לחלק מבעלי האתרים אין כל ניסיון בבחירת אחסון אתרים ושם דומיין של אתר האינטרנט שלהם, דברים אלו לא מהווים פקטור מרכזי בראשית דרכם אולם מתברר שיש לבחירות אלו השלכות קריטיות ככל שהאתר גדל ומתפתח. במיוחד כשבעלי אתרים מקבלים את ההחלטה לפתוח אתר בפלטפורמת וורדפרס, הם יצטרכו לשקול כמה גורמים מראש לפני שהם מתחילים לפתח אתר מסוג וורדפרס. מבין הגורמים הללו תהיה בחירה בין סוג האחסון שהוורדפרס שלהם יצטרך ורמות התמיכה הטכנית שהם מצפים לקבל. כל זה אולי נשמע לכם אולי מבלבל בהתחלה אבל זו בדיוק הסיבה שאתם פשוט חייבים לקרוא את המאמר הזה, שיכול לסייע לכם במידה ניכרת.
למה חשוב להבין באחסון אתרים?
עכשיו הדבר מספר אחד שאולי עלה במוחכם היה – אז למה בעצם חשוב להבין באחסון אתרים? האם כדאי לדעת פרטים נרחבים על אחסוני אתרים? האם אתם יכולים להספיק בלי לדעת איך לבצע כל שלב כדי לשלב את המארח שבחרת עם פלטפורמת וורדפרס? התשובות לשאלות אלו יהפכו לחסרות תועלת אם לא תשימו לב למלוא המשמעות של בחירת אירוח אתרים איכותי ותבחרו לא להעמיק במידע זה.
אתם בוודאי לא מתבקשים לבדוק את רמות יכולות הקידוד שלכם וגם אין לכם כוונה להיכנס לעומק הפרטים הטכניים של מארחי אתרים. כל המטרה של 5 הטיפים הבאים שיוצגו בתחתית הפוסט, היא לעזור לכם לחדד את כישורי קבלת ההחלטות שלכם בכל הנוגע לבחירת מארחי אתרים, כמו גם לתת לכם מידע על מה שאתם צריכים לבדוק לפני שתבחרו בספק אחסון אתרים לאתר שלכם.
מלבד זאת, מצופה מכם להבין את היסודות של אירוח אתרים, הבחירה בו ומדוע זה לא קל כמו שזה נשמע. החלטה אקראית ועיצוב ההחלטות שלכם הוא המקום שבו תיפלו, אז ללא עיכובים נוספים, הנה 5 הטיפים שיקבעו את הבחירה שלכם במציאת המארח הטוב ביותר לאתר הוורדפרס שלכם.
1. תעדוף דרישות וציפיות מספק אחסון האתרים
אמנם זה נשמע כמו החלטה פשוטה, אבל להפתעתכם, בחירת מארח אתרים מתאים לאתר שלכם יכולה להפוך למבחן עצום. זה תלוי לחלוטין כיצד תתעדפו את הצרכים שלכם וכיצד תצליחו לנתח איזו תוכנית אחסון נחשבת מתאימה לאתר הוורדפרס שלכם.
ישנם מספר גורמים שעל בסיסם מתקבלת ההחלטה שלכם לבחור מארח אתרים. אם לא תפרטו את הצרכים שלכם, סביר להניח שתתמודדו עם בעיות מצד ספק האחסון בעתיד. ראשית, עליכם להחליט אם אתם רוצים לבנות את אתר האינטרנט שלך בוורדפרס או לא. אם בחרתם בוורדפרס אז אחסון אתרים וורדפרס הוא הבחירה הנכונה עבורכם. גורם נוסף הוא מדרגיות, עליה נדון בהמשך.
2. וודאו שהאחסון ניתן להרחבה
לא כל ספק אחסון אתרים מספק את האפשרות הזו אבל ספקים אמינים כן. נניח שבהתחלה יש לכם תקציב קטן אז סביר להניח יהיה כי בחרתם אחסון משותף לאתר שלכם, אבל כעת, לאחר שהייתה עלייה בתנועת הגולשים, אין לכם ברירה אלא לשדרג את חבילת האחסון של אתר האינטרנט שלכם. מה תעשו בתרחיש כזה?
הפתרון הסביר היחיד הוא שאם אתם בטוחים שהאתר שלך יקבל תנועה כבדה לאחר פרק זמן קצר, אז בחירת אחסון משותף לא תהיה רעיון חכם. אחסון בענן, שרתים וירטואלים פרטיים או אחסון ייעודי הם כמה דוגמאות מצוינות לסוגי אחסון אתרים שניתן להרחיב בעת צורך.
3. נתחו את מהירות וביצועי ספק האחסון
דילמה נפוצה מאוד שעומדת בפני בעלי אתרים היא כאשר הם הקימו בהצלחה את אחסון אתר האינטרנט שלהם כמו גם את האתר, רק כדי להבין שיש ירידה הן במהירות והן בביצועים לאחר מכן. מכיוון שמדובר בבעיה די שכיחה, קיימת גם עבורה פתרון אמין.
הגורם היחיד שחשוב לדעת בנושא זה הוא שכאשר אתם מקבלים החלטה לבחור ספק לאירוח האתר, עליכם לברר עם ספק האירוח לגבי המהירות שתקבלו, הביצועים והאמינות שלו. אם עדיין אתם לא בטוחים, אתם יכול לבדוק זאת במשך שבוע עד שבועיים ורק אז לקבל החלטה נכונה ונחרצת.
4. בחרו בפתרון חסכוני
זו רק תפיסה מוטעית כשאתה שומע שאפשרויות הזולות לרכישת אחסון ממארח אתרים זול אינן רעיון טוב. הצהרה זו היא סובייקטיבית לחלוטין מכיוון שהיא לא מסתמכת על היכולת שלכם לחקור ולנתח אם האחסון מתאים לכל הצרכים שלכם, הדרישות של האתר שלכם ומשאבי השרת שהאתר שלכם צורך.
לחברות וספקי אירוח אתרים רבים יש חבילות ברמת מתחילים עם תוכניות תמחור סבירות. כל מה שאתם צריכים זה לרשום ספקי אירוח אתרים לפי המתאימים לכם מבחינת המפרט ולאחר מכן להשוות בהדרגה את חבילות האחסון והתמחור שכל ספק מציע. אם התוכניות גם חסכוניות וגם מתאימות לצרכים שלכם אז מצאתם את חבילת האחסון שעליכם לבחור.
5. דרשו שירות לקוחות איכותי
בין אם אתם מחפשים אירוח עבור האתר הראשון שלכם אי פעם ובין אם אתם מחזיק בכמה אתרים קודם לכן, עדיין עדיף לכם לבחור ספק אירוח אתרים שמציע לכם תמיכה איכותית בכל זמן ובכל עת. לכאורה, בחרתם מארח ואינכם יכול להמשיך הלאה עם שלב מסוים. מה תעשו אז?
במצב כזה, הדבר היחידי שתוכלו לעשות הוא לפנות לצוות התמיכה של ספק האירוח. החליטו על אמצעי התקשורת המועדפים עליכם, שיכולים להיות צ'אט, דואר אלקטרוני או שירות טלפוני. לאחר שתחליטו, וודאו שצוות התמיכה עונה על שאלותיכם במיידיות ואינו גורם לכם להמתין ללא צורך שעות נוספות.
קרדיט תמונה: freepik