מנגבים בבית: חומוס פול ביתי ותערובת חמוצים עם שום ובצל
לכבוד יום עצמאותנו קבלו את הגרסה המשודרגת לחומוס פול עם תערובת חמוצים מוקפצים בשום ובצל ליד.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
חומוס פול
מצרכים
150 גרם פול מקולף טרי
30 מ"ל מיץ לימון
15 מ"ל שמן זית
חצי כף של טחינה גולמית
כפית כמון
כפית פפריקה (מומלץ להשתמש בחצי כפית פפריקה מתוקה וחצי חריפה)
מלח ופלפל לפי הטעם ץ
הוראות הכנה
הרתיחו סיר עם מים ומלח ובשלו את הפול למשך דקה, בסיום הדקה העבירו את הפול למי קרח. צננו את הפול והפרידו אותו מהקליפה הלבנה, עשו זאת באמצעות לחיצה על הפול.
הפרדת הקליפה והפול מאפשרת לו להתעכל יותר בקלות ומוציאה את המרירות שלו. שימו את הפול ושאר המצטרכים בבלנדר וטחנו אותם עד למשחה, חלקה או גסה לטעמכם.
העבירו את התערובת לקערה וקשטו עם זילוף של שמן זית, פטרוזיליה או עוד פול.
הגישו עם קרעי פיתה או ירקות חתוכים.
זיתים מוקפצים עם שום ובצל
מצרכים
250 גרם של זיתים מסוגים שונים
50 גרם של מלפפונים חמוצים
50 גרם של בצל מוחמץ
2 שיני שום
לימון אחד (גרידת לימון ומיץ)
ענף רוזמרין אחד
כפית ממרח עגבניות
כפית אורגנו
חצי כפית טימין
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הזיתים, המלפפונים החמוצים והבצל יחד עם האורגנו. מוסיפים את הטימין, הרוזמרין הקצוץ, ממרח העגבניות ואת גרידת הלימון.
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הזיתים במשך כמה דקות.
לאחר מכן, מוסיפים למחבת את השום ואת מיץ הלימון. מטגנים במשך דקה ומורידים מהאש.
קרדיט צילום: teka