שנת לימודים בסימן שאלה

5 0

לאחר תקופה ארוכה של חוסר ודאות, נראה שאוטוטו שנת הלימודים נפתחת שוב. הפעם נקווה שהתלמידים יהיו יותר בבית ספר מהשנה הקודמת.

 בכל אופן זה זמן מצוין לחזור לתלם ולאמץ מספר הרגלים בשגרת הלימודים היומיומית

מה נמרח בכריך היומי לבית הספר? כמה הצעות קלות הכנה לפניכם

רחלי קורנברג תזונאית קלינית לאנץ טיים צילום רביב כהן

מאת: רחלי קורנברג, דיאטנית קלינית, תזונאית הבית של חברת לאנץ' טיים

שנת הלימודים בפתח וכולנו מקווים ומייחלים שתהיה שנה "רגילה". שהילדים "סתם" יתלבשו בבוקר ו"סתם" ילכו לבית הספר. אנו כבר תקופה ארוכה כל כך של אי ודאות, אי  בהירות, וכולנו צמאים לשגרה. שינה לא מספקת, אכילה לא מסודרת, פעילות גופנית לא סדירה, כל אלה יכולים לפגוע לנו בבריאות. תחילת שנת הלימודים זו הזדמנות לאסוף את הרסיסים, להשיב ולאמץ הרגלים חדשים לשגרה היומית.

אז מהם חמשת ההרגלים שכדאי לאמץ בשנת הלימודים?

כלל 1 – אכילה לפני יציאה למסגרות: זה יכול להיות פרי או ירק, דייסת קוואקר, יוגורט עם גרנולה או פרוסה עם ממרח, אבל הקפידו שהילדים יאכלו לפני היציאה מהבית.

כלל 2 – בוקר של כי"ף: הכינו קופסת אוכל לפני כלל האצבע כי"ף – כריך, ירק ופרי. הכריך הוא תזכורת למנת פחמימה אך ניתן גם להגיש מנת פחמימה (רצוי מלאה) שהיא לא לחם, בשילוב חלבון. וכמובן, כל יום להגיש מנת ירק ומנת פרי. כריך עם ממרח מתוק כדאי להגביל ל- 1-2 פעמים בשבוע מקסימום. 

כלל 3 – שלחו עם הילדים מים לבית הספר: לא מיץ, שוקו, מים עם תרכיז. מים בלבד, ורצוי בבקבוק גדול. אפשר להוסיף למים כמה עלי נענע למי שאוהב.

כלל 4 – תכנון מראש:הכינו עם הילדים תפריט שבועי לבית הספר. הכנת תפריט מראש תאפשר גיוון וגם פחות זמן חיכוכים בבוקר.

כלל 5 – ללא ממתקים: שימו לב, לא מומלץ לשלב בתפריט דגני בוקר מסוכרים, חטיפי בריאות, מעדנים ממותקים ושאר דברי מתיקה.

לפניכם כמה רעיונות לממרחים מקוריים, טעימים ובריאים, אשר יכולים להשתלב בקלות בתפריט הכריכים השבועי לבית הספר: 

כריך עם ממרח עדשים כתומות

מבשלים כוס עדשים ב-3 כוסות מים רותחים כ-20 דקות עד שהעדשים מתרככות והמים נספגים. מסננים משאריות מים. מוסיפים כף טחינה גולמית, שן שום, 3 כפות שמן זית, חצי לימון סחוט, מלח ופלפל לפי הטעם, וטוחנים במג’ימיקס. אפשר גם להוסיף כמון ופטרוזיליה, והממרח גם עובד נהדר עם שעועית לבנה!

כריך עם ממרח פסטו

טוחנים במג’ימיקס: 2 כוסות עלי בזיליקום (ללא גבעולים), 3 כפות קשיו/אגוזי מלך, 3 כפות שמן זית, קורט מלח. מומלץ לשלב בכריך עם גבינה צפתית.

כריך עם סלט טונה עם ביצה קשה

מערבבים קופסת טונה במים + חצי כפית מיונז+ כפית שמן זית+ ביצה קשה מעוכה במזלג. אפשר להוסיף גם מלפפון חמוץ חתוך למי שאוהב.

בתמונה הראשית: הרגלים מוצלחים בשנת הלימודים (צילום: שליס בע"מ);

Related Post

זוכרים את הנופלים

Posted by - 29 בינואר 2019 0
עשרות תלמידי בית הספר ריגלר בנתניה יוצאים מידי שבוע למיזם "חלקה טובה", במהלכו הם פוקדים בתי עלמין צבאיים, מלווים את…

זוגיות מאוחרת (ומחודשת)

Posted by - 27 בפברואר 2019 0
כשהילדים עוזבים את הקן ומקימים לעצמם משפחה, ההורים שנותרו עם דירה ריקה לעצמם, עלולים להיקלע למשבר בזוגיות. ד"ר אורית ארבל, יועצת…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות