שף תלמד: האם בזכות המלחמות הפכנו לשפים מקצועיים?

14 0

המלחמה בצפון מתעצמת, ובעקבות כך רבים נאלצים להישאר בבית בעל כורחם. אך הריטואל הזה הפך לשגרה עבור הישראלים – שמאז המלחמה בקורונה מכירים היטב את התחושה של הסתגרות בבית, מה שגרם, ע"פ סקרים עדכניים, לכך ש-62% מצרכני מוצרי חשמל במטבח מעידים שהם מבשלים בבית מידי יום. הבישול הביתי, לצד הטכנולוגיות המתקדמות במטבח, גרמו לכך שהגבולות בין מסעדות גורמה לרמת הבישול הביתי היטשטשו לאיטם. מתנורים חכמים, דרך כיריים מותאמות אישית ועד שיטות בישול חדשות – הבשלן הביתי רכש כלים שבעבר היו נחלתם של שפים מקצועיים בלבד.

טרנד הבישול הביתי התחזק בשנים האחרונות, כאשר המניע המרכזי היה כמובן מגפת הקורונה שפרצה לחיינו. המגפה הביאה לכך שאנשים רבים נאלצו להישאר בבתיהם ולבשל בעצמם, ללא אפשרות לצאת למסעדות ולדוכני אוכל כשם שהיו רגילים קודם לכן. סקר שנערך לאחרונה בקרב מאות משקי בית בישראל מציג חלה עלייה משמעותית במספר האנשים המבשלים בביתם, כאשר 62% מהנשאלים מבשלים בבית מדי יום. הנגזרת של הנתונים האלו היא כמובן עלייה בביקוש עבור מכשירי בישול מתקדמים, כגון תנורים חדישים, תנורים ואינדוקציות ועוד.

חם, לוהט, רותח – המגוון הרחב של יכולות הבישול

תנורים חכמים כוללים כיום מגוון רחב של יכולות בישול, והם מחליפים כלי מטבח אחרים. תנורי AirFry מציעים טיגון באמצעות אוויר חם, ותנורי SteamOven מאפשרים בישול בקיטור בטמפרטורות שונות. תנורי פיצה יכולים להגיע ל-340 מעלות צלזיוס, ומאפשרים אפיית פיצה כמו בטאבון. ישנם גם דגמים המשלבים תנור פיצה ותנור לטיגון באוויר חם במכשיר אחד. מכשירים אלו לא רק מקלים על הבישול, אלא גם משפרים את האיכות התזונתית של המנות. לדוגמה, טיגון באוויר חם מפחית את כמות השומן במזון בהשוואה לטיגון רגיל. תנורי הקיטור שומרים על הערכים התזונתיים של המזון, מה שהופך אותם למומלצים עבור בישול ירקות ודגים. שיטות הבישול החדשניות כמו עישון ביתי ובישול בסגנון Sous Vide מציעות לבשלנים הביתיים כלים מתקדמים ליצירת מנות מרשימות ואיכותיות. בישול Sous Vide, שבו המזון אטום בשקית ואקום ומבושל בטמפרטורה נמוכה ומדויקת, מאפשר שמירה על עסיסיות וטעמים טבעיים, מה שמוביל לתוצאות איכותיות בכל פעם. מצד שני, עישון ביתי, באמצעות מעשנות חשמליות או פחמיות, מוסיף טעמים עמוקים וייחודיים למגוון רחב של מאכלים, כגון בשרים, דגים וירקות. שתי השיטות הללו לא רק משדרגות את החוויה הקולינרית בבית, אלא גם מאפשרות לבשלנים להתנסות בטכניקות שהיו בעבר שמורות לשפים מקצועיים בלבד.

גם בשר גורמה אפשר היום להכין בבית

תנורי צלייה חדישים מגיעים לטמפרטורה של 700 מעלות צלזיוס, ומאפשרים צלייה ברמת מסעדה בבית. טוסטרים חדשים מגיעים ל-230 מעלות צלזיוס ומציעים תוכניות בישול לסטייקים, דגים, המבורגרים ונקניקים. מאמר שפורסם באתר Health מרחיב על חשיבות הבישול הביתי: בישול בבית יכול לשפר את הבריאות הכללית ולצמצם את הסיכון למחלות כרוניות כמו השמנת יתר, סוכרת ומחלות לב, ובנוסף הבישול הביתי מאפשר שליטה על המרכיבים והתהליכים, ובכך מסייע לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת.

להרגיש מקצוען, למרות שאתה שף חובב

הפופולריות הגוברת של בישול ביתי הובילה לפיתוח מכשירי חשמל שהופכים את הבישול לנגיש גם לבשלן המתחיל, תוך מקסום המקצועיות לבשלן הביתי המנוסה. חלקם מאפשרים לבחור מתוך מסד נתונים של תוכניות בישול אוטומטיות, עם התאמה לטמפרטורה ולזמנים לפי סוג המנה. תוכניות בישול אלו מבוססות על ידע מצטבר ומחקר קולינרי מתקדם, ומספקות תוצאות מדויקות ועקביות. הן מאפשרות לבשלנים חובבים להצליח במנות מורכבות, ולהגיש תוצאות מרשימות לכל בני הבית כך שיידמו להם כשם ששף מקצועי הכין עבורם את המנות הללו.

