ניתוחי חזה בהם נעשה שימוש בשתלים מסיליקון נחשבים לניתוחים הפלסטיים הפופולריים ביותר אצל נשים. כיום, יש דור חדש של שתלים בהם משתמשים, אלו שתלים איכותיים ועמידים מאוד בהשוואה לאיכות ולעמידות השתלים מהדור הקודם. לכן, נשים שעברו ניתוחי חזה נפוצים כמו הגדלת חזה בהם נעשה שימוש בשתלי סיליקון חייבות בעתיד להחליף את השתלים. דוקטור רובינפור מסביר כי יש שתי סיבות עיקריות להחלפת השתלים בחזה:
סיבה רפואית או בריאותית – שתלי הסיליקון עלולים להתבלות, וכאשר השתל פגום כתוצאה משינוי משמעותי במבנה שלו, טראומה או פגם ייצור המביא לקרע ולדליפה, יש להחליפם. כמו כן, יש להחליף את השתלים אם גופה של האישה דוחה את השתל או שנוצרה קופסית גדולה ועבה הגורמת לנוקשות במגע עם השד ובמקרים מסוימים לכאב. כדאי לדעת כי יצרני השתלים ממליצים להחליף את שתלי הסיליקון לאחר שעברו 15-12 שנים מיום הניתוח.
סיבה אסתטית – לעיתים האישה מעוניינת להחליף את השתלים בגופה כדי לשפר את המראה האסתטי, להשיג מראה צעיר ונערי יותר, להגדיל או להקטין החזה, או כדי לשפר את המראה והאסתטיקה של החזה הנשי בסיום שלב ההריונות, הלידות וההנקה.
דוקטור מנו רובינפור מציין כי: "בעבר השתלים היו שתלי סיליקון בעלי אורך חיים מוגבל וידוע מראש וזאת בגלל נטייתם לדלוף לאחר שנים רבות בגוף האישה. השתלים מהדור הישן היו ממולאים בסיליקון נוזלי, ולא פעם נוצר חור או קרע דקיק במעטפת החיצונית של השתל שגרם לסיליקון לדלוף החוצה ולגרום להיווצרות קופסית קשיחה ותגובה דלקתית. לכן, לנשים שעברו את הניתוח לפני יותר מעשור כדאי להחליף את השתלים הישנים כאשר הם עדיין תקינים וכך הניתוח עובר בצורה קלה יותר וגם ההחלמה ממנו טובה ומהירה יותר".
סוגי שתלים קיימים בשוק
דוקטור רובינפור מסביר כי כיום יש סוגים שונים ומתקדמים יותר של שתלים, למשל שתלי סיליקון עגולים, טיפתיים, חלקים ומחוספסים. השתלים מהדור החדש איכותיים ועמידים יותר מאחר שהמעטפת החיצונית שלהם עשויה משכבות מוצקות וגמישות של אלסטומר והמילוי הפנימי עשוי מג'ל סיליקון מוצק יחסית, לכן סכנת הדליפה כמעט ואינה קיימת. לדבריו, סוגי השתלים הנפוצים כיום בשוק הם:
שתלים עגולים – מגוון שתלים עגולים עם פרופיל נמוך, בינוני או גבוה.
שתלים אנטומיים – מגוון סוגים של שתלים המתחלקים לפי סוג הפרופיל וצורת בסיס השתל. יש שתלים בצורה עגולה, מאורכת או פחוסה.
ראוי לציין כי שתלים מחוספסים באופן גס שהיו מאוד נפוצים בעשור האחרון הוצאו משימוש ברוב המדינות, כיוון שמחקרים חדשים הוכיחו כי שתלי סיליקון עם מעטפת בחספוס גס גרמו להצטלקות סביב השתל ולהיווצרות סיבוך הקופסית.
תהליך הניתוח וההחלמה ממנו
מטרת הניתוח להחלפת שתלים בחזה, לדבריו של דוקטור מנו רובינפור , יכולה להיות רפואית או אסתטית. אם השתלים ישנים ובלויים חשוב להחליף אותם כאשר הם עדיין תקינים וניתן להחליפם בשתלים מודרניים ואיכותיים בהרבה. אם מוצאים קרע ודליפה מהשתל חייבים לעבור את הניתוח להחלפת השתלים ויש לנקות את הכיס משיירי הסיליקון. במהלך הניתוח מסירים את השתלים הישנים, מנקים את הכיס משיירי סיליקון אם ישנם, בודקים את חלל הכיס ומתאימים אותו לשתל החדש והמתאים ביותר לגופה ולרצונה של האישה. לאחר החדרת השתל למיקומו מסירים עודפי עור ורקמות רופפות, מעצבים את החזה ותופרים את האזור. תקופת ההחלמה, מסביר לנו דוקטור רובינפור, נמשכת כמה ימים בלבד ולרוב אין צורך באשפוז לאחר הניתוח. חשוב להקפיד על מנוחה ולהימנע מפעילות גופנית מאומצת כ-4 שבועות. לאחר הניתוח ניתן לקחת משככי כאבים, וברוב המקרים ההחלמה קלה ומהירה יותר בהשוואה להחלמה לאחר הניתוח הראשון להחדרת השתלים לחזה.
קרדיט תמונה FREEPIK