ביצוע ניתוח של מתיחת פנים מהווה את אחת האפשרויות בניתוחים המאפשרים לרבים להראות צעירים יותר. מדובר בניתוח הנוגע לאזור רגיש בגופנו ועל כן חשוב להכיר את כלל היבטיו.
מתי מומלץ לעשות ניתוח למתיחת פנים?
ניתוח למתיחת פנים ניתן לעשות בעקבות מקרים של צניחת רקמות הפנים והצוואר – תהליך טבעי שחל על כולנו ככל שמתבגרים. צניחת הרקמות והיווצרות של עודפי עור מהוות תוצר של שינויים מבניים החלים ברקמות הפנים שלנו.
לאורך השנים הולכים ומתמעטים סיבי הקולגן והאלסטין ואלו שנותרים יורדים באיכותם. בשל כך, מתחוללים שינויים במרקמי עור הפנים ובאיכותם – העור הופך דק יותר, רפוי ופחות גמיש, כשאלו באים לידי ביטוי בעודפי עור בקדמת האוזניים ומתחת לקו הלסת והצוואר. התרופפות הרצועות התומכות אשר מקבעות את העור לרקמות התת עוריות גורמות גם הן לצניחה של רקמות הפנים. אלו גורמות למראה של כפלי עור באזור מעל ומתחת לפה.
לגבי עצמות הלחיים המאבדות מנפחן, הדבר קורה בשל דלדול השומן התת עורי וצניחתו מטה. איבוד נפח עצמות הלחיים מעניק לפנים מראה מוארך ומלבני יותר והוא מאפיין פנים מבוגרות. מעבר לכך, דלדול העצמות ותהליך ספיגתן באזור הלסת תורם למראה שלדי המאפיין מבוגרים.
מהם שנים סוגי ניתוח למתיחת פנים האפשריים כיום?
הסוג הראשון של ניתוח למתיחת פנים מוכר כניתוח פנים מלא ובו מהדקים את רקמות החיבור העוטפות את שרירי הפנים. המונח המקצועי של ניתוח זה נקרא – SMAS – Superficial Muscular Aponeurotic System. במסגרת ניתוח זה מסירים המנתחים עודפי עור ולפעמים אף מוסיפים שומן בכדי לייצר נפח שאבד עם השנים. אצל מנתחים רבים הניתוח מכונה "פיסות הפנים" עבור מראה אסתטי וצעיר יותר.
סוג הניתוח השני מתייחס למקרים בהם קיים רפיון רק במרכז הפנים ולא בצוואר. ניתוח שלרוב עורכים גברים ונשים בשנות ה-40 לחייהם והוא מוגדר כניתוח "מיני מתיחת פנים" – Mini Cheek Lift. ניתוח זה כולל חיתוך אחד בלבד בקדמת האוזן.
מהן ההכנות שיש לעשות לקראת ניתוח מתיחת פנים?
בפגישה הראשונה עם המנתח ייבדק עוביו של עור הפנים, מרקמו, גמישותו, מבנה הפנים, מיקום הקמטים ועומקם, בדיקה של מיתרי הקול ומידת פיזור השומן התת עורי בפנים ובצוואר. טכניקת הניתוח תקבע בהתאם לגילו של המנותח וההיסטוריה הרפואית שלו וזאת בכדי להשיג תוצאות אופטימליות.
לפני הניתוח יש כמובן לעבור מספר בדיקות רפואיות, כשבין היתר כוללות בדיקות דם ובהן תיבחן ספירת הדם, תפקודי קרישה וניתוח של תהליכים כימיים בדם, בדיקת אק"ג למנותחים מגיל 40 וצילום חזה. בהתאם להיסטוריה הרפואית של כל מנותח, יש ויידרשו אף בביצוע של בדיקות נוספות מעבר לאלו הבסיסיות.
כשלושה שבועות לפני ביצוע ניתוח מתיחת הפנים, על המנותחים לחדול מעישון וזאת בשל העובדה שהעישון פוגם באספקת הדם ובכך יכול להביא לסיכונים בעת הניתוח. כשבועיים לפני הניתוח יש לחדול מנטילת תרופות נוגדות קרישה, נוגדות דלקות ולחדול מצריכה של תוספי מזון גינקו בילובה, ג'ינסנג ואומגה 3. בנוסף לכך, כשמונה שעות בטרם הניתוח יש להיות בצום מלא, כשבארבע שעות לפני אף להימנע משתיית מים. בחודש הראשון לאחר הניתוח יש להימנע מצביעת השיער.