2020 הייתה שנה יוצאת דופן. בשל המגפה העולמית, רבים מאיתנו בילו זמן רב יותר בבית עם המשפחה. אפייה הפכה לתחביב וזמן האימון בחדר הכושר הצטמצם לאפס. רבים עלו במשקל וסדרי העדיפויות השתנו וגרמו לנו "לוותר" לעצמנו. בריאות טובה מורכבת משילוב בין בריאות גופנית ונפשית שנשענת משמעותית על הקפדה על תזונה בריאה ופעילות גופנית, שינה מספקת ושמירה על קשרים עם אחרים. מספר התאמות קטנות באורח החיים יאפשרו לכם להיות נמרצים ומוכנים לקיץ.
מאת ד"ר קנת בראדלי, מנהל בריאות ותזונה ראשי, הרבלייף
ספקו לעצמכם דלק עם מזון
רובנו כבר יודעים שתזונה בריאה מסייעת בשמירה על משקל תקין, אך לרוב אנחנו נוטים להתעלם מהיתרונות הנוספים הטמונים בתזונה מאוזנת. תפריט מזין מאפשר לנו לקבל את המיקרונוטריאנטים (הוויטמינים והמינרלים) יחד עם המאקרונוטריאנטים (אבות המזון) כדי לסייע לגופנו לפעול במיטבו. שיפור הרווחה הרגשית, תחזוקת מערכות הגוף וצמצום המזונות העשירים בכולסטרול הרע שמזיק לבריאות הלב הם רק חלק מהיתרונות בתזונה בריאה. כמומחה בתחום הבריאות, מצאתי שאנשים רבים מצליחים לשמור על תזונה בריאה ולהפחית משקל כאשר הם חלק מקהילה שהחברים בה עובדים, משתפים פעולה ותומכים זה בזה. רבות מהקבוצות פורחות גם באופן מקוון, והחברות בהן הוכחה כמסייעת לירידה בריאה במשקל ועמידה ביעדי התזונה.
התמקדו בתחושת הרווחה הכללית שלכם
אכילה בריאה היא חיונית – אך כך גם השמירה על אורח חיים מאוזן. כדי לשלוט במתח, בחנו את כל ההיבטים הנדרשים לשיפור הבריאות. אם אינכם מקפידים על תזונה עשירה בחומרים מזינים דאגו להשלים את החסר – וזכרו כי שמירה על מאזן הנוזלים היא חלק חשוב בתזונה מאוזנת. פעילות גופנית תשפר את הבריאות הכללית ועשויה לשפר גם את איכות השינה.
בריאות מנטלית משפיעה אף היא על תחושת הרווחה, בעוד מתח עלול לגרום להחמרה במגוון מצבים בריאותיים, ממחלות לב ועד להשמנת יתר. למעשה, מרבית הביקורים אצל רופאים נובעים ממחלות ותלונות הקשורות למתח וכוללות כאבי ראש, לחץ דם גבוה, בעיות לב, סוכרת, מחלות עור, אסטמה, דלקת פרקים, דיכאון וחרדה. כיום, ישנן אפליקציות חדשות המסייעות בניווט בין כמה מצבים גורמי מתח. זכרו שאם אתם סובלים ממצבים רפואיים אלה או אחרים הקלה על מתח חשובה, ובנוסף עליכם לפנות לייעוץ רפואי.
לשמירה על תחושת הרווחה הכללית, הקפידו על שגרה יום-יומית הכוללת תזונה מאוזנת, פעילות גופנית, שינה והפסקות שיסייעו בשליטה במתח.
הישארו מחוברים
אחת התובנות המרכזיות ש-2020 לימדה אותנו היא עד כמה אנחנו זקוקים לחיבור אנושי; ואכן, הבידוד שנכפה עלינו גרם להחמרת הדיכאון. מחקרים רבים הוכיחו כי קשר חברתי עשוי להפחית חרדה ודיכאון, לסייע בוויסות הרגשות שלנו, להוביל להערכה עצמית גבוהה ואמפתיה ולחזק את המערכת החיסונית. נסו להרים את הטלפון בתדירות גבוהה יותר ולתכנן מפגשים וחופשות עכשיו כשאנו כבר יכולים לצאת יותר.
השקיעו זמן בדברים שאתם נהנים מהם – או מצאו דברים חדשים שמהנים אתכם
השתתפות בפעילויות מהנות ממריצה את פעילות המוח שלנו, בעוד לימוד דברים חדשים משפיע על בריאות המוח הכללית. מאתגר למצוא את הזמן הפנוי, אך חשוב לתעדף את אותה פעילות. צאו החוצה וטפחו את הגינה, התנדבו למען מטרה משמעותית, השתתפו בשיעור ריקוד או למדו שפה חדשה כדי להתכונן לטיול שתמיד חלמתם לצאת אליו. בנוסף, מציאת עיסוקים ותחביבים עשויה להגן עליכם מפני סטרס.
צילום יחצ הרבלייף |