השבוע בנתניה חולקת מתכון לקינוח חגיגי לטו בשבט ללא גלוטן – לטרין תמרים ואגוזים.
לטרין תמרים ואגוזים – כמות :60 עוגיות
מרכיבים:
200 גרם אגוזי מלך
200 גרם אגוזי לוז
125 גרם סוכר לבן
175 גרם סילאן תמרים
250 גרם תמרים לחים מגולענים
כפית קינמון טחון
65 ג שומשום קלוי
אופן ההכנה:
לקלות בתנור (בנפרד) שומשום, אגוזי מלך ואגוזי לוז-180 מעלות כ 10 דקות ולצנן.
לאחר מכן לחממם סיר קטן ולהביא לסף רתיחה סילאן וסוכר .
יש לקחת מיקסר עם וו גיטרה ולעבד לתערובת חלקה תמרים מגולענים וקינמון ולאחר מכן להוסיף לקערת המיקסר את נוזל הסוכר וקינמון ולעבד עד איחוד החומרים.
יש להוסיף את תערובת האגוזים הקלויים ולעבד עד איחוד חומרים.
בתום ההכנה יש לשפוך את המסה של התערובת לתבנית מרובעת ולצנן במקרר.
לחתוך לפסים ולצפות בשומשום קלוי מכל הצדדים ולסיום לחתוך לריבועים.
לשמור בקרור. ולהגיש ..
טו בשבט שמח ובתאבון!