מסיבות שונות, נהגים חדשים וותיקים מעלים את הרעיון להיות נהגי מונית. ישנם אנשים הרואים בעבודה מאמץ רומנטי, מכיוון שהם רואים את הפוטנציאל ליצור אינטראקציה עם מגוון רחב של אנשים ולעסוק בקצרה בשיחה על חייהם. אחרים רואים בכך פתרון מעשי ויעיל כאשר הם בטוחים ביכולות הנהיגה שלהם ומאמינים שעליהם לנצל זאת כדי לייצר הכנסה עקבית. עם זאת, טרם יציאה לתהליך של חיפוש עבודה כנהגי מונית, חובה להכיר את התהליך של קבלת רישיון למונית ואת כל המרכיבים החיוניים הנדרשים כדי להתחיל לעבוד כנהגי מונית.
מי מתאים לתפקיד של נהג מונית?
האדם המתאים לתפקיד נהג המונית הוא אדם עם שילוב של תכונות אסטרטגיות וחברתיות רבות. אנשים השואפים למקצוע זה הם בעלי הכישורים האישיים הדרושים כדי לנהל את יום העבודה ביעילות:
● אדם חברותי ובעל תקשורת חיובית.
● נהג מונית חייב להיות שירותי, בנוסף להיותו חביב.
● נהג מונית צריך להיות אדם סבלני, קשוב ומנומס לדרישות הנוסעים שלו.
● נכונות לעבוד עם לוח זמנים גמיש.
● על הנהג להיות מוכשר וזהיר גם לאחר קבלת רישיון למונית. חשוב לזכור שנהג המונית הוא בעיקר נהג, לכן, הכרחי שהוא יכיר היטב את כל תקנות הבטיחות והזהירות של הדרך ויעמוד בהן. זה קריטי במיוחד בהקשר של נהג מונית, שכן הוא אחראי על חייהם של נוסעים רבים המשתמשים ברכב שלו.
הליך קבלת רישיון למונית
תהליך הרישוי אינו מורכב מדי, עם זאת, זה מחייב את ההתמדה והעקביות של הנהג. כלקוחות, כולנו רוצים להבטיח כי אנו משתמשים רק בשירותיהם של נהגים מקצועיים המוסמכים לכך. התהליך משמש כבדיקה ראשונית בעניין זה, המבטיח כי הרישיון ניתן רק לנהגים ראויים. קבלת רישיון למונית אפשרית על פי הקריטריונים הבאים:
● רישיון נהיגה למונית ניתן ליחידים שגילם 21 לפחות. נוסף, ישנה חשיבות מכרעת לתנאי הכרחי בסיסי נוסף להוצאת רישיון נהיגה למונית: מינימום של שמונה שנות לימוד.
● רישיון נהיגה בתוקף עם ניסיון של שנתיים. להוצאת רישיון מונית נדרש רישיון נהיגה סוג ב' (רכב פרטי) או רישיון נהיגה מסוג C1 (משאית קלה).
● הגשת בקשה לרישיון נהיגה למונית- באתר הממשלתי נמצא טופס הבקשה המקוון המחייב הצהרת מצב רפואי, ויתור על סודיות רפואית והסכמה לבדיקת רישום פלילי. על מנת למלא את הטופס, עליכם למלא את מספר הטלפון הנייד אליו יישלחו הודעות אימות.
● בדיקת ראייה- הרשימה המלאה של אופטומטריסטים מורשים המבצעים בדיקות ראייה זמינה באתר.
● רשות הרישוי מחויבת לפנות למשטרת ישראל לצורך עיון ברישום הפלילי במידה ובדיקת הראייה תקינה בשלב זה. הרשות רשאית לשקול לאשר את הבקשה אם קיים רישום פלילי או הליך פתוח, אך היא אינה חייבת בכך.
● עם אישור הבקשה היא מועברת לרופא שהוסמך על ידי רשות הרישוי לביצוע בדיקות מיון והתאמה. הרופא אחראי על קביעת המועד וזימון לבדיקה המורכבת מבדיקה פיזיולוגית, ראיון עם פסיכולוג להערכת כשירותו הנפשית של המועמד והערכות ממוחשבות שנועדו להעריך את כשירותו הנפשית של כל מועמד. עם השלמת שלב זה ביעילות, ניתן להתקדם לשלב הבא, המורכב מהבחינה המעשית והעיוני ולימודי הנהיגה.
עורך דין דנה דוד יענה לכם על השאלה כמה זמן לוקח לקבל תשובה מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים, לאחר שניגשתם לכל הבדיקות עבור קבלת רישיון למונית. רוצים לקבל פרטים נוספים? צרו קשר עם משרדו של עורך דין דנה דוד.