רוסט שייטל עם סלקים צבעוניים

7 0

מתכון: מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם. צילום גל בן זאב

רשימת חומרים לסוטאז׳ בקוטר 32 ס״מ:

נתח שייטל במשקל של כ-3 ק״ג – נקי וקשור לרולדה עבה (לבקש מהקצב)

שמן זית לתיבול

מלח אטלנטי גם

פלפל שחור גרוס

½ כפית צ׳ילי גרוס

1 כף זרעי כוסברה כתושים

2 כפות אבקת שום יבש

לסלקים:

2 קילו סלקים צבעוניים

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הנתח בשמן זית, מערבבים את כל התבלינים ומתבלים את הנתח מכל הצדדים.
  2. מחממים סוטאז׳ על להבת הגז, יוצקים מעט שמן זית.
  3. סוגרים את הנתח מכל הצדדים עד שמשחים מאוד.
  4. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
  5. צולים במשך כשעה וחצי. (החישוב הוא 30 דקות ל-1 קילוגרם בשר).
  6. בינתיים צולים את הסלקים:

             מסדרים את הסלקים על תבנית תנור וצולים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-40 דקות,     

             עד שמתרככים, תלוי בגודל.

  1. בעזרת חוד סכין קטנה מקלפים את הקליפה, חוצים את הסלקים לחצאים/רבעים, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
  2. מסדרים את הסלקים לצד הרוסט ומגישים בליווי נוזלי הצלייה של הבשר.

צילום גל בן זאב

Related Post

קפוסטה – מאכל עדות פולני

Posted by - 8 באוגוסט 2022 0
מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם מצרכים לסוטאז'׳ 28 ס״מ: 4 כפות שמן זית…

שבועות בפתח…

Posted by - 2 ביוני 2019 0
מתכונים לקראת חג שבועות:  ספיחה של עגבניות מדורה עם גבינת פקורינו גלילית בצק לספיחה: 1 קג קמח לחם 250-300 גר…
כלי נגישות