שוקולד הוא ממתק איכותי שמלווה אותנו ללא קשר לעונת השנה – הוא מנחם, מרים את מצב הרוח ומעשיר כל קינוח. אז איך נשמור עליו כמו שצריך גם כשכל כך חם? בדיוק בשביל זה כתבנו את המאמר הזה ורק נגיד מראש, למען הסר ספק – לא מאחסנים שוקולד במקרר!
מדוע שוקולד זקוק לתנאי אחסון מיוחדים?
שמירה על כללי אחסון מתאימים תאפשר לנו להמשיך להנות משוקולד איכותי זמן רב לאחר שנרכוש אותו. תנאי אחסון לקויים יכולים להקשיח את השוקולד, לגרום להפרדות השמן והסוכר מהשוקולד ולהתייבשותו. וזו רק ההתחלה. אז איך כן נעשה את זה נכון?
לא במקרר!
בכל רכישה של מארז שוקולד, השוקולטייר ישלח אותך הביתה עם רשימת עשה ואל תעשה כשבראש הרשימה – לא לאחסן את השוקולד במקרר. מדובר בא'-ב' של אחסון השוקולד ויש לכך שתי סיבות טובות.
ספיחת ריחות
חמאת הקקאו המצויה בשוקולד, בעלת תכונה מופלאה של ספיחת ריחות סמוכים. לכן, אם במקרה אחסנת את השוקולד במקרר ליד גבינת קממבר, או קופסת סרדינים – בפעם הבאה שנניח קוביית שוקולד על הלשון נדע בדיוק מה טעמם של שוקולד, סרדינים וקממבר – ביחד. לא חבל?
השכבה הלבנה
מכירים את הכיסוי הלבן שמקבל שוקולד ואף אחד לא יודע למה והאם הוא עוד טוב לאכילה? אז קודם כל – הוא עדיין טוב למאכל, הוא פשוט יהיה במרקם וטעם מעט שונה.
שוקולד רגיש במיוחד לשינויי טמפרטורה. אז לאחר ששכב זמן מה במקרר (וספג את כל הריחות מסביב), השמן נפרד מהשוקולד עצמו דרך סדקים זעירים ועולה מעלה. כאשר נוציא את השוקולד ונרצה לאכול אותו, גם הסוכר יצטרף לחגיגה ויימשך אל הלחות שעוטפת את החטיף שלנו. כאשר הלחות תתאדה והטמפרטורה תתייצב, גבישי הסוכר (בתוספת השמן) יוותרו כשכבה עליונה ויתנו מראה לבן ומאובק. יש לכך השפעה על הטעם ועל המרקם של השוקולד עצמו.
אחסנו במקום קריר ויבש
הטמפרטורה הטובה ביותר לאחסון תהיה סביב 15-18 מעלות ובמקום בו יש פחות מ-55% לחות. ארון המטבח יכול לספק את התנאים הללו, בהנחה שהוא לא חשוף לשמש ישירה או ממוקם מעל הכיריים. מומלץ להניחו בתוך קופסת אחסון אטומה – וזה מביא אותנו לסעיף הבא.
המנעו מחשיפה לניחוחות חזקים
קופסת אחסון אטומה תמנע רטיבות וספיחת ריחות חזקים. לכן, מומלץ לא להניח אותו בסמוך לקינמון, פפריקה מעושנת ושאר תבלינים חזקים במזווה.
להתרחק מהאור
שימו לב כי חנות שוקולד מקצועית מאחסנת את מארזי השוקולד שהיא מכינה הרחק מתאורה – טבעית או מלאכותית. מדובר בכלל אצבע שמומלץ לאמץ. השפעת אור ואוויר על מוצרי מזון מתבטאת בעידוד תהליך ההתחמצנות וכך קורה גם לשוקולד. בנוסף, החשיפה לחום מייצרת את אותה תגובה כימית שהמקרר שלנו מייצר ולכך יש השפעה על טעמו ומרקמו של השוקולד, במקביל ליצירת השכבה הלבנה והמוכרת.
אז למי מאיתנו שמסוגלים לא לחסל את החפיסה כולה, שמירה על הכללים הללו יאפשרו לך להנות משוקולד טעים, איכותי וטרי לאורך זמן.
קרדיט תמונה FREEPIK