מתכון: מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם. צילום גל בן זאב
רשימת חומרים לסוטאז׳ בקוטר 32 ס״מ:
נתח שייטל במשקל של כ-3 ק״ג – נקי וקשור לרולדה עבה (לבקש מהקצב)
שמן זית לתיבול
מלח אטלנטי גם
פלפל שחור גרוס
½ כפית צ׳ילי גרוס
1 כף זרעי כוסברה כתושים
2 כפות אבקת שום יבש
לסלקים:
2 קילו סלקים צבעוניים
אופן ההכנה:
- מתבלים את הנתח בשמן זית, מערבבים את כל התבלינים ומתבלים את הנתח מכל הצדדים.
- מחממים סוטאז׳ על להבת הגז, יוצקים מעט שמן זית.
- סוגרים את הנתח מכל הצדדים עד שמשחים מאוד.
- מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
- צולים במשך כשעה וחצי. (החישוב הוא 30 דקות ל-1 קילוגרם בשר).
- בינתיים צולים את הסלקים:
מסדרים את הסלקים על תבנית תנור וצולים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-40 דקות,
עד שמתרככים, תלוי בגודל.
- בעזרת חוד סכין קטנה מקלפים את הקליפה, חוצים את הסלקים לחצאים/רבעים, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
- מסדרים את הסלקים לצד הרוסט ומגישים בליווי נוזלי הצלייה של הבשר.
צילום גל בן זאב