MINISIZE ME

4 0

קצב גידול האוכלוסייה ותוחלת החיים בישראל- שניהם כידוע מהגבוהים בעולם- גורמים לשינויים דרמטיים במרחב האורבני המקומי. בהעדר עתודות קרקע לבניה ובעקבות העלייה הדרמטית במחירי הנדל"ן זוגות צעירים, וגם לא מעט משפחות, נאלצים לזנוח את חלום הדירה המרווחת ומסתפקים במקומה בדירה קומפקטית בת 2 עד 3 חדרים שמצריכה תכנון יעיל ואפקטיבי שיצליח לכלול את כל הפונקציות החשובות ו"על הדרך" ייצר אשליה של מרחב גדול בהרבה. הבשורות הטובות הן שגם את הדירות הללו אפשר להפוך לבונבון אמיתי. אספנו עבורכם את כל הדרכים לעשות כך.

עיצוב פנים קרן גנס, צלם אסף פינצוק

ישראל מצטופפת ואם חשבתם שעכשיו גרוע חכו ל-2040 אז צפויים לחיות כאן לא פחות מ-13 מיליון תושבים. באיחור ניכר, המדינה והרשויות מתחילות לפעול ולפתח דרכים להפוך את הצפיפות הבלתי נסבלת מחיסרון ליתרון. ובינתיים בשטח, אנחנו עדים לשינוי תפיסת המגורים בעיקר בקרב זוגות צעירים ומשפחות צעירות שנאלצים להתגורר בדירות קטנטנות אך לפחות חלקם מדווחים שבעזרת תכנון מדויק ונכון המטראז' המצומצם לא פוגם באיכות החיים וניתן להפוך גם אותן לסביבת מגורים נעימה, פונקציונלית וחווייתית.   

עיצוב פנים קרן גנס, צלם אסף פינצוק

לשיטתה של מעצבת הפנים קרן גנס, על מנת להצליח להכיל את כל הפונקציות הנדרשות בדירות הקטנות הללו שרובן בשטח של 50-70 מ"ר נדרש תכנון מתוחכם ויעיל: "נוכל ליצור אותו על ידי ניתוח אורחות החיים והצרכים של מי שעתיד לגור בהן. בראש ובראשונה, על מנת ליצור בהן תחושת מרחב צריך להשתמש באמנות האשליה- לדייק את בחירת האלמנטים והרהיטים ולבחור בפריטים פרופורציונליים במידה. עוד דבר מומלץ הוא לעבוד עם אלמנטים נמוכים יחסית שתופסים פחות נפח ויוצרים תחושה של חלל אוורירי יותר. מראות הן בהחלט פריט שיכול לתרום מכיוון שהן יוצרות אשליה של שטח כפול בגודלו ויכולות לסייע לנו להכניס את החוץ פנימה. בתוך כך, אני ממליצה לבחון עד כמה אנחנו משתמשים באמת בפונקציות "המסורתיות". בלא מעט מקרים נגלה שפינת האוכל הגדולה והפורמלית פשוט מיותרת ואפשר במקומה להשתמש באי שבמטבח גם כדלפק אכילה.  חשוב גם לא לפחד מצבעוניות עזה ודרמטית. אל חשש, היא לא תקטין את החלל. לרוב דווקא הצבעוניות המסעירה והלא קונבנציונלית היא זאת שתטשטש את הגבולות ותגרום לעין האנושית להתמקד בפריטים הצבעוניים ולא בממדי החלל".  

וככל שהדירות קטנות כך גם שטחי האחסון וחדרי השינה. בשנים האחרונות חברות ומותגים בארץ ובעולם פועלים כדי לספק פתרונות ועל פניו נראה שהם עושים עבודה טובה: "בהרבה מאוד חדרי שינה פשוט אין מקום לשלב גם ארון בגדים וגם שידת טלוויזיה, לכן הנטייה כיום היא לשלב בין שני העולמות" כך לדברי תמיר רז, סמנכ"ל השיווק של רשת דלקוב. "קיימות מגוון טכנולוגיות ומתקנים ייחודיים שיושבים בגב הארון ומאפשרים לנו לקבוע את הקונסטלציה המדויקת שתהיה נוחה למשתמשים. אנחנו יכולים לקבוע את גובה המסך, הקומפוזיציה (כך שהטלוויזיה תוצב בגוף דלת הארון בדיוק מול המיטה) וכיוב'. כמו כן קיימים מגוון פרופילים, כמו פרופיל רחף, פרופיל נטול צוקל, מסילות צמודות רצפה ותקרה וכו'. מדובר כאן בחסכון אדיר של מקום וזאת הדרך שלנו ליצור מראה מסוגנן וקונספטואלי נקי והמשכי בחדר השינה".

