תפוחי אדמה צלויים

5 0

מתכון: מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם. צילום גל בן זאב

רשימת חומרים למחבת בקוטר 26 ס"מ:

6 יח׳ תפוח אדמה מסוג דזירה שטופים בקליפתם (עם קליפה וורודה)

½ כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

כמה ענפי תימין

אופן ההכנה:

בעזרת מנדולינה פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות.

מסדרים את תפוחי האדמה במחבת בצורת רעפים.

מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מפזרים מעל עליי תימין.

מכסים בנייר אלומיניום וצולים בתנור בחום גבוה, 200 מעלות במשך כ-30 דקות.

מסירים את היריעה וצולים עד שמשחים.

צילום גל בן זאב

Related Post

שבועות בפתח…

Posted by - 2 ביוני 2019 0
מתכונים לקראת חג שבועות:  ספיחה של עגבניות מדורה עם גבינת פקורינו גלילית בצק לספיחה: 1 קג קמח לחם 250-300 גר…

תפוח אדמה כוכב המדורה

Posted by - 8 במאי 2023 0
האסוציאציה הראשונה שעולה לנו לראש כשאומרים את צמד המילים ל"ג בעומר היא מדורה, ואחד המאכלים שמככבים במדורה הוא כמובן התפוח…
כלי נגישות