תאונות עבודה יוכרו על פי חוק כאשר ארעה לעובד תאונה תוך כדי עבודתו ו/או בזמן עבודתו ו/או עקב עבודתו ו/או מסיכונים שנוצרו במקום העבודה. המוסד לביטוח לאומי ובתי המשפט אף מכירים ,כתאונת עבודה, במחלות שהתפרצו במהלך העבודה , לדוגמא : מחלת הסכרת / ארוע לבבי / אירוע מוחי , אף כי נטל ההוכחה במקרים אלו שונה ורף ההוכחה גבוה יותר.
עו"ד יהודה אדרי משתף את "השבוע בנתניה" : "משרדנו ייצג לאחרונה עובד שעבד אצל חברת ניהול ואחזקת מבנים . ביום התאונה הורתה המנהלת לתובע לפקח על פינוי פסולת בניין שנערמה במקום. העובד שעבד כחודשיים בלבד אצל המעסיק והכשרתו הייתה כחשמלאי , נדרש בכל זאת לטפל בנושאי אחזקה שלא במסגרת מקצועו.
באירוע התאונה התברר שקבלנים שעבדו במקום השליכו פסולת בנייה ולא ניקו אחריהם את הפסולת שהייתה במקום וכללה קורות שיש כבדות וקורות גבס שנשענו על גבי קיר.
המעסיק ,הוא הנתבע, ביקש מהעובד ,התובע, ו 2 עובדים שאינם דוברי עברית לדאוג לפינוי הפסולת .יצוין שהעובדים הנוספים היו עובדים זרים וחרף קשיי השפה והתקשורת הלקויה בין התובע ליתר העובדים הם ניסו לבצע את הפינוי כפי שהתבקשו .
התובע שנעמד על גבי המשטח שעליו היו מונחות קורות השיש והגבס , כדי לבחון כיצד ובאיזה דרך בטוחה ניתן לפנות את הפסולת ,לא הבחין כי 2 העובדים האחרים הזיזו באופן בלתי מבוקר את הקורות וכתוצאה מכך הקורות קרסו על התובע והתובע נפל על גבי מלגזה שהייתה במקום ונפגע בגבו. המעסיק שסרב לפצות את העובד בגין פציעותיו , אילץ את התובע להגיש תביעת נזיקין כנגדו בטענה שהנזקים שנגרמו לו היו בגין אחריותו הישירה של המעסיק מאחר ולא סיפק לו עובדים מיומנים ואף הטיל עליו עבודה שאינה בתחום מומחיותו ולא סיפק משטח עבודה ו/או סביבת עבודה בטוחה ואף טען התובע שהמעסיק איפשר לקבלני הבניין למקם פסולת בניין באופן מסוכן ובלתי מבוקר. כתוצאה מהתאונה נגרמה לתובע בגבו , נכות של 10% ולאחר שמיעת הראיות בבית המשפט ניתן פסק דין שחייב את המעסיק לשלם לתובע סך כולל של כ 250,000 ₪ , כלול בסכום זה סך של כ 50,000 ₪ ששולם על ידי המוסד לביטוח לאומי.
במסגרת פסק הדין נקבעו סכומים על הפסד השתכרות עבר ועתיד , כאב וסבל , עזרת צד ג' וכו'.
יש לציין שהמעסיק אחראי לשלומו ובטחונו של העובד ועליו לעשות כל מאמץ ליתן לעובד לבצע את עבודתו בצורה הבטוחה ביותר"
משרדנו עוסק בכל דיני הנזיקין כולל תאונות דרכים , תאונות מדרכה , רשלנות רפואית ודיני ביטוח .
עורך דין אדרי יהודה ,רחוב הרצל 53 נתניה , טלפון 09-8845320 ,מייל edri1.law@admin
תמונה: pixabay