עוגיות משוגעות: בצק אחד – מיליון תוספות

6 0

המתכון שהילדים תמיד ישמחו להכין! משתגעים עם כל התוספות שאוהבים כדי להכין עוגיות במגוון טעמים וצבעים

מאת רחלי קרוט מהבלוג "קרוטית" ל"סוגת"

חומרים ל 25-30 עוגיות

200 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר

3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן סוגת

1/4 1 כוסות (280 גרם) סוכר דמררה קלאסי סוגת

2 ביצים L

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח רב תכליתי סוגת

1 כפית  סודה לשתיה סוגת

1/2 1 כפות תוספות שאוהבים לכל עוגייה, למשל:

3 סוגים של שוקולד קצוץ – חלב, מריר ולבן
צימוקים עם שברי פקאנים
אוכמניות מיובשות עם שקדים קצוצים וקוקוס
בוטנים מלוחים קצוצים עם נטיפי חמאת בוטנים
עדשים צבעוניות וספרינקלס
קוואקר, חמוציות וקינמון
מיני מרשמלו, שוקולד מריר קצוץ גס ואגוזים
לעוגיות שוקו: כפית קקאו עם איזה תוספות שמתחשק
כפית נוטלה (מערבבים עם הבצק או מטמינים בתוך כדור הבצק)
גפרורי שקדים וקוביות קטנות של מרציפן
קוביות של חטיפי שוקולד

מעבירים לקערה את החמאה המומסת ושני סוגי הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים ביצה, טורפים עד שהיא נטמעת בתערובת ומוסיפים ביצה נוספת. טורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עד שמתקבל בצק דביק. מכסים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.

בזמן שהבצק במקרר מכינים את התוספות שאוהבים.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים לקערה קטנה כף גדושה של בצק. מוסיפים איזו תוספת שאוהבים ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת כדור פחוס ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם יתר הבצק והתוספות.

מאחסנים את התבנית במקפיא למשך 15 דקות עד שעתיים (אפשר גם לילה, אבל אז צריך לסגור אותן בקופסא אחרי שהן קופאות, שלא יתייבשו).

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים את העוגיות 12-14 דקות, עד שהשוליים מזהיבים והמרכז מעט רך. מקררים לחלוטין לפני שמעבירים לקופסא אטומה.

Related Post

כיף, אוכל ושפות במרכז העירוני

Posted by - 13 ביוני 2018 0
סדנת הבישול שהתקיימה במרכז העירוני ללימודי שפות בנתניה, כללה אוכל טעים, היכרות עם תרבויות העולם השונות והזדמנות נהדרת לתלמידים שהשתתפו…

ללא מוצא – הצגה מהחיים

Posted by - 10 ביולי 2019 0
השבוע עלתה הצגה במזרח נתניה, שמספרת את הסיפור האמיתי של בני הנוער בעדה האתיופית. ההצגה "ללא מוצא" מבוססת על סיפור…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות