חג הפסח או בשמו השני ,חג הניקיון והסדר, מתקרב בצעדי ענק. החג, ועונת האביב, שכבר נותנת את אותותיה, מביאים איתם מלבד שלל אלרגיות עונתיות "נפלאות", מכה נוספת והיא "מכת האקונומיקה". מיטב בנות ישראל נכנסות לאמוק מטורף של רכישת מוצרי ניקיון בכמות לא הגיונית, ורצון לקרצף כל פינה נסתרת בבית. מחד, אני שעסוקה כל השנה בהחזרת ארונות סוררים לדרך המלך, שמחה על ריענון הבית, והכנסת אנרגיות חדשות. מצד שני, אני דוגלת ברעיון שכל השנה צריך לשמור על הניקיון, ואז אין צורך בהפקות פרויקטים גרנדיוזיים לצחצוח הבית.
לכל אלו שמתקשים עם שמירה על הסדר ברחבי הבית לאורך ימות השנה, אני יכולה להמליץ על חיפוש ברחבי הרשת אחר סרטונים שמסבירים בפירוט על דרכים טובות לעשות זאת. מאחר ואני, כסטייליסטית אישית, מסדרת המון ארונות בגדים החלטתי לשתף בכמה טיפים שווים במיוחד בדרך לארון מסודר:
להתחיל בקטן
אתם בטוח מכירים את הסיפור הזה: קמתם עם שיר בלב ורוח קלילה, והחלטתם- היום מסדרים את הארון. אפילו חושבים לעצמכם, שעה תקתקתי את זה. ואז מתחילים, מוציאם את כל התכולה על המיטה, ולא עוברות כמה דק' וזהו. נגמר הכוח להמשיך. המלצה חמה שלי, תתחילו בקטן- עכשיו אני אסדר רק מדף אחד של האקססוריז. סיימנו, ורק אז עוברים לחלק הבא. טיפ נוסף הוא לשים טיימר על זמן מסוים, שנראה לכם שיתאים למלאכה. מניסיון, זה עובד- מספיקים יותר.
לכל דבר יש מקום
עצה נוספת שעוזרת לי לשמור על הסדר לאורך זמן, הוא שלכל פריט בארון יש מקום שמיוחד רק לו. המכנסיים מחולקים לג'ינסים, למכנסי בד, למכנסי ספורט ובית. כאשר שומרים על חלוקה מוגדרת לקטגוריות, זה מקל על מציאת הפריט המבוקש בבואי להתלבש, וגם כאשר הבגדים חוזרים מהכביסה לארון, הם חוזרים במהירות ובסדר מופתי.
עושה לי טוב על הלב
יש לי חוק לא כתוב: בארון שלי נמצאים רק פריטים שמשמחים אותי. מה זה אומר בכלל? שכאשר אני ממיינת את הבגדים על מנת להגדיר "יחסנו לאן", אני מחליטה אם הוא נשאר או לא, על ידי כך שאני שואלת את עצמי: "הוא עושה לי טוב על הלב?", "כיף לי ללבוש אותו?", "אני מרגישה וואו שאני לובשת אותו?". אם התשובה לאחת מהשאלות האלו שלילית, אני בודקת אם ניתן לתקן אותו (לדוגמא: חולצה שלא נלבשת כי ש לה כתם גדול/ חור קטן בצד שאף אחד לא רואה, אבל את יודעת שהוא שם). אם אין אפשרות, הוא מוצא את דרכו החוצה.
תעבירו את זה הלאה
הדרך שלי למנוע בלגן בארון, ולדאוג שאכן הפריטים המיותרים לא יישארו בו היא להניח שקית/ קופסא מתחת לאזור התלייה. כך בכל פעם שבגד סיים את תפקידו בעבורי, הוא מגיע לשם. כאשר השקית מתמלאת אני מעבירה אותה לרכב ודואגת למסור אותה לתרומה.
טיפ מעדי: אני תמיד אומרת שסידור הארון (והבית) שווה ערך ל"חצי טיפול פסיכולוגי". אנחנו נוטים להעניק לחפצים שלנו ערך רגשי רב יותר מהנחוץ. ההמלצה שלי היא לנסות לנתק את ההקשרים הרגשיים, ולבחון כל פריט בקור רוח ככל האפשר. כמובן, שפריטים נוסטלגיים הם יוצאי דופן- את שמלת הכלה של סבתא שהועברה בירושה, אני אפילו ממליצה לשמור, רק שעדיף לאחסן אותה על מנת שלא תתפוס מקום של בגד עדכני ושימושי קצת יותר.
עדי דואק היא סטייליסטית המתמחה בקניינות אישית ובהעברת סדנאות לקבוצות מגוונות, בוגרת לימודי תעודה בשנקר, ובעלת ניסיון רב שנים בעולם האופנה. רוצים לדעת עוד?
הצטרפו אליי לדף הסטיילינג שלי: @Adi's Life Style או התקשרו 054-6899090