עוגה של פעם בשנה – רעיונות לעוגת יום הולדת מושקעת

8 0

כפי שמספר לנו השיר המוכר, יום הולדת יש רק פעם בשנה! בדיוק בשביל מאורע מיוחד שכזה, כדאי להכין גם עוגה חד פעמית ומושקעת במיוחד. אז אם בא לכם קצת לצאת מהקופסה, לשנות את המסורת של עוגת שוקולד עם סוכריות צבעוניות מעל, כדאי לכם לגזור ולשמור את ההצעות הבאות לעוגות בלתי נשכחות.

הצבעונית

הבסיס עבור עוגת יום הולדת זו הוא בסיס קלסי של עוגת שוקולד אוורירית וטעימה. השדרוג הייחודי כאן הוא בציפוי המקורי והמושקע במיוחד. להכנת הציפוי נזדקק למספר מכלים של שמנת מתוקים, אינסטנט פודינג וצבעי מאכל שונים. לאחר הכנת הקרם, יש לצפות את כל העוגה בציפוי הלבן והמשגע.

את הקרם שנשאר חלקו למספר קערות שונות, ובתוך כל קערה נוסיף מעט צבע מאכל ליצירת צבעוניות. כעת, ניתן להשתמש בקרם הצבעוני ליצירת מגוון קישוטים מקוריים כיד הדמיון הטובה. ניתן לכתוב את שם הילד או הילדה שחוגגים, לצייר ציור הקשור ליום הולדת או כל אופציה אחרת לבחירתכם. זו היא אחת הבחירות המושלמות לעוגה מקורית לחגיגת יום הולדת בגן או בכיתה.

החלומית

העוגה הבאה מתאימה בול לילדים שפשוט מתים על אגדות. אז אם מתחשק לכם לשמח את יקיריכם, בואו נצא לדרך עם המתכון הבא. תחילה, הכינו תערובת שוקולדית קלסית ועשירה, בדיוק כפי שהייתם מכינים לעוגה רגילה. חלקו את התערובת לשישה חלקים שונים והוסיפו לכל קערה מעט צבע מאכל. בחרו צבעים יפים, מומלץ לפי כל צבעי הקשת.

בשלב הבא, אפו כל שכבה בנפרד במשך כעשר עד שתים עשרה דקות, או עד להגעה למרקם יבש, אך לא יבש מדי. מעל כל הטוב הזה, הכינו קרם שוקולד לבן ושמנת מתוקה. בשלב הזה, יש לשים בקירור את כל החלקים המוכנים למשך ארבע עד חמש שעות. את החלק הכיפי של הרכבת העוגה ערכו באמצעות סידור כל חלק לפי צבעי הקשת או לפי הדמיון שלכם.

לפני הרכבת כל שכבה, אל תשכחו לשים מהציפוי הטעים שמעשיר ומשדרג את העוגה. לאחר ההרכבה צפו גם את דפנות העוגה ואת החלק העליון וקשטו כראות עיניכם. מומלץ להכין את העוגה לפחות יום אחד לפני ההגשה, כדי שהשכבות יתרככו קצת ויגיעו למרקם הרצוי.

שכבות של אושר

אם מתחשק לכם לשמח את עצמכם או את יקיריכם בעוגה מקורית בעלת מראה מרשים וטעמים נפלאים, זו היא העוגה בשבילכם, שיכולה להתאים לילדים ומבוגרים כאחד. הבסיס לעוגה זו הוא דווקא בסיס לבן בטעמי וניל ומבוסס על חמאה, חלב מרוכז וביצים. את התערובת לבצק יש להכין עם מיקסר באמצעות וו גיטרה. יש להכין תערובת יבשה ותערובת רטובה, ולאחר מכן באמצעות לקקן לפזר בעדינות כל אחת מהן.

מומלץ להוסיף סוכריות צבעוניות ישירות לתוך התערובת הרטובה, כדי לשדרג את נראות העוגה. את התערובת היבשה יש לחלק לשלוש תבניות שונות ולאפות כ-30 דקות או עד להגעה למרקם יבש. בשלב הבא יש לחלץ כל עוגה מהתבנית ולהתחיל בחלק הכיפי של הרכבה. מפה, אתם כבר מבינים מה קורה. עוגה אחת תהיה שכבת הבסיס ומעליה מרחו בנדיבות קרם שמנת וסוכריות צבעוניות והוסיפו מעל את העוגה הבאה.

כך תיווצר עוגת שלוש קומות מרהיבה ביופייה. מעל השכבה האחרונה פזרו בנדיבות את הקרם שנשאר וקשטו כיד הדמיון הטובה. מומלץ להרכיב את העוגה כמה שעות לפני ההגשה, כדי שתוכל להתרכך מעט ולהתייצב במקרר.

החורפית

אם ילד או ילדת היום הולדת האהובים נולדו בחורף, למה לא להשתמש בפרי העונתי הנפלא והמשדרג, הלוא הוא תותים? לימי הולדת חורפיים יש את היתרון של ליהנות מעוגת וניל, תותים ושמנת נפלאה ועשירה. להכנת העוגה יש להכין בסיס קלסי של עוגת וניל.

ההמלצה שלנו היא להוסיף לתוך התערובת שמנת חמוצה, ליצירת מרקם אוורירי ונימוח. להכנת הקרם השתמשו בשוקולד לבן, שמנת חמוצה, גבינה לבנה ואינסטנט פודינג. לקישוט הוסיפו תותים בנדיבות למעלה, מומלץ לצד התותים לזלף את הקרם בצורת נשיקות, עד להגעה למראה חגיגי במיוחד.

הקיצית

אם ילד או ילדת היום הולדת נולדו בקיץ זו היא הזדמנות לשדרג את החגיגה עם עוגת גלידה. עוגת גלידה היא אחד התענוגות שאהובים על מבוגרים וילדים כאחד ללא יוצא מן הכלל. הבסיס המומלץ הוא בסיס לעוגת שכבות וקרם המבוססת על וניל או שוקולד, לבחירתכם. את הגלידה, כדאי להכין בהכנה ביתית מראש באמצעות שמנת מתוקה וחלב מרוכז שנכנסו יחד להקפאה לפחות שתיים עשרה שעות מראש. מעל הגלידה מומלץ להוסיף גנאש שוקולד המבוסס על שוקולד מריר ושמנת מתוקה מומסים יחדיו. שיהיה במזל טוב!

קרדיט תמונה: unsplash

Related Post

נחנך גן ציבורי ים סוף

Posted by - 8 במאי 2018 0
עיריית חדרה ממשיכה בתנופת הפיתוח בשכונות, וחנכה גן ציבורי חדש בשכונת נווה חיים. גן "ים סוף" הוקם אחרי שנים של…
כלי נגישות