סמבוסק בטאוה הוא מאפה מטוגן במילוי חומוס, שמקורו בהודו. עם זאת הוא מככב במטבח העיראקי באירועים חגיגים
מאת אלי דלל
חומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
15 גרם שמרים יבשים
כף שמן
כפית מלח
כפית סוכר
אחת ורבע כוס מים
חומרים למילוי:
500 גרם חומוס מבושל
שני בצלים חתוכים
כפית גדושה כמון
כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית צ'ילי גרוס
שלוש כפות שמן
אופן ההכנה:
מתסיסים את השמרים עם הסוכר והמים כחמש דקות. מערבבים את הקמח ושאר החומרים ושמים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך. נותנים לבצק "לנוח" כשעה ומכסים אותו במגבת.
בינתיים, מכינים את המילוי: מטגנים במחבת את הבצל בתוספת שלוש כפות שמן, עד להזהבה. מכניסים את שאר התבלינים לטיגון לעוד דקה.
את החומוס יש למעוך במערוך או בבלנדר באופן גס. מעבירים למחבת וממשיכים לערבב תוך כדי הטיגון כחמש דקות, עם כל חומרי המילוי. נותנים למילוי להתקרר.
מהבצק יוצרים כ-30 כדורים. מרדדים כל כדור לקוטר של כ-10 ס"מ. ממלאים בכפית גדושה מחומר המילוי. סוגרים ומהדקים בעזרת מזלג את הקצוות. מטגנים בשמן עמוק.
טיפ מאלי: רצוי להכין את כל 30 הכדורים, ולאחר מכן לטגן.
הכותב, אלי דלל, סגן ומ"מ ראש עיריית נתניה, מציג מתכונים של מנות האוכל שהוא נוהג להכין במסגרת מדור חודשי. דלל השתתף בעונה הנוכחית של התכנית "מאסטר שף" בערוץ 12