בואו נודה על האמת- ארוחות החג השנה יראו לגמרי אחרת. עם כל הכבוד לקורונה (ויש כבוד) לא ניתן לה להרוס את הלך הרוח החגיגי או למסמס את התקווה לעתיד טוב יותר כבר בשנה החדשה שבאה עלינו לטובה. לרגל עונת החגים החלטנו לעשות כבוד לפינה הכי משפחתית ומלכדת בבית הישראלי- אנחנו מדברים על פינת האוכל כמובן.
פינת האוכל עברה לאורך ההיסטוריה האנושית לא מעט תהפוכות ותמורות. מחדרי אוכל גדולים במרכזם שולחן אבירים כבדים ומגולפים היא הפכה עם השנים למרחב אינטימי ופרסונלי שמאפשר לעשות פאוזה ולנוח קצת משגרת היום יום האינטנסיבית עם מנה טעימה וכוס יין משובח או ליהנות מחברת בני המשפחה. ככזאת, גם המראה שלה השתדרג מאוד וכיום היא נתפסת כאחד החללים המעוצבים בבית. אז תשכחו משולחנות העץ הכהה ומפות התחרה שזכורים לנו מבית ההורים או הבית של סבא וסבתא- פינות האוכל מודל 2020 מתוכננות CUSTOM MADE על פי פרופורציות וסגנון החלל משלל חומרים חדשניים שמאפשרים להקנות להן מראה ארכיטקטוני-פיסולי.
עבורנו הישראלים פינת האוכל תמיד היוותה את מרכז הבית אך מעמדה התחזק לאין שיעור בחודשים האחרונים בתקופת הקורונה במהלכה אנשים מעדיפים להימנע מדוחק המסעדות ולאכול במסגרת התא המשפחתי בבית. "גם בימים שבשגרה תרבות האירוח שאופיינית לטמפרמנט ולחמימות הישראלית שמה את כיסאות ושולחנות האוכל במרכז", מסבירה רננה אזולאי- מנהלת השיווק של אליתה ליוינג. פינת האוכל פתוחה ברוב הבתים לכיוון הסלון והמטבח וזאת אחת הסיבות המרכזיות שהיא הפכה מפריט גנרי ומשעמם יחסית להצגה של ממש. כיום מציעים מותגים בינלאומיים וגם מעצבי רהיטים ישראלים שולחנות אוכל מרהיבים בשלל וריאציות, צבעים סגנונות וממיטב החומרים- טבעיים ותעשייתיים כאחד. הן מתפתחות ומשתדרגות במקביל למגמות ולטרנדים הבולטים בעיצוב הפנים העכשווי ואני בהחלט יכולה לומר שיש מותגים שמייצרים אדפטציות והתאמות לפי צרכי אוכלוסיות וקהלים, כך למשל פינות האוכל שמגיעות לישראל מצוידות במנגנונים חדשניים לפתיחת השולחן בזמן אירוח. הם רלוונטיים גם במקרים של משטחים עליונים שהם לא רק ממתכת או עץ אלא גם במקרה של משטחי זכוכית, משטחים מחומרים קרמיים, בשולחנות מעוגלים או אובליים ולא רק מלבניים או מרובעים. זהו פתרון מצוין בעיקר בדירות לא גדולות במיוחד שרוצים לשמור בהן על מראה נקי ואוורירי מבלי לבטל את האופציה לארח".
בזכות חומרים פורצי דרך וטכנולוגיות מתקדמות מותגי הריהוט והמעצבים יכולים נכון להיות ליצור שולחנות וכיסאות כמעט מכל חומר או בכל צורה שעולה על רוחם. לרשותם עומדות טכניקות מתקדמות של הזרקת פלסטיק, מדפסות תלת ממד וחומרים אקריליים אלסטיים כמו פוליפרופילן או כאלה שעמודים במיוחד בפני שריטות ושברים כמו SUPER CERAMIC או SUPER MARBLE למשל. לציידם גובר גם השימוש במגוון פורנירים מעצים טבעיים, מתכות טבעיות או צבועות ובדי WATERPROOF , בעיקר בבתים בהם מארחים הרבה או בתים עם ילדים. המראה שמתקבל בזכותם הוא ארטיסטי, עתיר בקימורים וקמטים טבעיים מבלי לוותר על נוחות ופרקטיות כמובן.
"יש כיום מגמה של תכנון פינות אוכל מזמינות ונוחות במיוחד", מוסיפה אזולאי. "חלק מעדיפים להחליף את הכיסאות "הרגילים" לכיסאות מרווחים, רחבים ומרופדים שמתפקדים כמעין כורסה. הם מתאימים במיוחד לחללים מרווחים ובהתחשב בעובדה שאת הריפוד ניתן להחליף בקלות יחסית, אפשר להשתמש בריפודים בעלי דוגמאות וטקסטורות שמוסיפים עניין וצבע בחלל. אם זאת, אני ממליצה לשקול ולבחור בצבעוניות כמה שיותר מאוזנת על מנת לא ליצור גודש צורני וצבעוני בחלל."
מעצב הרהיטים יפרח בן צבי מצטרף לדעתה ומוסיף כי פינות האוכל של 2020 וכן אלה שיבלטו ב-2021 מתאפיינות בעיצובים גיאומטריים, ישרים או מעוגלים, שמקנים לפריטים מראה מהוקצע וארכיטקטוני. " השולחנות וגם הכיסאות הם "פיסים" של ממש. הדוגמאות גיאומטריות באות לידי ביטוי למשל בכיסאות מרשימים עם גב מושב גבוה ומעוקל עם המון נוכחות בעוד שהרגליים הולכות ונעשות דקיקות מה שמאזן את המכלול ומעניק לכיסא מראה יותר קליל שנראה כמרחף. בתוך כך, המגמה הירוקה שכבר סחפה את העולם אבל מאוד התחזקה עכשיו בתקופת הקורונה לא פוסחת גם פינות האוכל החדשות. אנחנו רואים שימוש בעץ וברזל ממוחזרים ואפילו שימוש באדני רכבת שעברו חידוש ומשמשים עתה כמשטחים עליונים. לעץ יש נטייה להשתלט בגלל המראה החם שלו לכן מומלץ לשלב לצדו חומרים טבעיים שישמשו כקונטרסט כמו זכוכית, מתכות בגימורים שונים וכמובן עורות או בדים בדוגמאות גיאומטריות מודרניות
תמונה ראשית: אליתה ליוינג, צילום יחצ חול