משפצים את הבית או נכנסים אל בית חדש ולא סגורים על השיש במטבח ואיך אפשר לבחור אחד באופן מושכל שיספק לכם את התמורה הטובה ביותר?
זה לא מפתיע. בישראל משווקים עשרות רבות של משטחים למטבח מיצרנים שונים ומי שאינו בקיא בתחום, יכול בקלות ללכת לאיבוד ולרכוש משטח לא מתאים או יקר שלא לצורך.
למען האמת, בחירת שיש למטבח אינה צריכה להיות מורכבת ואם תאמצו מספר כללים, תוכלו להגיע למסקנות המתבקשות, להתאים את המשטח המושלם עבורכם ולעתים אפילו לחסוך בכסף.
מהו שיש למטבח?
חשוב להסביר תחילה מהו שיש למטבח מכיוון שאם נשכיל להבין מה מנסים למכור לנו, נוכל לקבל החלטות הגיוניות בלי להתפתות לסיפורים כאלה ואחרים ואינטרסים של מוכרים.
האמת היא שבעוד כולם מכנים אותו שיש, במציאות משטחים דמויי שיש מהווים 90% ויותר מההיצע בשוק.
שיש הוא אבן טבעית שנוצרת במהלך השנים, נחצבת ונחתכת ללוחות ואילו מרבית המשטחים שנמכרים היום, מאוד דומים לשיש אך הרכב החומרים שלהם בדרך כלל יכלול מינרלים שהותכו ונדחסו בלחץ מאוד גבוה, במפעלים לייצור משטחים למטבח.
שמעתם על משטחי דקטון או אבן קיסר? מדובר במשטחים שתופסים נתח אדיר בשוק ועדיין, כל אחד מהם הוא דמוי שיש ואינו טבעי.
ישנם הרבה מאוד סוגים של משטחים שנבדלים באיכות, בגימור, במראה ובמחיר, עניין שהופך את הסינון והבחירה במשטח המתאים לקריטית עבור כל מי שמחפש משטח למטבח.
חשוב לציין שעצם העובדה שמרבית המשטחים אינם עשויים שיש טבעי, אינה צריכה להפריע לכם מפני שהאפשרות לייצר משטח בתהליך מפוקח במפעל, יכול להוות גם יתרון מפני שניתן לשלוט באיכות החומרים, התכונות והמראה שלהם.
איך להתאים את השיש במטבח?
כפי שניתן לראות, יש אינספור סוגים של שיש למטבח ומה שטוב לאדם אחד, לא בהכרח יהיה מתאים עבור מישהו אחר.
הסיבה נעוצה בעובדה שאפשר לחלק את רוכשי השיש והמשטחים למטבח למספר קבוצות, על פי תדירות השימוש, האופן, התקציב שעומד לרשותם והטעם האישי בהתאמת המשטח למטבח ולבית.
לכן, כל רכישה של שיש למטבח לא צריכה להיעשות על פי השאלה "איזה משטח הכי טוב?" אלא "איזה משטח הכי מתאי לי?"
העמידות של המשטח
המטבח משמש כאזור עבודה שבו מכינים אוכל, וככזה, עלינו לבחור במשטח שיוכל לעמוד בעומסים היומיומיים.
ברור שבכל בית העומס יכול להשתנות ומה שמאפיין משפחה עם שלושה ילדים ואמא שדואגת להאכיל אותם ממיטב הבישולים שלה, לא יאפיין בהכרח זוג צעיר שאוהב דווקא להזמין אוכל מוכן או לכל היותר לחמם ארוחה מהמקפיא.
אלה אולי שתי דוגמאות קיצוניות ומרבית האנשים נמצאים איפשהו בסקאלה שמחברת בין שתי הנקודות האלה, אך המטרה היא להדגיש שכל אחד משתמש במטבח באופן שונה וככל שהתדירות והעומס גבוהים, כך נרצה לבחור במשטח חזק ועמיד יותר לחום, שריטות וכדומה.
מראה המשטח
הטרנדים של העשורים האחרונים שינו את התפיסה של המטבח בעיצוב הבית. בעוד שבעבר היה מדובר בחדר נסתר עם הפרדה ברורה, היום המטבח מהווה מקום מרכזי כמעט כמו הסלון ולכן חשוב להשקיע בעיצוב והנראות שלו.
למזלנו הרב, המגוון העצום שקיים היום וההתעדכנות השוטפת, מאפשרים לכל אחד ואחת למצוא בדיוק את מה שיושב במטבח שלהם הכי טוב ויפה שאפשר.
בנקודה זאת מומלץ להדגיש שכדאי לחשוב לטווח רחוק ולא להתמקד בטרנדים חולפים. בסופו של דבר שיש או משטח במטבח, משמשים לתקופה שעולה על 10 שנים כך שמה שנראה דבר עכשווי, טרנדי ושובר מוסכמות, יכול להיראות לכם פחות טוב בעוד מספר שנים.
מחיר השיש למטבח
הנקודה האחרונה שצריך לתת עליה את הדעת היא המחיר של השיש או המשטח שאתם רוצים לרכוש.
זאת נקודה מאוד מעניינת מפני שכאן עליכם לשים לב שהמוכר בחנות ממליץ לכם על משהו שאתם צריכים ולא בהכרח על משהו שיותר משתלם לו למכור לכם.
באופן כללי, יש כאמור משטחים מסוגים שונים שנבדלים באיכות החומר והמראה, אך אין זה אומר שיש רק אפשרות אחת טובה, והעובדה שמשטח מסויים יכול להיות יותר עמיד לחום ביחס למשטח אחר, לא הופכת את המשטח האחר ללא טוב.
לכן חשוב לבחור במשטח איכותי שעונה גם על התקציב שלכם ועם המבחר הגדול שקיים היום, זאת לא צריכה להיות בעיה גדולה.
דוגמה טובה היא ההתייחסות למשטחי פורצלן כמו למינם או דקטון לעומת הקוורץ המוכר של אבן קיסר.
מוכרים רבים ינסו לשכנע אתכם לבחור דווקא בפורצלנים השונים אך בפועל, במרבית המטבחים, אבן קיסר תהיה בחירה נפלאה ותשרת אתכם נאמנה (עם אחריות לכל החיים) ולעתים גם בחצי מחיר, וזאת למרות שהעובדה שלמינם מאוד עמיד, לא הופכת את הקיסר ללא מתאים…
לכן חשוב להסתכל על התמונה הכוללת ולהתייחס אל שלושת הנקודות שנסקרו בכתבה.
שילוב של מראה, עמידות ותקציב שתואמים את הציפיות והצרכים שלכם, יבטיחו שתרכשו את המשטח המושלם – כזה שישדרג את המראה של המטבח והבית שלכם, יאפשר לכם לעבוד במטבח בנוחות, והכל בלי להיכנס להוצאות מיותרות.
תמונה באדיבות PIXABAY