במית"ר "נירים" חגגו סיגד בהתרגשות כפולה, גם לרגל החג וגם לקראת מסע השורשים באתיופיה שאליו עומדים לצאת חניכי המית"ר והוריהם
מאת: ברק גולן
חג הסיגד צוין במית"ר נירים בהתרגשות שליוותה את ההכנות למסע השורשים של חניכי המית"ר באתיופיה.
חג הסיגד, אחד החגים החשובים ליהדות אתיופיה, מסמל את הברית שנכרתה בין אלוהים לעם ישראל במתן תורה בהר סיני. החג הוא מועד להתכנסות של כלל קהילת יוצאי אתיופיה, ובני העדה רואים בו הזדמנות לחזק את זיקתם לשורשיהם ולתרבותם.
בחודש הבא צפויים חניכים ממית"ר "נירים" חדרה, הפועל בשכונת גבעת אולגה, לצאת למסע שורשים באתיופיה, למקום שבו חיו הוריהם, ועל-ידי כך להתחבר לשורשיהם ולתרבותם העשירה. במסגרת המסע תצא קבוצה של חניכים והוריהם בליווי צוות מית"ר "נירים" למסע משותף, מיוחד ומרגש לאתיופיה. דרך הרגליים, הלב והראש יגלו את סיפורה של יהדות אתיופיה במטרה לאפשר לחניכים יוצאי אתיופיה להתחבר על שורשיהם, ולמשלחת כולה להכיר את המקום שממנו הגיע פלח חשוב באוכלוסייה ובחברה הישראלית. למסע יצטרפו גם חניכים אשר אינם מהעדה האתיופית, על מנת ללמוד על התרבות של העדה האתיופית ומורשתה ובכך ליצור מפגש בין שני עולמות ולעודד תהליך של צמיחה וחיבור, דיאלוג, ערבות וסולידריות בין משתתפי קבוצה.
האירוע צוין במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן, עם כל סממני החג – מאכלים, לבוש, מוסיקה והרבה שמחה. ראש העיר צביקה גנדלמן שיתף את הנוכחים בהתרגשותו לקראת המסע הצפוי, אליו הוא אמור להצטרף, ואמר כי הוא מתכנן להפוך את המסע לפיילוט שיאפשר בהמשך להוציא לאתיופיה משלחות נוער בני כל העדות, מהעיר חדרה כולה.
מנהל מית"ר "נירים" שלומי פורקוש: "בשנים האחרונות מבינים אנשי מקצוע כי יוצאי אתיופיה, בני הדור השני, ברובם ילדים שנולדו בארץ או עלו ארצה בגיל צעיר מאוד, מתמודדים עם קשיים, כולל שאלות זהות ושייכות. מכיוון שרובם אינם מכירים את אתיופיה, הם אינם חשים זהות ושייכות ולעיתים אף קיים ניכור כלפיי תרבות המוצא, ובמקביל תחושה של זרות וניתוק גם בישראל. לכל זה יש להוסיף את פערי התרבות בין בני הנוער להוריהם. להורים מאוד חשוב לשמור על המסורת והתרבות, הלבוש, המנהגים והשפה, אך ילדיהם לרוב אינם מסוגלים להתחבר וחשים תלושים. המסע צפוי להיות חוויה עוצמתית משותפת ומשתפת, להעמקת ההיכרות עם ייחודיותה ויופייה של אתיופיה, וחיבור לשורשים האישיים".
מית"ר "נירים" חדרה הוא מסגרת התערבות ייחודית, הנמצאת על רצף השירותים של מחלקת נוער וצעירים של אגף הרווחה בעיריית חדרה. המסגרת מפוקחת ממומנת על-ידי משרד הרווחה ועיריית חדרה, ונותנת מענה ל-50 בני נוער משעות הבוקר המוקדמות ועד שעות הלילה. מטרתו המרכזית של המית"ר היא צמצום הניתוק בקרב בני נוער בסיכון, ומתן מענה חינוכי בשילוב טיפולי רב תחומי, תוך תפיסה הינה טיפולית, שיקומית, חינוכית המיושמת באמצעות צוות רב מקצועי.