מידי יום משרדנו מלווה עשרות חייבים בישראל בדרך להתחלה חדשה ולפתיחת דף נקי מחובות, כאשר לא פעם אנו נדרשים לעמוד על זכויות הגרושה בהליך פשיטת רגל שיזם בעלה לשעבר.
אחת השאלות שעולה לא מעט בין כתליי בית המשפט היא, האם הגרוש שילם מזונות לגרושתו בתקופת היותו פושט רגל? האם האישה הגישה בקשה לקציבת מזונות בהליך? מה משמעות תשלום מזונות בזמן פשיטת רגל?
בקצרה נאמר כי במצב דברים בו בני הזוג החליטו להתגרש, יהיה זכאי מי מהצדדים אשר הילדים ברשותו-במשמרתו לקבל תשלומי מזונות לילדים וכן מדור כפי הקבוע בחוק.
כידוע, אדם אשר החליט להגיש בקשה לפשיטת רגל וקיבל אף צו כינוס לנכסיו, לא יוכל עוד ואסור לו, לשלם ולו שקל אחד למי מהנושים, שכן במעמד קבלת הצו נקבע לחייב צו תשלומים חודשי עליו למלא. היה והחייב החליט לפרוע חלק מחובותיו ישירות מול הנושה וזאת לאחר שכבר נכנס בשערי הליך הפש"ר-יראו זאת כהעדפת נושים ותיק הפש"ר עשוי להיות מבוטל בהחלטה שיפוטית.
הדרך החוקית בה החייב יוכל להמשיך ולשלם את מזונותיו לילדיו היא דרך הגשת בקשה לבית המשפט המחוזי בו מתנהל התיק, לבקשה יצורף הסכם הגירושין או פסה"ד אשר יעיד מהו גובה תשלומי המזונות להם זכאית האישה ו/או האיש. יודגש כי בקשה יכול ותוגש מצד הגרושה בעצמה, זאת עפ"י רוב קורה במצב בו הבעל מתעתד להתחמק מתשלום מזונותיו.
כך או כך, הדרך להשגת המזונות היא ע"י הגשת בקשה מסודרת לבית המשפט, יודגש כי גם ע"י הגשת בקשה לבית המשפט יכול וביהמ"ש לא ייעתר לבקשה ו/או ייעתר חלקית, כך לדוגמא ייתכן כי לאשה נקבעו בבית המשפט לענייני משפחה -מזונות בגובה 3,000 ₪ כאשר עתה הגרוש פושט רגל והאישה הגישה בקשה לקציבת מזונות כאשר בפועל אישר ביהמ"ש המחוזי תשלום בסך 1,800 ₪ בלבד מאת הגרוש.
יוער ויצוין, כי את היתרה בגין דמי המזונות שלא קיבלה האישה בתוך הליך הפש"ר, זכאית תהיה להגיש ו/או לפתוח תיק הוצאה ל]פועל על יתרת החוב זאת לאחר סיום הליך הפש"ר של הבעל. במילים אחרות צפוי הגבר הגרוש לקבל הפטר ומחיקת חובות ומיד לאחרי כן לחזור לחיות שוב כחייב בהוצאה לפועל בשל אותו חוב מזונות ו/או בשל אותה יתרת מזונות שלא שולמה בזמן היותו פושט רגל.
נשאלת שאלה, כיצד תוכל אותה גרושה או גרוש לדעת על היות הצד השני בפשיטת רגל כך שעתה עליהם להגיש בקשה לקציבת מזונות?
החייב/ת, עם כניסתו להליך ועם קבלת צו הכינוס מחויב להעביר את צו הכינוס לכלל הנושים ובכללם אשת וילדי החייב אשר ייחשבו כנושה לכל דבר ועניין.
היה וחוב המזונות נוצר בטרם קבלת צו הכינוס כנגד החייב, על האישה יהיה להגיש תביעת חוב למנהל המיוחד בה היא מפרטת את דמי המזונות המגיעים לה מאת החייב-הגרוש.
יודגש כי תביעת חוב לדמי מזונות וחוב מזונות הינו חוב בדין קדימה לבוא היום בו יחולק ע"י המנהל המיוחד/נאמן, דיבידנד לנושים, האישה כנושה בדין קדימה, תהיה בין הנושים הראשונים לקבל דיבידנד.
היה וחוב המזונות כנגד הגרוש נוצר לאחר קבלת צו הכינוס, דהיינו, הזוג התגרש תוך שהבעל מנהל הליכי פשיטת רגל ולבני הזוג שעתה גרושים ניתן פס"ד למזונות, חוב זה הינו חוב מזונות שנוצר לאחר קבלת צו הכינוס ותוך כדי ניהול הליך פש"ר של החייב.
צרו קשר עוד היום עם משרדנו בטלפון: 050-6351208
- מאמר זה מספק מידע כללי וראשוני בלבד ואין הוא בא בשום מקרה להחליף ייעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור ללא היוועצות עם עו"ד. ויודגש כי הכתוב במאמר זה נכון למועד כתיבתו בלבד.