רועננו הנהלים ודרכי העבודה במצבי חירום, בדגש על רעידת אדמה, זאת במסגרת יום עיון מטעם עיריית נתניה לאנשי אס"ל; נתניה היא העיר הראשונה בארץ, בה יתקיים תרגיל המדמה נזקי ענק בעקבות רעידת אדמה
מאת ברק גולן
בתחילת השבוע התקיים יום עיון לעשרות עובדי האס"ל (אתר סיוע לאוכלוסייה) מטעם עיריית נתניה, אשר במסגרתו רועננו הנהלים ודרכי העבודה במצבי חירום, בדגש על רעידת אדמה.
בהשתלמות השתתפו אלי דלל, סגן ומ"מ ראש העירייה והממונה על מערך החירום, יוסי בר המשמש כמנהל אגף החירום וסגנו, רחמים כרמי, וכן קצינים מפיקוד העורף.
דלל שיבח את בעלי התפקידים העוסקים במלאכת הכנת העיר למצבי חירום, והדגיש את חשיבות הנושא.
שנת העבודה 2020 נקבעה על-ידי משרד הביטחון ופיקוד העורף כשנת מוכנות למלחמה ורעידת אדמה.
הנהלת העירייה מינתה את איב אופל, הממונה על הבטיחות והגהות כמנהל האס"ל בשעת חירום, אשר בזמן רגיעה מכין יחד עם צוות עובדיו את ההיערכות לשעת חירום.
יום העיון נערך במסגרת תכניות העבודה השנתיות ומחזורי האימונים של אגף החירום, המקיים ימי עיון, השתלמויות, והדרכות בנושאי חירום, כגון מלחמה, רעידת אדמה, צונאמי, ועוד לעובדי עירייה המשובצים לעבודה בחירום.
לפני שלוש שנים ביצעה עיריית נתניה תרגיל ראשון וייחודי מסוגו בנושא הקמת אס"ל באופן מעשי, על כל המשתמע מכך -ארגונית ומעשית. תרגיל זה היה פיילוט לרשויות אחרות בארץ, אשר באו ללמוד כיצד מקימים ומתפעלים אס"ל.
נושא רעידות אדמה וטיפול במקרים של רעידות אדמה, הוא אחד הנושאים המורכבים יותר בישראל – זאת לאור העובדה כי ישראל ממוקמת בדיוק בנקודת חיבור טקטונית המוכרת גם בשם השבר הסורי-אפריקאי. כחלק ממדיניות ממשלתית, בניסיון להתמודד עם רעידות אדמה עתידיות, שונו חוקי הבנייה בארץ במטרה לשפר הסיכויים למבנים, להחזיק מעמד ברעידות אדמה בעוצמות גבוהות מאוד.
דלל ציין, כי "חשוב להמשיך ולקיים תרגילים וימי עיון כדי להיות ערוכים ככל הניתן לכל תרחיש חירום שהוא. אני מבקש להודות למבקר העירייה, דב כץ, שהקים את אס"ל וניהל אותו, ולאחל לאיב אופל הצלחה בתפקיד".