8 עובדות מרגיעות שאסור לכם לפספס אודות תה

14 0

המשקה של החורף, לקראת יום התה הבינלאומי החל ב15/12

לקראת יום התה הבינלאומי החל ב-15.12, בעוד אנו חווים סטרס וחרדה מתמשכים, הדס יריב יועצת המדע והתזונה בחברת ויסוצקי מציגה 8 עובדות אודות המשקה המרגיע של החורף.

1. לתזונה שלנו השפעה על החוסן והחסינות שלנו.

שמירה על מאזן נוזלים תקין מפחיתה את הסיכון להתייבשות ומצמצמת את הסיכון לסטרס וחרדה. מלבד החשיבות שבשתיית מים, יש בהכנת תה ירוק וחליטות צמחים אתנחתא של נשימה ורגע לרגיעה. חליטות צמחים כגון קמומיל, לוונדר ומליסה מכילות רכיבים שעשויים לתמוך ברגיעה ולשפר את איכות השינה של מבוגרים וילדים כאחד.

2. מה כל כך מרגיע בהכנת התה?

לא במקרה תהליך הכנת התה נתפס זה שנים רבות כמרגיע. הבחירה המוקפדת של סוג התה ממגוון רחב של טעמים יחד עם עשבי התיבול הייחודיים, הדיוק במדידה, הצליל המרגיע של מים רותחים, והארומה הממלאת את האוויר – כל אלה תורמים לאווירה מרגיעה. במסורת היפנית הטקס יוצר מעבר להנאה מהמשקה עצמו גם רגעים של מיינדפולנס ושלווה מדיטטיבית – חוויה עמוקה המטפחת תחושת רוגע פנימי.

בעידן המודרני פעולת הכנת התה התפתחה וכוללת מגוון של חליטות תה וצמחי מרפא בהתאמה לטעמים והעדפות שונות. בין אם תבחרו בתה ירוק, מאצ'ה יפנית מסורתית, תה ארוחת בוקר אנגלית קלאסית, או תערובת צמחים מרגיעה וייחודית כמו מליסה, קמומיל ולוונדר – תהליך ההכנה וההנאה מכוס תה מציעים לכם רגע של הפוגה מהעולם המהיר. סוג של טיפול עצמי ותשומת לב המאפשרת לאנשים למצוא שלווה ורגיעה בטקס יומי פשוט אך עמוק.

  1. רפואה מסורתית ומערבית – ההכרה בסגולותיו הרפואיות והמרגיעות של התה הירוק קיימת כבר למעלה מ-2,000 שנה, אך גם ברפואה המערבית התה מוכּר כבעל ערך תזונתי רב. הרכיבים המיוחדים שבצמח התה:

·     נוגדי חמצון – לתה מיוחסות תועלות בריאותיות רבות בעיקר הודות לתכולת נוגדי החמצון הפעילים – הפוליפנולים שבו, ובעיקרEGCG . תה ירוק מכיל את הכמות הגדולה ביותר של נוגדי חמצון בהשוואה לסוגי תה אחרים ובהשוואה לירקות ופירות.

·     L-תיאנין – חומצת אמינו שמצויה בעלי התה (ירוק ושחור) ועשויה להיות בעלת אפקטים מרגיעים המסייעים במצבי חרדה וסטרס.

  1. מה אומרים המחקרים המדעיים החדשים אודות תה ירוק? סקירות נרחבות ומחקרים קליניים רבים שבוצעו לאורך השנים בתה ירוק העלו ממצאים מפתיעים וחשובים לבריאותנו הודות לכמות הגדולה של נוגדי החמצון שבו. בין השאר נמצא כי לתה ירוק השפעה על הפחתת שכיחות תסמיני דכאון: בשנת 2021 סקרה מטא-אנליזה  8 מחקרים שעקבו אחרי 10,000 משתתפים, ומצאה קשר הפוך בין צריכה של תה ירוק – מעל 3 כוסות ביום – לסיכון לתסמיני דכאון. עוד נמצא כי נוגדי החמצון שבתה עשויים לסייע לחיזוק המערכת החיסונית, בעלי פוטנציאל אנטיוויראלי, עשויים לסייע לבריאות הלב, לתמוך בירידה במשקל, להפחית תהליכי דלקת בגוף, להפחית סיכון לשבץ מוחי, ולעודד גדילה של חיידקים טובים בגופנו.

5.    לא כל תערובת של נענע, לואיזה ושאר עלים ירוקים במים חמים היא תה ירוק! כל סוגי התה מופקים מצמח אחד בלבד, קמֶליה סיננסיס – קמליה סינית – שגדל בעיקר בסין ובדרום מזרח אסיה. תה ירוק מכינים רק משני העלים העליונים והניצן של הקמליה סיננסיס.

שאר המשקאות שמכינים מצמחים כגון: לואיזה, קמומיל, לוונדר, מליסה ונענע אינם תה אלה חליטות צמחים (Infusions).

6.    במה נבדלים סוגי התה השונים? באופן היצור שלהם. כאמור, כל התה שבעולם מופק מאותו צמח. כל סוגי התה כוללים חימום וייבוש (בדרגות שונות), אבל רק התה השחור והאולונג עוברים תסיסה.

7.    איך הכי נכון להכין תה? חשוב להקפיד על זמן ההכנה: 3 דקות – זהו הזמן האידיאלי לחליטה של תה ירוק (השהיית התיון במים רותחים), כדי שכל נוגדי החמצון והרכיבים הפעילים יעברו לכוס ויגיעו לגוף שלנו.

8.             כמה לצרוך? ממליצים על כ-3 כוסות ביום, סמוך לארוחה או לארוחת ביניים.

Related Post

כלי נגישות