בשנים האחרונות אנו עדים לבילוי מסביב למטבח. שף אלמוג סבג הוא האורח שלנו. לאחרונה, הטרנד הבישול בבית תופס תאוצה. האומנם?
"מאז שאני זוכר את עצמי, תמיד הייתה לי זיקה לאוכל. הרגע בו אתה רואה אנשים נהנים מהיצירה שלך, זהו רגע עם המון סיפוק. פה התקבלה ההחלטה לקחת את הנושא צעד קדימה ולתת לעוד אנשים להתחבר לבישול ולחוויה הקולינרית אצלם בבית. כמובן, שאני מעביר על קצה המזלג את הידע שלי בבישול. היום זה הפך לפופולרי יותר, העניין של אירוח שף במטבח הביתי, זה אכן תפס תאוצה, כולם מדברים על זה ומה לא עושים בשביל חוויה שונה. וכמובן תמונה טובה לאינסטגרם.
האם צריך מטבח מאובזר כדי שאוכל להזמין אותך?
"תתפלאו, זוג כיריים ותנור הם המתכון להוציא ארוחה שלא תבייש אף מסעדת שף."
לעשירים בלבד?
"לא. החברה שלי “תרבחו” מאמינה בחומרי גלם מקוריים
שבסופו של יום הארוחות מותאמות לטעם ולכיס הלקוח."
מה כמות האנשים המומלצת לערב שכזה ?
"מבחינתי זוג שמזמין אותי כדי לבשל ארוחה רומנטית
או אירוע של 100 משתתפים, בשני המקרים מקבלים את אותה תשומת הלב וההקפדה על כל דבר המוגש להם לצלחת."
האם הבישול נעשה מול אנשים ? האם זה מלווה בסדנא?
"כל העניין שף עד הבית הוא שאני מגיע ומבשל מול הלקוחות וזה הופך לבילוי מרגש, מעניין וטעים."
מי מביא את כל המוצרים?
"בחירת חומרי הגלם מושפעת מהאזור שבו אני גר. אם זה אירוע קרוב לכנרת, הרי שהכיוון הוא לדגים טריים והשוק הצבעוני עם התבלינים מיוחדים. כמובן שצריך לבחור חומרי גלם ולבשל בהתאם לכיוון וטעם הלקוח."
כמה זמן מראש צריך להזמין ערב כזה ?
"לדעתי מצפה לנו קיץ מטורף ולכן צריך להזדרז וזה תלוי גם ביומן של השף."
כשרוצים לעשות אירוע פרטי ולהזמין שף, איך בוחרים אותו? ואיך יודעים שבחרנו נכון?
"אין תשובה חד משמעית רוב השפים שמגיעים לבשל אצלכם בבית קיבלו פניה מכם לאחר שעקבתם אחריהם ברשתות החברתיות ובדרכים אחרות וכנראה שגרמו לכם לצלצל אליהם ולבחור בהם. מומלץ להתייחס ולקרוא ביקורות על אותו שף ואם צריך לבקש ממנו טלפון של לקוח קודם."
ספר לנו על אירוע מצחיק/מביך/טראומתי שקרה לך בערב שכזה?
"במהלך חופשה באילת קיבלתי טלפון מכלה מוטרדת שנהרסה לה מסיבת הרווקות בגלל מזג האוויר ובאותו זמן אילת הייתה מוצפת מהגשמים. למזלה, הצלחתי לצאת מאילת שעה לפני שנחסמו כל היציאות והכניסות וחזרנו צפונה.
כל הדרך לא ידעתי איך אספיק לארגן ארוחת שף לאותו ערב. בסופו של דבר הגענו לטבריה לאחר 6 שעות נסיעה מעייפות, התארגנתי על מצרכים והגעתי אליה לראש פינה,
שם הרמנו ערב שכולם יצאו מרוצים ושמחים.
הרגשתי מצוין כי הצלחתי להפוך כלה בוכה לכלה צוחקת. לא אסתיר, שהייתי בלחץ בשל קוצר הזמן, אך עמדנו בכך בכבוד."
איך ההרגשה לבשל לסלב?
"יצא לי לבשל לכוכבי המרוץ למיליון, אווילין, טוהר, אן ירדן ולעדי.
היו עוד כמה מפיקים של רשת וקשת אנשים מקסימים.
נהניתי וגם הם."לפרטים והזמנות:
אלמוג 052-6623306
המתכון של אלמוג:
קבב דג
על קרם לאבנה וקולי פלפלים
לוקוס- 500 גרם,
פילה דג ים נקי מעור ועצמות.
פטרוזליה -צרור
פלפל שחור -1/2 כפית שטוחה
מלח -1/2 כפית שטוח
גרידת לימון -גרידה מלימון שלם.
בצל -יחידה בינונית (125 גרם)
שמן זית – כף (10 מ”ל)
קרם לאבנה –
לאבנה -150 גרם לבנה
חלב -15 מ״ל
מלח- קורט, לפי הטעם.
פלפל שחור – לפי הטעם
קרם פלפלים –
פלפלים אדומים -3 י״ח
שמן זית 50 מ״ל
חמאה -20 גרם
מלח פלפל לפי הטעם
הכנת הקציצות:
1. קוצצים את הדג לקוביות קטנות בעזרת סכין חדה ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים לתוך הקערה את הפטרוזיליה הקצוצה, הפלפל השחור, המלח וגרידת הלימון.
4. קוצצים את הבצל , ומטגנים במחבת
עם כף שמן זית עד הזהבה.
5. מקררים ומוסיפים גם לקערה.
6. מערבבים את כל המסה היטב, מניילנים ומעבירים למקרר לשעה.
7. לאחר מכן, משמנים מעט את הידיים ויוצרים קציצות שוות בגודלם, בערך 40-50 גרם ליחידה (מומלץ לא פחות מ- 50 גרם ליחידה כדי שהקבבון יהיה עסיסי).
הכנת קרם הפלפלים:
קולי פלפלים על אש גלויה, מקלפים אותם אחרי שהתקררו, מעבירים למעבד מזון וטוחנים .
בזמן הטחינה מוסיפים תשמן זית ותחמאה מלח פלפל עד מרקם חלק
הכנת קרם הלאבנה:
מעבירים תלאבנה לקערה, מוסיפים תחלב בהדרגה עד מצה של מחית חלקה
הרכבת המנה:
יוצקים מעט שמן זית במחבת כבדה וצורבים את הקציצות כדקה מכל צד
מניחים תקרם לאבנה בתנועה סיבובים(כמו עיגול של חומוס, מניחים תקציצות זילוף של קרם הפלפלים ועלים ירוקים לקישוט