השיבולת שועל (או הקוואקר) היא דגן בעל יתרונות רפואיים, תזונתיים וסגולות בריאותיים מגוונים, המכילה מעט שומנים: במאה גרם שיבולת שועל יש פחות מ-7 גרם שומן, כ-380 קלוריות ושיעור משמעותי במיוחד של חלבונים. כל מאה גרם שיבולת שועל מכילה 12-18 גרם חלבון. שיבולת שועל מכילה רכיבים מזינים כמו מגנזיום, ברזל, תיאמין, ויטמין B6 ועוד.
7 יתרונות בריאותיים:
- מונעת מחלות לב.
- מסייעת בתפקוד מערכת העיכול.
- מאזנת את רמות הסוכר בגוף.
- מפחיתה סיכון במחלת הסרטן.
- מקור עשיר של מגנזיום.
- מחזקת את המערכת החיסונית.
- מסייעת בשמירה על עור בריא.
Oatly חברה שמייצרת משקאות שיבולת שועל מספרת ל"השבוע בנתניה" כי המטרה כחברה היא לגרום לאנשים לאכול טוב יותר ולחיות חיים בריאים יותר מבלי "להעמיס" על משאבי כדור הארץ בתהליך הייצור. תעשיית המזון אחראית לשליש מפליטת גזי החממה הנגרמת על ידי בני אדם, כמחצית מהם מגיעים ממשק החי. על ידי החלפת מוצרים מן החי במוצרים מהצומח – כמו החלפת חלב בקפה במשקה שיבולת שועל – ניתן באופן כללי להפחית את השפעת האקלים.
שיבולת שועל היא אידיאלית לשתייה בשל תכונותיה הטבועות המצוינות, כגון סיבים ושומנים בריאים ובלתי רוויים. היום בשוק יש מגוון רחב של מוצרים על בסיס שיבולת שועל – חלב, גלידות, יוגורטים וממרחים. משקאות שיבולת שועל הם האלטרנטיבה המושלמת על בסיס צמחי לכל שימוש במוצרי חלב.