הוא דרדר אותנו לא פעם לשבור את הדיאטה, ובני האדם אוכלים אותו למעלה מעשרת אלפים שנה. תפוח האדמה הוא אחד מהחברים הוותיקים במטבח- ומנות תפוחי אדמה כמו צ'יפס, פירה ולאטקס הפכו לקלאסיקה.
בשיתוף מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
בטטות אפויות במילוי תפוח עץ וחומוס עם ראס אל חנות
רכיבים
לבטטות:
2 בטטות גדולות
1 בצל קטן קצוץ
1 תפוח עץ קטן, קצוץ
2 שיני שום טחונות
400 גר' גרגירי חומוס רכים (מקופסת שימורים או לאחר הרתחה)
2 כפיות ראס אל חנות
2 כפית דבש
חופן כוסברה, קצוצה דק
מלח
פלפל שחור טחון
לרוטב:
1 יוגורט יווני
1 כפית פפריקה מעושנת
מלח
הוראות הכנה:
שוטפים את הבטטות ולחצות לאורכן. להכניס לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך.
מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות נוספות.
מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל, מטגנים 5 דקות נוספות, מוסיפים דבש, מקפיצים מעט ומסירים מהאש, מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.
גורפים בתוך הבטטות וממלאים בתערובת החומוס, מגישים לצד שאר הכוסברה והיוגורט.
פירה תפוחי אדמה ויין אדום
רכיבים
לתבשיל
1 בצל חתוך לחתיכות גדולות
3 שיני שום קצוצות
3 גזר
300 גרם עגבנייה משומרת טבעית
20 גרם משחת עגבניות
500 מ"ל יין אדום
2 עלי דפנה
גבעול רוזמרין 1
2 גבעולי טימין
2 כפיות פלפל מתוק
½ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית פלפל שחור
30 גרם שוקולד מריר (70%)
מלח לטעמכם
לפירה
3 תפוחי אדמה גדולים
50 מ"ל חלב צמחי ללא סוכר
50 מ"ל שמן זית כתית מעולה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
גרידת לימון (אופציונלי)
כרובית 1
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
מטגנים שום, בצל, עלי דפנה, טימין ורוזמרין עם קורט מלח. כשהם רכים מוסיפים גזר חתוך לחתיכות ומבשלים. מוסיפים מחית עגבניות ומערבבים.
מוסיפים גם עגבניות משומרות ותבלינים ומערבבים שוב. מבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות.
מוזגים יין ומביאים את הרוטב לרתיחה עד שהאלכוהול מתאדה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה, ככל שתבשלו יותר כך התוצאה תהיה טובה יותר.
מוציאים באמצעות כף את עלי הדפנה מהרוטב, מוסיפים לרוטב את השוקולד, מבשלים עוד כמה דקות ומוסיפים מלח במידת הצורך. אם הוא חומצי מדי, ניתן להוסיף שתי כפות סוכר חום.
לפירה, קולפים וחותכים תפוחי אדמה. מרתיחים אותם במים עם מלח עד שהם רכים.
מסננים ומשתמשים במטחנה להכנת הפירה. מוסיפים חלב, שמן, מלח ופלפל לבן, מערבבים עד לקבלת מרקם קרמי ומניחים בצד. ניתן להוסיף גרידת לימון לטאץ' רענן.
חותכים כרובית לחתיכות גדולות ומטגנים בשמן עד שנתחי הכרובית חומים זהובים. סופגים בעזרת נייר סופג ומוסיפים מעט מלח ופלפל.
מניחים את הפירה על הצלחת, ולצידו את התבשיל עם כמה חתיכות כרובית מטוגנות מעל. לבסוף ניתן להוסיף מעל עשבי תיבול טריים ואגוזי לוז קלויים.