תהליך פירוק חברות – איך זה עובד?

8 0

פירוק חברה הוא ללא ספק הצעד הסופי בחייה של כל התאגדות עסקית. היא מתחילה בהחלטה של בעלי המניות המרכזיים או בצו בית משפט ונמשכת בהסדרת החובות מול הנושים השונים. הנה כמה מהתהליכים החשובים ביותר בתהליך פירוק חברות.

השלב הראשון של הפירוק – הגעה למצב של חדלות פירעון

ברוב המקרים כאשר בעלי החברה מבינים שהם לא יוכלו לעמוד בהתחייבויות עתידיות והם הגיעו למצב של חדלות פירעון, הם יפנו לבית המשפט. יתרה מכך, גם במצבים שבהם העסק אינו מראה סימני חיים ומחזור עסקאות חיובי, נושיו יכולים לפנות לבית משפט בכדי שיכריז על חדלות פירעון.

בקשה לקבלת צו בית משפט

בכדי להגיש בקשה לפירוק יש להנפיק לבית המשפט את המסמכים המתאימים ולהפקיד סכום כ -400 שקלים בגין הטיפול בבקשה. בקשה זו תופץ במדיה המודפסת בכדי לאפשר לכל מי שמתנגד למהלך, לפנות לבית המשפט. במידה ולא התקיימה כל פנייה, בית המשפט ימנה לחברה כונס נכסים.

קבלה של התנגדויות

בשלב זה בית המשפט יוודא שהבקשה צודקת וכי אין התנגדות לתחילתו של התהליך. בזמן זה יתבקשו הצדדים הרלוונטיים להופיע בבית המשפט ולשטוח את טענותיהם. לכל אחד מהצדדים יהיה שבוע להביע התנגדות למהלך ולהגיש את האינפורמציה החשובה בפני השופט האחראי.

הסמכת מפרק זמני לטיפול בנכסי החברה

הסמכת מפרק זמני תהיה הצעד הבא והיא תאפשר לחלט את הנכסים של החברה ולמנוע פגיעות בזכויותיהם העתידיות של הנושים השונים. המפרק הזמני אינו נושא ונותן על המכירה של החברה או מחזיר לנושים את כספיהם בפועל. תפקידו הוא לשמר את הסטטוס קוו עד לבחירה של מפרק קבוע בידי בית המשפט.

צו פירוק והפיכת העובדים לנושים מן המניין

לאחר שבית המשפט הצליח להוכיח מעבר לכל ספק שהחברה לא תחזור לפעילות שוטפת, ניתן לומר שמתחיל הפירוק המעשי. בשלב זה כל עובדי החברה יוכלו לדרוש את זכויותיהם ולהצטרף לנושים השונים. התשלום עבור הוצאות הפירוק יועברו מתוך אחזקות החברה והנכסים שאותם היא מחזיקה בשעת הפירוק.

מכירה של נכסי החברה והחזרת החובות

מכירה של נכסי החברה וניצול של עתודות ההון מהווים את הצעדים הבאים של המפרק. בשלב זה אנו עדים לניסיון למכור את כל האחזקות של החברה למרבה במחיר , בכדי להחזיר לנושים הראשיים את הסכומים הגבוהים ביותר שניתן להשיג. בשלב זה בעלי החברה נכנסים להסדר שבמסגרתו הם יהיו מחויבים לשלם סכום קבוע לכיסוי החובות שלהם. זאת על פי ההכנסות הנוכחיות והעתידיות שלהם.

לסיכום, ניתן לראות שהליך הפירוק הינו הליך משפטי לכל דבר ועניין אשר מתבצע בשיתוף פעולה מלא עם בעלי התפקידים של בית המשפט. יחד עם זאת, חשוב שתהיה הבנה פיננסית והיכרות עם הניואנסים הדקים של כל צו משפטי בכדי לסיים אותו כהלכה ובהקדם האפשרי.

המאמר נכתב באדיבות המומחים של משרד עו"ד עמית פולק מטלון

 

(קרדיט תמונה: https://pixabay.com/en/failure-opposites-rise-social-top-215563/)

Related Post

ללמוד אותיות זה דווקא קל

Posted by - 4 במאי 2021 0
היום הילדים שלנו נדרשים ללמוד את האותיות בגיל מוקדם יותר ממה שאנחנו כהורים נדרשנו. אם בעבר היינו מתחילים להכיר את…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות