בכוח המוח: טל לוי, מבעלי חברת 'אניאפ', מסביר למה, למרות ההילה והתדמית הזוהרת, גם מי שלא שירת ביחידות הטכנולוגיות של צה"ל, יכול להצליח בשוק ההייטק ובענק

12 0

אין זה סוד, שחברות הייטק מעוניינות ביוצאי היחידות הטכנולוגיות בצה"ל, כי זה נוח, כי הסיכוי לקבל טאלנטים בתחום התכנות גבוה יותר, כי מדובר בצעירים הרעבים להצלחה ועם ניסיון נצבר של שלוש, ארבע או חמש שנים – תלוי במסלול. גם הסכומים המשולמים לצעירים ולצעירות אלה, לפחות על-פי סדרת כתבות שעסקה במרדף אחרי יוצאי היחידות הטכנולוגיות המובחרות, נוגע בשמיים. עד כדי כך, שבמקרים מסוימים ישנם צעירים וצעירות המרוויחים עד 100 אלף ₪ בחודש – מה שהתסיס את הרשת והבליט פער נוסף הקיים בין חיילים קרביים לבוגרי היחידות הטכנולוגיות.

למרות חוסר הצדק שאולי קיים בנושא, כנראה שאין כוחות גדולים מכוחות השוק. בעידן טכנולוגי כל כך בו הכסף הגדול נמצא בשוק ההייטק, ובעולם שממשיך לצעוד כל העת לעבר הדיגיטל, ימשיכו אנשי היחידות הטכנולוגיות בצה"ל, שצברו את ניסיונם בגיל צעיר מהיתר, ליהנות מההצעות המפתות של החברות הגדולות בתחום. עם זאת, כפי שמסביר טל לוי, מבעלי חברת התוכנה 'אניאפ', ישנו מקום נרחב בשוק – גם למי שלא העבירו את שירותם הצבאי מול המסך, כשגם הם יכולים להגיע למשרות הנחשקות ביותר כיום.

"אצלנו, בחברה, ישנם הרבה עובדים שהם יוצאי יחידות טכנולוגיות בצה"ל, בעיקר כתוצאה מכך שחבר מביא חבר" מספר טל, ששירת בעצמו ביחידת אופק של חיל האוויר והקים את 'אניאפ' עם עוד שני חברים יוצאי היחידה, "אנחנו שירתנו ביחד. כשהשתחררנו, העסקנו אנשים ששירתו אתנו. הם עצמם הכירו אנשים נוספים ששירתו והמליצו עליהם לאחר מכן. כך, למעשה, אנחנו מוצאים את אותם אנשים. ברור שלא 100% מהעובדים שלנו הם יוצאי יחידות טכנולוגיות בצבא, אך כשאתה מוצא מישהו כזה, הוא לרוב ברמה מקצועית די גבוהה אחרי שקיבל ניסיון רב במהלך השירות הצבאי".

עד כמה הניסיון הזה הוא באמת משמעותי?

"הפער הוא לרוב גדול, מכיוון שמי שהתגייס לצבא ועסק בתחום במשך ארבע או חמש שנים, משתחרר עם ניסיון שאדם אחר, שלא היה במסלול טכנולוגי כזה, יכול להגיע אליו רק בסביבות גיל שלושים. כמובן, שאנחנו לא מזלזלים בשום מסלול צבאי אחר. לכולם יש משמעות רבה, וכל תחום מעניק לך ניסיון בדברים שונים. בסופו של דבר, כשמדובר בעולם הטכנולוגי, הניסיון והכלים הכי רלוונטיים נרכשים ביחידות הטכנולוגיות".

איך היית ממליץ לאנשים שלא עברו ביחידות טכנולוגיות לסגור את הפער בתחום?

"ראשית, חייבים לציין, שרוב שוק ההייטק מורכב מעובדים שאינם יוצאי יחידות טכנולוגיות – כך שברור שגם מי שלא קיבל את הניסיון הזה במהלך השירות הצבאי יכול להצליח מאוד בתחום. לגבי הדרך להצליח בתחום, אז קודם כל, לדעתי, אנשים צריכים להגיע ולפגוש את העולם הזה מהמקומות הנכונים. יש הרבה הילה סביב כל הנושא התעסוקתי, אם מבחינת כסף ואם מבחינת התנאים. אך מעבר לכל אלה, צריך תמיד לזכור שעבור מי שבוחר בזה, מושקעות הרבה שעות מול המחשב וצריך לאהוב את זה ולהתעניין בזה".

מהו הצעד הראשון עבור מי שרוצה להיכנס לתחום?

