כאבי גב מפריצת דיסק גב תחתון: התסמינים ודרכי הטיפול

8 0

פריצת דיסק היא תופעה נפוצה יחסית, בעיקר בגב התחתון, וגורמת לכאבים, לאי-נוחות ולפגיעה בתפקוד. חשוב לדעת שיש דרכים רבות להקל על התסמינים ואף להעלים אותם!

מהי פריצת דיסק וכיצד היא נוצרת?

"פריצת דיסק" היא ביטוי שכיח אבל לא הרבה אנשים מבינים מה הוא בדיוק אומר.
ה"דיסקים" הם מבנים שנמצאים בין חוליות עמוד השדרה ומשמשים כבולמי זעזועים. דיסק מורכב מחלק קשה ומחלק רך. החומר הרך מוגן על ידי המעטפת הקשיחה שמקיפה אותו ואמורה לשמור עליו במקומו.

עם הזמן הסיבים הקשיחים שבמעטפת מתחילים לאבד מקשיחותם, נחלשים ואפילו נקרעים, כך שהחומר הרך אינו מוגן מספיק ומתחיל לבלוט החוצה, ועלול אף לצאת.

פריצת דיסק או בלט דיסק יכולים להיגרם גם בפתאומיות עקב פגיעה באזור עמוד השידרה.

איך מזהים פריצת דיסק?

לא תמיד נזהה. ב-65% מהמקרים האדם כלל לא ירגיש בפריצה או בבלט של הדיסק בעמוד השידרה. בשאר המקרים יופיעו תסמינים כמו כאבי גב, כאב שמקרין לידיים או לרגליים, חולשה בשרירים או תחושה של נימול ועקצוצים. מקרים חמורים של פריצת דיסק יכולים להביא לשיתוק חלקי או מלא.

אופי הכאבים, מיקומם ועוצמתם משתנים מאדם לאדם וקשורים למיקום הבלט או הפריצה בעמוד השידרה, וגם למידת לחץ הדיסק על העצבים באזור.

איך מטפלים בפריצת דיסק?

באופן טבעי, אדם שסובל מכאבים יעדיף לנוח, אבל זו תהיה טעות במקרה של פריצת דיסק! היום מוכח מחקרית שהמנוחה לא מסייעת בפתרון הבעיה וההתמודדות עם הכאבים והתסמינים הנוספים של פריצת דיסק בגב תחתון במיוחד, מתמקדים בעיקר בתנועה ובפעילות. לרוב מומלץ לנקוט בשילוב של טיפולים על מנת להקל על התסמינים ולטפל בפתולוגיה.

      פיזיותרפיה – קודם כל אבחון מדוייק של מקור הכאב על סמך ידע רפואי. במהלך הטיפול הפיזיותרפיסט מבצע טיפול מנואלי של תנועות מאוד עדינות בעמוד השדרה לשיפור התנועה, לחיצות מסויימות להפחתת כאבים, מתיחות של שרירים ועצב, תרגול ואימון מותאם לחיזוק שרירי הגב.
חשוב לבחור פיזיותרפיסט.ית עם הסמכה וניסיון ספציפי בטיפול בפריצת דיסק!

§       הידרותרפיה ושחייה – תנועה וחיזוק השרירים.

§       רפואה משלימה – מגוון טיפולים כמו דיקור סיני, יוגה ופילאטיס, רפלקסולוגיה ועוד להקלה בכאב.

§       טיפול תרופתי – במידת הצורך ובהמלצת רופא, ניתן לשלב שימוש במשככי כאבים, סטרואידים ותרופות אחרות עד להקלה.

§       התערבות ניתוחית – במרבית המקרים אין צורך בהתערבות כירורגית וניתן לטפל בתסמינים על ידי שילוב בין הטיפולים שהוצגו, אבל יש גם מקרים שבהם אין מנוס מניתוח.

לסיכום, חשוב לציין כי ההתמודדות עם פריצת דיסק לרוב אינה נקודתית אלא מחייבת התמדה לאורך זמן. גם אם התסמינים נעלמים, בעקבות טיפולים או בעקבות ניתוח, פעמים רבות הם יחזרו שוב בצורה כזו או אחרת עם הזמן. לכן חשוב מאוד לבסס שגרה של תנועה ופעילות גופנית שיעזרו לכם להשתקם, להתחזק, להימנע מפציעה חוזרת ולהשאיר את הכאב מאחוריכם.

מערכת פיזיוגרופ תעזור לכם לבחור פיזיותרפיסט מומלץ שמתמחה בפריצת דיסק:

https://physio-tnoa.co.il/therapist_type/פיזיותרפיסטים/

צילום:freepik

Related Post

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות