"שוונדר" בערבית זה סלק אדום ויש הקוראים לתבשיל קובה אדומה.
מתכון ל- 10 קובות
חומרים לבצק:
כוס סולת (כ- 200 גרם)
כחצי כוס מים (כ- 120 מ"ל)
1/2 כפית מלח
מילוי:
250 גרם בשר טחון
1 בצל בינוני חתוך דק ללא נוזלים
כ- 10 עלי נענע קצוצים
מלח, פלפל שחור ובהרט
מרק:
2 ראשי סלק חתוכים לקוביות
1 בצל חתוך
1 שן שום
1ו- 1/2 כפות סוכר
1/3 כוס מיץ לימון טרי
6 כוסות מים
כף שמן
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל, השום עם כף שמן, לאחר מכן מוסיפים את קוביות הסלק, ממשיכים לטגן כדקה, מוסיפים כ- 6 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 1/2 שעה עד שהסלק מתרכך.
- בינתיים מכינים את הבצק ומניחים אותו למנוחה כ- 20 דקות. יוצרים כ- 10 כדורים. מערבבים את כל חומרי המילוי היטב ויוצרים כ- 10 כדורי בשר.
- בידיים רטובות משטחים את כדור הבצק ויוצרים בו שקע, מניחים בתוכו את כדור הבשר, סוגרים ומגלגלים, בצורה הזאת מכינים את כל 10 הקובות.
- מוסיפים את הקובות, הסוכר ומיץ הלימון. מכסים ומבשלים כ- 30 דקות על אש נמוכה.
מגישים עם אורז לבן.
בתאבון!