"רצוי קודם כל לבחור תחום בתוך כל העולם הטכנולוגי שמעניין אותך, משום שמגוון התחומים הוא מאוד רחב. אם זה פיתוח אפליקטיבי, אבטחת מידע וסייבר, למידת מכונה, פיתוח ממשקים ועוד. יש הרבה אפשרויות וצריך לראות מה הכי מעניין ומתאים עבורך. אחרי שאתה סגור על כיוון מסוים, לדעתי אין מנוס מללכת וללמוד את זה באופן אקדמי. הלימודים באקדמיה נותנים רקע מאוד משמעותי ומי שאין לו את הרקע הזה, יצטרך לעבוד מאוד קשה כדי להשלים אותו בכוחות עצמו. לכן, עדיף להשקיע את הזמן הזה בלימודים כדי לקבל את כל הידע של קורסי המבואות עם הבסיס הרחב. בפועל, אנשים עם רקע כזה יכולים לאחר מכן לקחת יותר משימות כשהם מגיעים לשוק העבודה".

מעבר ללימודים, יש עוד דברים שסטודנט יכול לעשות כדי להעשיר את עצמו?

"כן, בהחלט. זה אפילו נדרש. הלימודים בעולם הזה לא מספיקים לרוב, וצריך כל הזמן לתת לידיים שלך לתרגל. בשביל זה צריך לקחת פרוייקטי צד. לכתוב הרבה קוד, לראות הרבה קוד של אנשים אחרים ולהשקיע את הזמן הנוסף בכדי ללמוד עוד ולהתפתח. אם אתה לא עושה את זה, אתה די נשאר מאחור בעולם הזה שכל הזמן מתקדם. יוצאים הרבה כלים חדשים בכל שנה, ואתה צריך להכיר ולשלוט בהם ברמה טובה מאוד. אם אתה רוצה לעבוד בחברות הגדולות, צריך לשמור על עשייה מתמדת. עם גישה כזו אתה תצליח להיכנס לתחום הזה".

לאחר הלימודים, מעבר לעבודה, יש עוד אפשרויות להישאר מעודכן בחידושים?

"אחרי הלימודים אני ממליץ מאוד ללכת למשהו נפלא שנקרא 'מיט-אפ'. מדובר במפגשים אליהם מגיעים מאה או מאתיים אנשים מחברות טכנולוגיה שונות ומציגים את העשייה שלהם ואת החידושים. יש 'מיט-אפים' בנושאים שונים בתחום הטכנולוגיה. כל אחד יכול למצוא את התחום שמעניין אותו. אני בעצמי הולך בכל שבוע לפחות לאחד או שניים כאלה. זאת דרך נפלאה להתעדכן בעולם התוכן הזה. אני שומע שם על כלים חדשים, לאחר מכן מנסה אותם בבית ולאחר מכן משתמש בהם בעבודה".

עד כמה העובדה שמישהו הוא יוצא יחידה טכנולוגית משפיעה כשמגיעים לראיון עבודה?

"אני יכול להגיד, קודם כל, שאחד מאנשי המחשבים הכי טובים שאני מכיר הוא לא יוצא יחידה טכנולוגית ואפילו לא עשה תואר בתחום. כמובן שזה לא מייצג את רוב המקרים, אבל זה רק מראה שאפשר להצליח בכל מיני צורות. לשרת ביחידה טכנולוגית זה לא רק טייטל, זה משהו שלרוב מעיד על יכולות וכישורים שנצברו עם כל הניסיון. אך בכל מקרה, העובדה שמישהו הגיע מיחידה טכנולוגית יכולה לפתוח לו את הדלת עד לראיון. לאחר מכן, בזמן הריאיון, הוא צריך להוכיח את עצמו כמו כל אחד אחר. לכן כשמגיעים לראיון בחברה, היכולות נבחנות בזמן הריאיון ולא על סמך העבר של המועמד".

 

תמונה ראשית: טל לוי. צילום יח"צ

Related Post

איך מרפאים בצרפתית?

Posted by - 15 באוגוסט 2018 0
מיזם מיוחד של בית החולים לניאדו ועמותת "קעליטה" מכשיר 40 מתנדבים דוברי צרפתית לסייע רפואית לעולים חדשים. מיזם מיוחד של…

פריחה אמיתית

Posted by - 5 בפברואר 2019 0
נתניה עלתה למקום השני מהמקום השמיני במדד הידידותיות לעסקים של משרד הכלכלה. הישג כלכלי נוסף הוא המקום החמישי מהמקום התשיעי …

השבוע בכפר יונה: מודל מצוינות

Posted by - 31 בינואר 2023 0
מודל מְצֻיָּנוּת חדש לחטיבות הביניים בכפר יונה, והטמעתו תחל בשנת הלימודים תשפ"ד. בחירת המודל נעשתה לאחר למידה מעמיקה, וכן קיום שיח…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות