מתכון: מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם. צילום גל בן זאב
רשימת חומרים למחבת בקוטר 26 ס"מ:
6 יח׳ תפוח אדמה מסוג דזירה שטופים בקליפתם (עם קליפה וורודה)
½ כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
כמה ענפי תימין
אופן ההכנה:
בעזרת מנדולינה פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות.
מסדרים את תפוחי האדמה במחבת בצורת רעפים.
מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מפזרים מעל עליי תימין.
מכסים בנייר אלומיניום וצולים בתנור בחום גבוה, 200 מעלות במשך כ-30 דקות.
מסירים את היריעה וצולים עד שמשחים.
צילום גל בן זאב