברגל במקום במכונית
- לקרוא רכיבים, תוויות ואת המידע שיש על האריזות שאתם קונים ולא רק במוצרי מזון כך תוכלו לדעת בדיוק ממה המוצרים עשויים והאם הם שומרי סביבה או מזהמי סביבה.
- אמצו גישה מינימליסטית, קנו פחות אך באיכות גבוהה , קנו יד שנייה , החליפו או תרמו.
- ZERO WASTE הכירו את התנועה המכוונת ליעד שאפתני של "אפס פסולת". הפחיתו את כמות הפסולת כבר בזמן הקניות ע"י קניית מוצרים לא ארוזים לדוג'.
- להפריד פסולת – חשוב ביותר אבל חשוב לזכור שזהו סוף מחזור חיי המוצר, החוכמה היא לייצר פחות פסולת מלכתחילה.
צילום יחצ