חברתי זה הכי, אחי

הרשתות החברתיות והאינטרנט חוללו מהפכה בעולם הקולינרי הביתי, כאשר הן הופכות את הידע המקצועי לנגיש יותר מאי פעם. פלטפורמות כמו YouTube, Instagram ו-TikTok מציעות שפע של סרטוני הדרכה, מתכונים וטיפים מבשלנים מקצועיים וחובבים כאחד. בלוגים קולינריים ואתרי מתכונים מספקים מידע מפורט על טכניקות בישול, חומרי גלם וכלים, מאפשרים לכל אחד ללמוד ולהתנסות במנות מורכבות ומרשימות. נגישות זו למידע איכותי מעודדת יצירתיות ומאפשרת לבשלנים ביתיים להרחיב את אופקיהם הקולינריים.

לצד כל אלו, ישנן קהילות בישול מקוונות וקהילות אשר השיח בהן מתמקד באוכל על כל רבדיו, כגון קבוצות Facebook ופורומים ייעודיים, אשר יצרו מרחב וירטואלי לשיתוף ידע ולמידה הדדית. חברי הקהילות הללו יכולים לשאול שאלות, לקבל משוב בזמן אמת, ולחלוק חוויות וטיפים. האינטראקציה הזו מעודדת למידה מתמשכת, מספקת תמיכה ומוטיבציה, ומאפשרת לבשלנים חובבים להתפתח ולשפר את מיומנויותיהם. בנוסף, הקהילות הללו מהוות פלטפורמה לגילוי מגמות חדשות, חומרי גלם ייחודיים וטכניקות בישול מתקדמות, מה שתורם להתפתחות מתמדת של תרבות הבישול הביתי.

חכם בשמש? לא פחות חשוב להיות חכם במטבח

המעבר לכיריים אינדוקציה מאפשר בישול יעיל ומהיר. הכיריים החדשות משלבות פונקציות בישול אוטומטיות כמו טיגון רדוד, צליית בשר והמסה. הן מצוידות גם בפונקציות מתוחכמות לשמירה על חום תבשילים, חימום מהיר והתאמה בין שטח החום לגודל הסיר או המחבת. חטיבת המחקר והפיתוח של מדינת ניו יורק בנושאי אנרגיה מצאה כי אינדוקציה צורכת פחות אנרגיה בהשוואה לכיריים גז או חשמל רגילות ואף בטוחות יותר לשימוש, מה שתורם לחיסכון בחשבון החשמל, להפחתת טביעת הרגל הפחמנית וכמובן לשימוש בטוח יותר וסיכויים פחותים לתאונות עם הכיריים.

מנעד יכולות רחב והתאמה אישית

המותגים המובילים בתחום הכיריים מציעים כיום פתרונות משולבים המאפשרים לצרכנים ליהנות ממגוון אפשרויות בישול במכשיר אחד, כמו גז ואינדוקציה, פלנצ'ה, ווק וטפאן-יאקי. שילוב זה לא רק חוסך מקום ומשאבים, אלא גם מספק גמישות והתאמה אישית לצרכים משתנים, מה שמאפשר לבשלנים ביתיים להתנסות במגוון טכניקות בישול ולהרחיב את גבולות היצירתיות שלהם. "המהפכה בבישול הביתי נובעת משילוב מתקדם של טכנולוגיה ונגישות", אומר אסי ארביב, מבעלי קבוצת קלינטון סחר, יבואנית מוצרי חשמל. "הטכנולוגיות החדשות מעניקות לכל אחד את הכלים להכין מנות שהיו בעבר נחלתם של שפים מקצועיים בלבד. תנורים היברידיים, כיריים מותאמות אישית ושיטות בישול חדשות מאפשרות לצרכן הישראלי להגיע לתוצאות מדויקות ומרשימות, ולהפוך את הבישול לחוויה של ממש. הצרכן הישראלי מעדיף לבשל יותר בבית, ליהנות ולשלוט על כל פרט בתהליך הבישול".

Related Post

ביקור הנגיד

Posted by - 26 בדצמבר 2018 0
  השבוע ביקר בנתניה הנגיד, אברהם צבא, המתגורר במקסיקו. מטרת הביקור הייתה להכיר מקרוב את בית הכנסת 'בית יהודה' בקריית…

מתחדשים בנאות גנים

Posted by - 21 במרץ 2022 0
עיריית נתניה, בשיתוף תאגיד מי נתניה , יוצאת לעבודות שדרוג בשלוש מרחובותיה של שכונת נאות גנים: סירקין, גרץ ודובנוב. הפרויקט יכלול…

פלאי המוזיקה

Posted by - 15 באוקטובר 2019 0
אפליקציית 2gether משתמשת במוזיקה ככלי טיפולי במבוגרים הסובלים מירידה קוגניטיבית. לרגל חודש האלצהיימר, התקיים מפגש מרגש במרכז היום נאות גנים…

פרידה עוזיאל חונכת חנות פופ אפ, המיזם ייחודי שמביא הופעות מעולות אל מקומות הבילוי האהובים וגם – מסעדת שף יפנית בלב המדרחוב בנתניה

Posted by - 22 בינואר 2025 0
1.     במעמד הגב' בתיה קינן-טהרלב התקיים במרכז הקהילתי בשכונת רמת-חן/בן-ציון טקס הסרת הלוט לציון קריאת המקום על שמו של המשורר,…

Netsuite – מחשוב מתקדם לעסק

Posted by - 11 ביולי 2019 0
אם אתם רוצים לייעל את הפעילות העסקית שלכם ולראות איך אתם מנהלים את העסק בצורה הרבה יותר טובה, אז כמובן…
כלי נגישות