ריהוט קומפקטי ומינמליסטי, רשת ellita living יחצ

"בתוך כך, ארונות האחסון כיום מתוכננים בקפידה והמגמה היא לעשות שימוש יעיל בכל ס"מ בהם", מסביר רז. "אנחנו רואים תכנון יעיל יותר של תאים ייעודיים ונוחים למוצרים שנמצאים בשימוש יום-יומי, שעדיין נרצה להצניע, כמו דייסון, קרש גיהוץ וכיוב'. כדי לא לבזבז שטח חשוב לחינם, נעשית מחשבה לגבי החלקים העליונים והתחתונים בארון, שלרוב פחות נוחים לתפעול, לכן פחות בשימוש ולרוב פשוט מעלים אבק. את חלקו העליון של הארון ניתן לנצל לתלייה בזכות מנגנון סרווטו שיורד לעברנו בקלות ומציג לראווה את הבגדים התלויים. את החלקים התחתונים ניתן לנצל לאחסון נעליים בזכות מנגנונים נשלפים בלחיצת רגל (כן כן, כבר לא צריך להתכופף) שמאפשרים לתא להגלות למשתמש במלואו, בשליפה מלאה".

  לדברי קובי חליפה, מנכ"ל ובעלי Arteferro, המתמחה ביצור ועיצוב חלונות בלגיים מברזל, תכנון נכון של הפתחים מסייע משמעותית ליצור תחושה של חלל גדל, מואר ומרווח יותר: "ברבות מהדירות הקטנות גוברת המגמה של מחיצות קלות, עשויות פרופיל בלגי עשוי וזכוכית שמחליפות את קירות הגבס המסורתיים. אתה לא מרגיש שהחלל נחתך, השימוש בהן מטשטש מחד את ההפרדה בין החללים ומאידך, מגדיר את הפונקציות, מאפשר אינטימיות ופרטיות ומייצר בידוד. זוהי מגמה שהחלה לצבור תאוצה בפרט בשנת הקורונה אז התחלנו לעבוד מהבתים ונדרשנו להגדיר חללי עבודה מבלי לפגום בתחושה הפתוחה והאוורירית של מרחב המחיה. השימוש בפרופיל בלגי דקיק עשוי ברזל, בעובי של בין 2.5 ל-4 ס"מ, בגוונים שמשתלבים עם צבעוניות החלל, מייתר את הצורך לעבוד עם קירות אטומים והם משנים בתכלית את האווירה והזרימה בדירה".

מסתבר שהמגמה רווחת לא רק כאן אצלנו בישראל הקטנה והצפופה אלא גם בעולם ומותגי העיצוב המובילים בוחנים כל העת מגמות אופנתיות שיהוו במקביל פתרונות פרקטיים עבור חללים קטנים. לא בכדי בשנים האחרונות צצו לא מעט פריטים קומפקטיים ומעוצבים שמשמשים כפתרונות נוחים ויעילים לבעלי דירות קטנות. בין הפריטים הללו- שולחנות קפה מעוצבים שיכולים לשמש גם כשרפרפים ולאחסון פריטים, מוצרים תזזיתיים על גלגלים שמאפשרים התניידות שלהם בחלל, שולחנות אוכל עגולים שנפתחים משמעותית כשמגיעים אורחים, יחידות מדפים שונות המיועדות לאחסון חפצי נוי וקישוט בצורה מדויקת יותר ועוד.

אורלי גוהר בן הרוש, מעצבת הבית מבית רשת ellita living מסביר: "במציאות של 2022, מותגים הופכים למובילים לא רק בזכות העיצוב המרשים, אלא גם ואולי בעיקר בשל הבנת הצרכנים וצרכיהם שמשתנים בהתאם לזמן, למקום ולתקופה. זאת גם אחת מהסיבות בגינן הסגנון המינימליסטי רק צובר תאוצה- הוא מאפשר לנו לייצר מגוון  רהיטים קומפקטיים, נוחים, ארגונומיים מבלי להתפשר על הפאן העיצובי, כדוגמאת שולחן בתוך שולחן, ריהוט מדוייק לאחסון, פריט שמשמש ליותר מפונקציה אחת ועוד".

תמונה ראשית: עיצוב כרמית גת, צלם איתי בנית באדיבות ארטפרו, מפתחי ברזל

Related Post

הדייט המוצלח

Posted by - 4 באוקטובר 2021 0
 מה כדאי לרווקים ולרווקות הישראלים להזמין בדייט הראשון כדי לקלוע לטעמם של בן/בת הזוג (רמז: פיצה תמיד מנצחת) מאת יקיר…

טעון שיפור

Posted by - 5 בדצמבר 2018 0
נתניה מדורגת במקום 46 מתוך 65 ערים ורשויות (בנים) ובמקום 50 מתוך 65 ערים ורשויות (בנות) במדד הגיוס – כך…
כלי נגישות