העולם בחודשים האחרונים עובר התמודדות עם וירוס הקורונה החדש. מציאות מוזרה שלא מוכרת לאף אחד. בלחץ גובר, הפייק ניוז ברשתות החברתיות רץ ללא הפסקה, הבהלה בקרב התושבים רק גדלה.
מצד אחד מחובתנו האישית, המשפחתית והלאומית לגלות ערנות וזהירות למצב. להישמע להנחיות למעט לצאת מהבית עד יעבור זעם . מצד שני מפלס הפאניקה חייב לרדת.
מה זה קורונה ?
נגיפי קורונה הינם משפחה גדולה של נגיפים (וירוסים) הידועים כגורמים למחלות בבעלי חיים ועלולים לגרום לתחלואה גם בבני אדם.
הם קיבלו את שמם עקב הדמיון שלהם במיקרוסקופ אלקטרוני לכתר, "קורונה" בלטינית
חומרת הפגיעה של הנגיף בבני אדם משתנה בין הנגיפים השונים במשפחה ונעה ממחלה קלה כגון הצטננות, למחלות עם הסתמנות קלינית קשה, הפוגעות בריאות וגורמות לאי ספיקה רב מערכתית כגון, התסמונת הנשימתית המזרח התיכונית (MERS) והתסמונת הנשימתית החמורה (SARS).
איך נדבקים?
הרוב המכריע של החולים הראשונים באירוע עבדו או ביקרו בשוק בעלי חיים ופירות ים בווהאן. מכאן עלתה הסברה כי הנגיף עבר מבעלי חיים לאדם, אך עד כה לא זוהה בוודאות איזה בעל חיים. מסתמן כי מדובר בעטלף
כעת קיימת העברה של הנגיף מאדם לאדם. הנגיף מופרש מדרכי הנשימה של אדם חולה – בעיקר בעת עיטוש או שיעול – והטיפות הניתזות יכולות להישאף על ידי אנשים אחרים או לנחות על משטחים. אנשים אשר זמן קצר לאחר מכן ישאפו את הטיפות או יגעו במשטחים אלה – ובהמשך יגעו בפה, באף או בעיניים של עצמם, עלולים להידבק.
בשלב זה נראה כי רמת ההדבקה דומה לפחות לזו של נגיף השפעת. הדבקה מחולים אשר התסמינים שלהם קלים ביותר (עד בלתי מורגשים) אפשרית.
האם אפשר להקטין את סיכוי ההדבקה?
כן!
1. שטיפת ידיים, מומלץ לשטוף ידיים עם סבון לעיתים קרובות. לפני ואחרי אוכל או טיפול במזון. לאחר יציאה משירותים. לאחר שיעול או עיטוש . לאחר מגע עם טישו משומש
2. כיסוי הפה והאף בעת שיעול ועיטוש .
3. בהיעדר טישו עדיף להתעטש למרפק ולא לכף היד.
4. אין לצאת מהבית לפי ההנחיות החדשות למעט במצבים המחייבים זאת
5. מומלץ שלא לנסוע כלל בתחבורה ציבורית .
הנחיות משרד הבריאות מתעדכנות כל הזמן.
אין לצאת מהבית למעט במצב המחייב זאת. בטח שאין לצאת לפארקים, גינות משחקים, חוף הים , בריכה , שמורות טבע, גנים וכל מרחב ציבורי אחר.
יצאתם מהבית ?
הקפידו על צמצום מגע עם אנשים ושמירת מרחק של לפחות 2 מטר .