עובדים רבים שוקלים הסבה להייטק בגלל המשכורת היפה והתנאים הנוחים. אבל בדרך אל החלום יש לא מעט משוכות אפשריות. איך מחליטים מה התחום המתאים לכם, איפה כדאי ללמוד ומה צריך ללבוש לראיון זום.
מאת: אורלי אפשטיין, מנהלת מחלקת ההשמה בחברת HackerU חושפת את אחורי הקלעים של התהליך.
הקורונה כמו שכולנו יודעים ערערה את עולם התעסוקה. המשבר אומנם פגע בראש ובראשונה במקצועות עם סטטוס כלכלי נמוך כמו משחק ותיירות, אבל אפילו מקצועות חלומיים כמו טיסה שנחשבו לחלום של כל אמא, נעלמו מהרדאר.
המסקנה היא שמי שלא יסתגל למציאות המשתנה ויתאים את עצמו לשינוי המהיר והמהותי המתרחש עלול למצוא את עצמו הרחק מאחור ובלי עבודה.
הרבה מאוד מהעובדים המעוניינים בהסבה פונים אל תחום ההייטק. זה לא מקרי כמובן. רק לאחרונה נתקלתי בכותרת שבישרה "84% מחברות ההייטק יעלו שכר ב-2021". אז פלא שכולם נוהרים להייטק?
כמנהלת מחלקת ההשמה במכללת האקריו אני ממליצה לחשוב היטב לפני הסבת קריירה להייטק. הסבה מקצועית דורשת חשיבה ותכנון מעמיקים ולא החלטה רגעית ופזיזה.
אני אומר אמירה שהיא טריוויאלית, אבל זה לא הופך אותה לפחות נכונה. אחת התכונות החשובות ביותר של האדם היא , יכולת הלמידה שלו , יכולת הלמידה מאפשרת לו יכולת הישרדות. אם נלמד , נתפתח , נסתגל ונצליח.
היום אפשר למצוא באינטרנט הכל, וזה כולל כמובן ידע מקצועי. האקדמיה אולי נזקקה למשבר הנוכחי כדי להבין שאפשר להגיע אל הסטודנטים באמצעות קורסים מקוונים, אבל מסלולי הכשרה באינסוף תחומים קיימים כבר שנים ארוכות ברשת.
לכן מועמדים שירצו לבצע הסבה, יצטרכו לגייס את יכולת הלמידה ולשייף כישורים אלו לצד שיפור כישורי למידה אוטודידקטים. הן ידע ומקצועיות לביסוס ידע רחב והן לפיתוח כישורים רכים ומיומנויות רכות שיסייעו לנו להתמודד עם המשרות השונות והחדשניות, בשוק התעסוקה בכלל ובהייטק בפרט .
חברות מחפשות היום מועמדים עם יכולות מולטי טאלנט. למשל בתחום השיווק הדיגיטלי אם יש לך מעט (מלבד שיווק) ידע בתכנות ומעט עיצוב, לצד סקרנות , דרייב ומוטיבציה ונכונות ללמוד עוד ולהשקיע הסיכוי שלך הרבה יותר גבוה להשתלב בתחום .
היא תפתח למועמד זה מגוון משרות רחב יותר באופן משמעותי שדורשות מהמועמד להיות מעט "כולבויניק", לצד ההכשרה העיקרית שלו.
בנוגע לבחירת מקום הלימודים למקצוע ההייטק, זה אולי מעט מפתיע, אבל הדרך הטובה לחפש מקום לימודים היא מהסוף להתחלה. קודם בודקים מה הידע הנדרש במקומות העבודה בתחום שמעניין אתכם, ורק אחרי זה מחפשים את מקום הלימודים שמספק את הידע המקצועי. כך חוסכים הרבה עוגמת נפש בשנים של לימודים שעלולים להתברר ככאלה שלא מקדמים אתכם לקראת חלום העבודה בהייטק.
לדוגמא באמצעות גוגל גלאסדור ניתן כיום להיחשף כמעט לכל חברה . מוצר ומשרה והידע הזה כאמור , הוא כוח. כבר במהלך הקורס מומלץ להתעדכן אחר המשרות הפתוחות בתחום ללמוד את פרופיל המשרה, אילו טכנולוגיות חדשניות נדרשות יותר, וכך לדעת איפה נכון יהיה עבורכם ללמוד.
התחלתם ללמוד? תצללו לחומר ותעשו כל מאמץ אפשרי להשתלט עליו. אם זה אומר להשקיע בכל מודול שנלמד בקורס, אם זה באמצעות למידה עצמאית מהבית. ככל שתהיו מצטיינים יותר במקום הלימודים שלכם ככה תהפכו ל"סחורה חמה" בשלבי המיון להייטק. אני מאמינה שכאשר סטודנט/בוגר בוטח בידע שלו וביכולותיו ונוכח לדעת כי יש לו יכולת להשלים כל תוכן גם באופן עצמאי, הוא ישדר המון בטחון בראיון העבודה.