חדרה אומרת לא לאלימות נגד נשים

11 0

ב- 25 לנובמבר מצוין ברחבי העולם היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים, ונהוג להאיר מבנים בצבע אדום ביום זה. בהנחיית ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, בניין העירייה בחדרה, מואר לאורך כל החודש בצבע אדום | לקראת היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים ובמהלך חודש נובמבר, מקיימת עיריית חדרה בשיתוף עם ארגוני הנשים, מספר אירועים המוקדשים לנושא החשוב

ביום חמישי (11.11), תציג מיכל אלדר מקבוצת תיאטרון פלטפורמה, את סיפורה של נערה חרדית, שהפכה את התקיפה המינית שעברה להצגה מעצימה. ביום ראשון (14.11), תיחשף תערוכת 'אלימות באומנות' ולאחריה תתקיים סדנת 'ריקוד בצבע', עם מאיה בר מנחם ולימור חממי.

כל ההכנסות מאירועים אלה ישמשו לטובת תכנית 'בראש מורם' של הסניף, עבור תמיכה במשפחות יוצאות מקלט לנשים מוכות. לפרטים נוספים ולרכישת כרטיסים: 04-6323540

ביום רביעי (17.11), יתקיים האירוע העירוני באולם 'רנה שני', במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן. האירוע, אליו הכניסה חופשית אך מותנית בהרשמה מראש, יכלול הרצאה ושיח בהנחיית עו"ד אידית טיטונוביץ- מנהלת הלשכות המשפטיות של נעמ"ת בישראל, בנוסף, תוצג ההצגה 'מרוב אהבה' מסע בנבכי האלימות הנפשית, המועמדת לפרס קיפוד הזהב 2021. ההצגה, המגוללת את סיפורן של פסיכולוגית ומטופלת, המתמודדות כל אחת בחייהן עם מערכת יחסים מורכבת ואלימה נפשית. בסיום המופע, יתקיים שיח עם הבמאי, השחקנית, ובשיתוף עם מנהלת המרכז לשלום

האירועים הם פרי שיתופי פעולה של מועצת הנשים, ארגוני הנשים- נעמת, ויצו ונשות הדסה, המרכז לשלום המשפחה באגף הרווחה, הרשות לביטחון קהילתי, פנאי העיר וקהילת 'השוות של חדרה'.

היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים נקבע על-ידי האו"ם ומצוין ברחבי העולם במטרה להעלות על סדר היום את המאבק בכל צורה של אלימות אשר מופעלת כלפי נשים, מילולית, פיזית, נפשית או מינית. אירועי היום הבינלאומי נועדו לחשוף את הנתונים על היקפה הנרחב של התופעה, להשפיע על חקיקה בנושא ולעודד נשים לפנות לעזרה. ככל שהתופעה תהיה גלויה יותר ומושתקת פחות, ניתן יהיה לפעול ביתר יעילות למיגורה.

האלימות כלפי נשים היא תופעה חברתית עולמית קשה ביותר: על פי דוח האו"ם, אחת מכל שלוש נשים ברחבי העולם סובלת מאלימות כלפיה, לפחות פעם אחת בחייה, בדרך כלל מידי אדם קרוב ומוכר לה. האו"ם קבע שהאלימות כלפי נשים מנציחה את יחסי הכוחות הבלתי שוויוניים בין נשים ובין גברים, אי שוויון שהוביל להפלייתן של נשים לאורך השנים. כל סוג של אלימות כלפי נשים הוא הפרה של זכויות אדם.

בישראל מעריכים כי כ-200,000 נשים הן קורבנות אלימות במשפחה, ומעל חצי מיליון ילדים הם עדים לאלימות. סוגי האלימות הם אלימות פיזית, אלימות נפשית ופסיכולוגית, אלימות כלכלית ואלימות מינית. בעשרות מקרים הסתיימה מסכת ההתעללות ברצח האישה.

ברחבי הארץ, כולל בחדרה, פועלים מרכזים לטיפול ולמניעת אלימות במשפחה. כמו כן, פועל קו חירום ארצי שמספרו 118 הפתוח בפני כל מי שסובל מאלימות, או יודע על אלימות במשפחה או חושד בקיומה.

Related Post

נואמים צעירים ומרשימים

Posted by - 10 בפברואר 2019 0
מספר שיא של תלמידים השתתפו בתחרות "הנואם הצעיר" לבתי ספר יסודיים, שמובילים "רוטרי" חדרה ואגף החינוך של העירייה, והפגינו יכולות…

פעילות קהילתית בחווה החקלאית

Posted by - 30 ביולי 2018 0
בחווה החקלאית, בית הספר ללמידה חוץ כיתתית, פתחו את השערים לפרויקטים ייחודיים ולפעילות קהילתית להנאת מאות תלמידים ומשפחות בעיר.  בחווה…

חזרו לספסל הלימודים

Posted by - 5 בנובמבר 2020 0
תלמידי א-ד בעיר חדרה חזרו לחמישה  ימי לימודים. חקראת פתיחת בתי הספר,  הציבה עיריית חדרה בכל בית ספר, מד חום…
כלי נגישות