שלא תשלמו ביוקר

17 0

רכישת דירה חדשה או מעבר דירה זהו אירוע גדול ומרגש ובעיקר הוצאה שמרוקנת את חשבון הבנק שלנו, לכן חשוב לא לפעול בפזיזות ולשים לב לכל הפרטים. זכרו – בדיקה יסודית ומדויקת לפני רכישת הדירה תחסוך לכם כאב ראש ובעיקר כאב לכיס.  הנה מספר טיפים שיעזרו לכם להיערך לקראת הרכישה:

  1. קראו בתשומת לב את המפרט הטכני – תדאגו שכל האבזרים הנחוצים והבסיסיים הקיימים נמצאים בדירה כגון: נקודות מים במרפסת ובחדר הכביסה, דוד, שקעים, מתגים חשמליים וכו'. אומנם יש בדירה את כל האבזרים שיענו על הצרכים כגון כיריים, ברז מקלחת, ריצוף וכו'. אל תהססו לבדוק מי היצרן ומאיפה הגיעו.
  1. אל תחתמו לעולם על זיכרון דברים ללא ייעוץ משפטי – זיכרון דברים הוא חוזה לכל דבר. ברגע שחתמתם על זיכרון דברים, הדבר מצמצם את כוח המיקוח שלכם על החוזה. לכן, אנו ממליצים להעביר את טיוטת החוזה לבדיקת אצל עו"ד מטעמכם, אשר יתמקח על הפרטים.
  1. הימנעו מחרדת חניה – תוספת לא פחות חשובה היא החניה לכן, כדאי לבדוק האם הקבלן מספק חניה או שתי חניות צמודות לדירה שאפשר לרשום מאוחר יותר בטאבו.
  1. מערכות בקרה ואמצעי התראה ממוחשבים – גלאי עשן נחשב כיום לאמצעי היעיל ביותר לגילוי שריפות. בניגוד למטף שתפקידו לכבות את האש – גלאי העשן מתריע בפני בואה של השריפה ובכך מונע את התפשטות האש. בעת שהתפקיד של שאר אמצעי כיבוי- האש מגיע רק לאחר שפורצת האש, גלאי העשן נותן לנו את האפשרות למנוע אותה. מערכת גילוי אש מצילה נפשות בצורה חד משמעית.
  1. משכנתא – חשוב לקבל אישור עקרוני לנטילת המשכנתא לפני שיוצאים לדרך כדי לא להגיע למצב שבו תחתמו על ההסכם לרכישת הדירה ולא תוכלו לממן אותה
  1. בחרו עורך דין מיומן שילווה אתכם בביצוע העסקה – אל תחסכו כסף בסעיף הזה, ובחרו עורך דין  בעל מומחיות במקרקעין. עו"ד ישמור עליכם לאורך כל העסקה. הוא יוודא שחוזה המכר של הקבלן אינו חד-צדדי, יזהה את המוקשים הקיימים בו, וינהל מו"מ מול עו"ד של הקבלן או המוכר בכדי להשיג את המטרות שהכי טובות לכם. 
  1. הימנעו מרכישת ציוד לפני המעבר – אחרי שחתמתם על החוזה והגעתם שוב לדירה כדי למדוד אותה ולבדוק שהחפצים החדשים אכן נכנסים. אל תתפתו לקנות ריהוט לפני שעברתם לגור. דברים שרואים משם לא רואים מכאן, ולכן רק לאחר שכל הציוד מסודר וחיים אתו לפחות שבוע, אפשר לראות מה באמת חסר ובמה אין באמת צורך.
  1. היערכו מראש – כדאי מאוד להתחיל לאסוף מספיק זמן מראש, ציוד שישמש אתכם באריזה: ארגזי קרטון בגדלים שונים, שקיות ניילון חזקות וגדולות, עטיפות "פצפצים" וערימות עיתונים שישמשו לעטיפת כלי הבית והמטבח השבירים. אל תמהרו להיפטר ממגבות וסדינים ישנים, גם אלו יכולים להציל חפצים שברירים מהמעבר המטלטל. 
  1. יד שניה – זה הזמן להיפרד מחפצים שאין בהם שימוש והוחלט שלא ימשיכו לדירה הבאה. זכרו – על מנת להכניס חפצים חדשים, יש לפנות להם מקום ולכן גם אם לפעמים זה לא פשוט יש לזרוק או למסור אביזרים בהם אין לכם כבר שימוש. מומלץ לתרום, למסור או אפילו למכור באתרי יד שנייה.

המדריך נכתב ע"י שלי גרויסמן-טוב, מנהלת השיווק בחברת טלפייר המייצרת מערכות לגילוי וכיבוי אש.

תמונה באדיבות PIXABAY

Related Post

מהפח אל הפחת

Posted by - 23 בדצמבר 2018 0
תושב העיר הזמין טכנאי לתקן את מכוניתו; במהלך התיקון עלתה המכונית באש ועל הדרך הוצתה המכונית של השכן; עו"ד אייל…

מסיבת זומבה מחשמלת

Posted by - 15 באוגוסט 2023 0
מסיבת זומבה מחשמלת במרכז קהילתי אופק מבית ״רגעים״ עם המורה  ורד מונטיאלגרה בהשתתפות 70 נשים המשתתפות בחוגי הזומבה של מרכז קהילתי…

חשיבות המים לבריאות

Posted by - 4 ביולי 2022 0
וגם- טיפים לצריכת מים נבונה בזמן פעילות גופנית בקיץ מים מהווים בין 60-70% מגוף האדם, ואף יותר אצל יצורים חיים…
כלי נגישות