רוסט שייטל עם סלקים צבעוניים

5 0

מתכון: מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם. צילום גל בן זאב

רשימת חומרים לסוטאז׳ בקוטר 32 ס״מ:

נתח שייטל במשקל של כ-3 ק״ג – נקי וקשור לרולדה עבה (לבקש מהקצב)

שמן זית לתיבול

מלח אטלנטי גם

פלפל שחור גרוס

½ כפית צ׳ילי גרוס

1 כף זרעי כוסברה כתושים

2 כפות אבקת שום יבש

לסלקים:

2 קילו סלקים צבעוניים

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הנתח בשמן זית, מערבבים את כל התבלינים ומתבלים את הנתח מכל הצדדים.
  2. מחממים סוטאז׳ על להבת הגז, יוצקים מעט שמן זית.
  3. סוגרים את הנתח מכל הצדדים עד שמשחים מאוד.
  4. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
  5. צולים במשך כשעה וחצי. (החישוב הוא 30 דקות ל-1 קילוגרם בשר).
  6. בינתיים צולים את הסלקים:

             מסדרים את הסלקים על תבנית תנור וצולים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-40 דקות,     

             עד שמתרככים, תלוי בגודל.

  1. בעזרת חוד סכין קטנה מקלפים את הקליפה, חוצים את הסלקים לחצאים/רבעים, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
  2. מסדרים את הסלקים לצד הרוסט ומגישים בליווי נוזלי הצלייה של הבשר.

צילום גל בן זאב

Related Post

נפלאות האגס: בשקט בשקט, כמעט מתחת לרדאר, הפכה ישראל לאחת המדינות המובילות בצריכת אגסים. יובל בר נר מספר על נפלאות הפרי שישדרג כל ארוחה וכמעט כל מתכון

Posted by - 18 בדצמבר 2018 0
  הם מכילים כמות נכבדת של סיבים תזונתיים, מסייעים למניעת מחלות כרוניות, טעימים, עסיסיים וניתנים לשילוב כמעט בכל מתכון. הישראלים…
כלי נגישות