מחפשים לשדרג את ארוחת הצוהריים או הערב? השולחן מלא בפחמימות ובא לכם להקליל את התפריט בטעם טוב? סלט ירקות מרענן עם גבינות יסגור לכם את הפינה. שידוך נכון בין ירקות לגבינה יכול להוציא את המיטב מהשניים, אבל רק כשהוא נכון. אספנו עבורכם כמה שילובים מוצלחים במיוחד, ושילובים שכדאי להימנע מהם.
לפני שתצאו לדרך: כמה כללי שילוב
בספר החוקים הלא כתוב של המטבח, יש שילובים שנועדו להצליח וכאלה שנועדו לכישלון. כך למשל, גבינות קשות ומסריחות יתאימו יותר לסלטי שורש. סלטים כאלה בדרך כלל ישמחו לצרף לחגיגה אגוז אחד או שניים ופרי- אגס, תאנה, או מנגו. כיוון שהם משדרים תחכום, הרטבים שלהם יוכלו להיות נועזים באופן יחסי (אך עדיין חשוב שישמרו על הרמוניה). גבינות פשוטות יותר, לעומת זאת, כמו בולגרית ופטה יתאימו בתוך סלטים פשוטים יותר, כמו מלפפון, חסה, בצל סגול ועגבנייה. מה נגיד? מה שטוב ליוונים, טוב לנו. שילובים לא מומלצים כוללים ערבוב בין ירקות פשוטים וגבינות קשות- עגבניות ומלפפונים פשוט לא מסתדרים עם פקורינו ורוקפור. כמו כן, יש גבינות שהולכות טוב בתוך רוטב של סלט, למשל פרמז'ן מגוררת ברוטב סלט קיסר. השילוב בין הגבינה למיונז הוא טבעי, לעומת השילוב בין פרמז'ן לחומץ, לדוגמה.
סלט סלק, אנדיב וגבינת ברי פקאן
סלט שיכול לשמש כמנה עיקרית וגם כמנת פתיחה חגיגית במיוחד. גבינת הברי עם הפקאן מתמזגת באופן מושלם עם המרירות המעודנת של האנדיב, והסלק החי נותן את הקרנצ' ואת הצבע השובב שמקפיץ את כל הסלט. משחק של בין מרקם קשה ורך, מתוק, מלוח ומריר. סלט ירקות שמזכיר את אחיו סלט הפירות עם אגוזי המלך והאגס, מתגאה בתחכום שלו ולא אוהב הגדרות. התחילו בהכנת הרוטב, שעומד לככב בשולחן הערב: בצנצנת זכוכית קטנה שימו שמן זית, חומץ בלסמי, סילאן, שום חרדל ומלח פלפל, ונערו היטב עד לאיחוד כל המרכיבים. ערבבו בקערה מקלות סלק דקים, פרוסות אגס חתוכות לאורך וקרעי עלים של אנדיב ואורוגולה. חתכו את הברי לפרוסות עגולות בעובי בינוני והוסיפו אותן יחד עם אגוזי המלך לקערה החגיגית. שפכו את הרוטב וערבבו היטב לפני ההגשה לשולחן. מנה מושלמת לארוחת חג או שבת, שנראית כמו יצירת אומנות גם בקערת הזכוכית הפשוטה ביותר.
סלט פנצ'נלה
לכל תרבות הגרסה משלה למאכל שמנצל שאריות. בגרסה האיטלקית, סלט פנצ'נלה עושה את זה בחן שלא נראה כדוגמתו: הלחם היבש מתמלא נוזלים טעימים וירקות השמש הטריים שמחים להימצא זה לצד זה. איך מכינים? הכי פשוט. בקערה גדולה ערבבו יחד עגבניות חתוכות (כדאי שרי בכל מיני צבעים שידגישו את אווירת הקרנבל, לא חובה), מלפפונים, זיתי קלמטה ובצל סגול. אלו שאוהבים מוזמנים להוסיף גם צנונית. הוסיפו לקערה קרעי לחם יבש. אין לחם יבש? זו לא סיבה לוותר על התענוג! חממו תנור ל-150 מעלות, וערבבו בתבנית קרעי לחם טרי עם שמן זית ומלח. העבירו לאפייה של 20 דקות בערך, עד לייבוש והשחמה קלה. תנו לחתיכות הלחם להצטנן ואל תכסו אותן, שכן הן עלולות לספוג לחות. אחרי שהלחם הצטנן לטמפרטורת החדר אפשר לאחד אותו עם שאר מרכיבי הסלט, ולהוסיף קרעי מוצרלה ובזיליקום טרי (אפשר גם פטרוזיליה, למי שאוהב). ערבבו בצנצנת שמן זית, חומץ שרי (או חומץ לבן, אבל לא חומץ בלסמי), מעט שום, מלח, פלפל ושלוק סילאן. עוד טיפ חשוב הוא לתת לסלט זמן מנוחה לפני ההגשה, אשר במהלכו יתאחדו הטעמים בירקות והלחם יחזור שוב לחיים.
סלט קפרזה
עוד סלט נפלא שיצא תחת ידיהם של האיטלקים הוא סלט הקפרזה. זהו סלט קליל שכיף להכין אשר גם הוא על טהרת הגוונים של הדגל האיטלקי – אדום, לבן, ירוק ממש כמו הפיצה. להכנת הסלט הזה חתכו עגבניות שרי לחצאים, הוסיפו פנימה גבינת מוצרלה – הכי כיף לשלב את הבייבי מוצרלה, וקצצו מעט בזיליקום טרי. תבלו עם שמן זית בנדיבות והוסיפו מעט מלח.
תוכלו להגיש אותו לצד פוקצ'ה נפלאה עם שמן זית, שום ועלי רוזמרין, לשדך לה טפנד זיתים וממרח עגבניות מיובשות ולשדרג אותה עם סלט הקפרזה הרענן וליהנות מכל ביס.
קרדיט תמונה: pixabay