רשת קפה ביגה חוגגת את עונת השוקולד. וחולקת מתכון קינוח חגיגי – עוגיות שוקוצ'יפס XXL.
עוגיות שוקוצ'יפס XXL – מתכון לכ-15-20 עוגיות גדולות
רכיבים לבצק עוגיות שוקוצ'יפס :
240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר לבן
240 גרם סוכר חום כהה
4 גרם מלח )חצי כפית )
120 גרם ביצים ( 2 יחידות XL)
420 גרם קמח מנופה
3 גרם אבקת סודה לשתייה (חצי כפית)
150 גרם שוקוצ'יפס מריר
120 גרם שוקולד חלב קצוץ
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
אופן הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה נקציף חמאה עם הסוכר הלבן והחום והמלח.
נוסיף את הביצים ואת הקמח מנופה עם אבקת הסודה לסירוגין , ונערבל רק עד שהמסה אחידה.
נוסיף את השוקולדים והפקאן הקצוץ.
נחמם תנור ל -165-170 מעלות.
נגלגל כדורי בצק של כ- 80-100 גרם.
נסדר ברווחים על גבי מגש ונייר אפייה.
נאפה כ 10 דקות בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור.
העוגיות יישארו רכות ואפויות חלקית במרכזן בגמר האפייה.
נניח להתקרר בחוץ ונארוז בצנצנת עוגיות.
בתאבון 😊
צילום: שטרסטוק